Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
nula nula všetko je tak, ako má byť 3.4.2007 14:32  6859
FoxkaMôžeš aj do bábovky, ja to dávam do takej hranatej chlebíčkovej formy. Prípadne na menší plech.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 3.4.2007 12:39  6858
nulaJak je to velký? Spís na plech, nebo do dortoové/bábovkové formy?
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 3.4.2007 09:28  6857
nula [6856]:
dík.o))))
nula nula všetko je tak, ako má byť 3.4.2007 08:57  6856
Mrkvový ve¾konočný koláčikPotrebujeme k tomu 2 šálky polohrubej múky, 1 šálku posekaných orechov, 60 g masla, cca 1- 1,5 šálky cukru, 2 šálky postrúhanej karotky, 4 vajíčka, trochu vanilkového cukru, štipku muškátového orieška, štipku soli, 1 čajovú lyžičku mletého zázvoru, 1 šálku hrozienok a 2 ČL prášku do pečiva.
Vymiešame maslo s cukrom, postupne pridávame vajíčka a miešame, pridáme koreniny, karotku, múku a ostatné. Pečieme pri 180 °C asi 40 minút.
Kto nemá rád hrozienka, môze tam pridať iné sušené ovocie, ako datle, orangeat atď.
Poliate čokoládovou polevou to chutí ešte lepšie.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.4.2007 10:06  6855
Na pečení v soli (ryby¨, brambory..) je lepší sůl mořská. Popravdě normální sůl už doma ani nemáme.
renda Renda 31.3.2007 20:29  6853
Kdyz ne snehulaky, tak blatulaky...
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 31.3.2007 20:21  6852
jestli ještě někdy nějaká zima bude, když máme to oteplování. :-)
scalex Scalex 31.3.2007 20:15  6851
muflonek [6847]: Na soli bych upekl kuře. Nasyp kilo soli do pekáče, poklaď naporcovanými kusy kuřete (kůží nahoru, ne do soli), shora ještě lehce dosol a případně dokořeň a upeč. Je to výborné. Nebo upeč nějakou rybu v solné krustě. Třeba pstruha. Půl kila soli do pekáče, položit na to omyté ryby, zasypat zbytkem soli, dát péct. Taky vynikající záležitost. Zbytek soli využiješ v zimě na chodník. 8^)

Z mrkve šťávu a saláty. Zbytek mrkve využiješ v zimě na sněhuláky. 8^)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 31.3.2007 19:16  6850
Smarja, ja cetla "mozkovou zmrzlinu" ... opravdu me to vydesilo.
renda Renda 31.3.2007 18:52  6849
Mrkvovou zmrzlinu...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 31.3.2007 18:36  6848
Z mrkve udělej šťávu a sůl se ti nezkazí... Máš napár let vystaráno :-).
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 31.3.2007 15:16  6847
Nemáte někdo recept jak zužitkovat 10 kg mrkve a 10 kg soli? .o))))
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 22.3.2007 14:40  6846
nulaDíky, určitě to zkusím, když budu chtít něčím novým oslnit. o))
nula nula všetko je tak, ako má byť 22.3.2007 14:31  6845
tilkaPromiň, že jsem se tu neukázala. Lehká pomoc, já dělám i dietnější verzi, kde se to potírá jen herou smíchanou se solí a může se přidat i sýr. Oni samozřejmě nakynou, nejsou tak placatí jako z lístkového těsta. U nás je to velice oblíbené pečivo k obloženým mísám a salátům, když máme víc hostů.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 22.3.2007 12:22  6844
phannyJá se s tím až zas tak nemažu.
Toto těsto se pak dává do strojku na sušenky, takže musí být tužší, jinak se sušenky roztečou.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt