Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
keosan 8.4.2007 20:17  6964
Tigo 6918
chlieb mal stred upeceny, ale ta korka chleba bola bleda. Dost divne na to, ze na krabici je pekne na vyber 3 korky chleba a fotografie aj tmaveho chleba. Dnes sa mi podaril chlieb tiez, ale znovu biela nedopecena korka. Este po hodine extra dopekania bola korka len jemne opecena a zhora vobec nie....

muflonek 6919:
ale na krabici, obrazkoch tej pekarne Moulinex OW200030 su chlebiky krasne upecene... Takze to je potom podvod na spotrebitela.
nula nula všetko je tak, ako má byť 8.4.2007 11:40  6963
FoxkaNo nás je pět, takže dávám asi 8 kusů celých prsou rozkrájených ještě na menší části a rohlíků minimálně 8. Pokud mi to přijde řídké ( co záleží od toho jak jseou rohlíky pak vyžmýkané) tak zahusťuji stále strouhankou.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.4.2007 20:21  6962
nulaale jo, to mě napadlo, takovou kuřecí směs dávám místo uzeniny do zapejkaných brambor a je to lepší. Zejtra na výletě někde musím utrhnout kopřivy.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 7.4.2007 14:10  6961
A z kolika rohlíků a kolika prsíček to děláš?
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 7.4.2007 14:09  6960
nulaMňam! Vypadá to skvěle!
nula nula všetko je tak, ako má byť 7.4.2007 11:40  6959
KvitkoTo je zdejší slovensko-německý recept z okolí Bratislavy, říkají tomu nádzifka, ale oni tady do toho dávají vepřové maso. Já to modifikovala na kuřecí. Nádivka se právě dopéká a je báječná. Ty kuřecí prsa nakořením (tàeba grilovací smésí, nebo směsí na kuře) krátce opeču na oleji, nádivka je klasicky žemlová. , nejdříve rozmíchám 10 žloutků s máslem, kořením, solí a rozsekanými bylinkami (letos tam je čerstvý tymián, libeček, dobromysl, petržel, pažitka a kopřivy) pak přidám vymačkané rohlíky rozmočené v mléce, trochu strouhanky a promíchám a nakonec opatrně vmíchám sníh z 10 bílků. Nejdřív naliju na vymazaný a strouhankou vysypaný plech polivinu nádivky, pak pokladu kuřecí prsíčka a pokryju drzhou polovinou. Jíme to s čerstvým hlávkovým salátem.
scalex Scalex 7.4.2007 11:18  6958
kvitko [6955]: no tak pro ozvláštnění tam můžeš dát cokoli, třeba celé prase. 8^)
scalex Scalex 7.4.2007 11:17  6957
Dřív jsem dával olivový, ale vyzkoušel jsem i slunečnicový a rozdíl v chuti byl minimální, takže oliváč budu dávat spíš do salátů a na nakládání sýra budu používat slunečnicový.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 7.4.2007 10:51  6956
Bych se chtěla optat, jaký olej používáte na nakládání hermelínu? Obyč slunečnicový či olivový nebo úplně jiný?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.4.2007 10:43  6955
No a když jsem se ptala na nějaký ozvláštnění nádivky, nikdo nic. A nula do ní dává kuřecí prsa:-)))
nula nula všetko je tak, ako má byť 7.4.2007 08:03  6954
Tak ja práve idem naproti na lúky pre čerstvú žih¾avu (kopřivy) do našej tradičnej ve¾konočnej nádivky prekladanej kuracími prsiami.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 6.4.2007 19:55  6953
kvitkoštrudl.o)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.4.2007 19:54  6952
mufloneka cože jsi to nakonec pekla? Ten štrůdl nebo dle receptu od Evelyn?
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 6.4.2007 19:43  6951
No je to taková zvláštní kombinace, ale jedlá.o))) ale já sním skoro vše... a spolubydla též...

Takže čeká se na hodnocení dalších obětí.)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 6.4.2007 18:45  6950
pokus vytažen z trouby... praskl, ale náplň nevytekla... čekám na dobrovolníky.o)))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt