Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
nula nula všetko je tak, ako má byť 3.4.2007 08:57  6856
Mrkvový ve¾konočný koláčikPotrebujeme k tomu 2 šálky polohrubej múky, 1 šálku posekaných orechov, 60 g masla, cca 1- 1,5 šálky cukru, 2 šálky postrúhanej karotky, 4 vajíčka, trochu vanilkového cukru, štipku muškátového orieška, štipku soli, 1 čajovú lyžičku mletého zázvoru, 1 šálku hrozienok a 2 ČL prášku do pečiva.
Vymiešame maslo s cukrom, postupne pridávame vajíčka a miešame, pridáme koreniny, karotku, múku a ostatné. Pečieme pri 180 °C asi 40 minút.
Kto nemá rád hrozienka, môze tam pridať iné sušené ovocie, ako datle, orangeat atď.
Poliate čokoládovou polevou to chutí ešte lepšie.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.4.2007 10:06  6855
Na pečení v soli (ryby¨, brambory..) je lepší sůl mořská. Popravdě normální sůl už doma ani nemáme.
renda Renda 31.3.2007 20:29  6853
Kdyz ne snehulaky, tak blatulaky...
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 31.3.2007 20:21  6852
jestli ještě někdy nějaká zima bude, když máme to oteplování. :-)
scalex Scalex 31.3.2007 20:15  6851
muflonek [6847]: Na soli bych upekl kuře. Nasyp kilo soli do pekáče, poklaď naporcovanými kusy kuřete (kůží nahoru, ne do soli), shora ještě lehce dosol a případně dokořeň a upeč. Je to výborné. Nebo upeč nějakou rybu v solné krustě. Třeba pstruha. Půl kila soli do pekáče, položit na to omyté ryby, zasypat zbytkem soli, dát péct. Taky vynikající záležitost. Zbytek soli využiješ v zimě na chodník. 8^)

Z mrkve šťávu a saláty. Zbytek mrkve využiješ v zimě na sněhuláky. 8^)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 31.3.2007 19:16  6850
Smarja, ja cetla "mozkovou zmrzlinu" ... opravdu me to vydesilo.
renda Renda 31.3.2007 18:52  6849
Mrkvovou zmrzlinu...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 31.3.2007 18:36  6848
Z mrkve udělej šťávu a sůl se ti nezkazí... Máš napár let vystaráno :-).
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 31.3.2007 15:16  6847
Nemáte někdo recept jak zužitkovat 10 kg mrkve a 10 kg soli? .o))))
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 22.3.2007 14:40  6846
nulaDíky, určitě to zkusím, když budu chtít něčím novým oslnit. o))
nula nula všetko je tak, ako má byť 22.3.2007 14:31  6845
tilkaPromiň, že jsem se tu neukázala. Lehká pomoc, já dělám i dietnější verzi, kde se to potírá jen herou smíchanou se solí a může se přidat i sýr. Oni samozřejmě nakynou, nejsou tak placatí jako z lístkového těsta. U nás je to velice oblíbené pečivo k obloženým mísám a salátům, když máme víc hostů.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 22.3.2007 12:22  6844
phannyJá se s tím až zas tak nemažu.
Toto těsto se pak dává do strojku na sušenky, takže musí být tužší, jinak se sušenky roztečou.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 22.3.2007 00:09  6843
Jen doplním správný technologický postup třeného lineckého. Máslo vyšlehat s cukry, přidat vajíčko a znovu vyšlehat, mělo by to být hodně napěněné. V tomhle stavu přidat mouku (nejlépe nahřátou) a lehce zapracovat, asi jako sníh do piškotu, čím míň se to hňácá, tím líp. Správná konzistence třeného lineckého za syrova by měla být lehká, skoro jako máslový krém. Snadněji se s tím pak pracuje a není třeba přidávat prášek do pečiva. Moc dobré je přidat do těsta sezam, klidně hodně, na těch 250g mouky klidně i 100g
trilli 21.3.2007 23:34  6841
špenátový štrůdlkdyž chci dělat špenátový štrůdl - tak listové těstou koupím :-) a ten špenát připravím stejně jako dělám k masu (cibulová jíška, sůl, pepř, česnek) a jen tam navíc přidám do toho špenátu sýr a vejce aby se to zdrclo?
nikdy jsem to ještě nepekla - jen štrůdl s jabkama :-)
a který špenát je na to nejvhodnější? ten mletý nebo zmrzlé listy nebo čerstvý? já bych zvolila asi mletý Bonduelle
díky za případné rady
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 21.3.2007 22:58  6840
Také jeden přihodímNedávno jsem dělala na jednu akci sušenky, které se vyráží takovým tím strojkem. Ani jsem netušila, že budou mít takový úspěch, musela jsem recept posílat lidem emailem. Tak třeba se někomu bude hodit:
Čajové cukroví

250 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 150 g másla, 1 vejce, prášek do pečiva, 2 vanilkové cukry, špetka soli.

Do utřeného másla vrazím zbylé ingredience. Výsledné těsto má mít konzistenci lineckého - takže moc nehňácat, aby se nepřepálilo. Strojkem protlačuju na tukem vymazaný plech. Peču tak na 180 stupňů - bez záruky/chce to vyzkoušet/. Upečené sušenky by měly být mírně načervenalé. Když vytáhnu plech z trouby, hned sušenkami pohýbu, páč po vychladnutí se potvory přilepí a drolí se.
KDyž přidávám do těsta ořechy a kokos, uberu přiměřeně mouky i trochu tuku, když kakao, jen mouku. Ani skořicová varianta není špatná.
Mohou se slepovat marmeládou, polévat čokoládou, posypávat kdečím... fantazii se meze nekladou.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt