Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kokos kokos 10.4.2007 09:40  6984
keosan [6982]: My pekárnu nemáme, ale myslím, že ti tady už vysvětlovali někteří, že nemůžeš používat obyčejnou mouku. Takže problém je spíš v tobě.
Pokud se pletu tak mne opravte. Ale řekl bych, že obyčejná mouka prostě tu barvu neudělá.
keosan 10.4.2007 09:09  6983
Ups, zabudol som k receptu: 280 mll vody :-)
keosan 10.4.2007 09:09  6982
Mimochodom, cez vikend som prisiel na velmi dobry recept na chlebik:

Psenicno-razny /zitny/:

- 350g hladkej muky
- 100g hrubej muky,
- 150g suchych raznych vlociek, namacanych vo vode /cca 100g vody/ celkom teda 250g namacanych vlociek,
- 1,5 CL cukru + 1.5 CL soli, + 1.5CL octu, + 1.5CL kminu + 1 PL oleja

Malo to peknu chlebovu chut.

Program pre 1kg chlieb, korka stredna, alebo tmava: zakladny, rychly zakladny, celozrnny ci rychly celozrnny, /nie vsak superrychly program/
keosan 10.4.2007 09:03  6981
MondyFarbu som nastavoval ako na strednu, tak na maximum. Alebo program 8 - superrychly chlieb /kde sa nenastavuje farba/. Vsetko blede a ak sa nedopeka este naviac, cesto i ostre.

Inac je zaujimave, ze tam opravovali, co sa da opravit a stale je to nanic. Zacinam mat ten dojem, ze pre 1kg chlieb je ta pekaren zle dimenzovana - ze to bude vada celej rady. Uz pochybujem, ze keby som dostal iny novy kus, ze to bude OK. Lenze z pekarni, co sa daju kupit v okoli mi ostane uz hadam len ta Eta Vega. No co, znamemu funguje, tak dufam, ze mi vratia peniaze, aby som si ju mohol kupit. Hadam nebudu robit ofuky pri reklamacii....
margot margot 10.4.2007 08:44  6980
Ještě k té velikonoční nádivce - já ji teda už 3 roky nedělala, ale když jsem jí dřív pekla, tak vždycky rozhodně s uzeným. A to hodně. Místo kopřiv dávám petrželku (kopřivy bych v Praze netrhala), zahušťuju krupicí a taky přidávám kvásek. Jo, a taky jsem tu nikde nečetla česnek....nebo jsem to přehlídla? Hodně česneku.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 10.4.2007 08:16  6979
keosanVčera jsem četla návod k pekárně u mojí maminky a dočetla jsem se, že se musí nastavit "barva" tzn. jak má být pečivo upečeno. Nebude tvůj problém v tomto tlačítku?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.4.2007 08:10  6978
keosanprostě jsi narazil na špatnej výrobek, už si to přiznej. Párkrát to ještě reklamuj, oni ti to pak vyměněj za jinej kus nebo vrátěj prachy a kup si jinej. (v lepším případě)
keosan 10.4.2007 07:38  6977
kokosPeciem z normalnej muky, ziadne kupovane zmasky... Na obrazkoch su chlebiky s normalnou farbou v strede, hneda /alebo taka do oranzova/ po okrajoch.

Vcera som nakoniec dosiel k zaveru, ze je to cele na milu Jarmilu...
Totiz chlieb sa mi vzdy podaril, ked som ho okrem bezneho programu este EXTRA hodinu dopekal /to bola striedka OK, korka vsak mizerna/. Pri peceni bez extra dopekania bolo cesto este miestami nedopecene-surove. Na pekarni menili termocidla a elektroniku. Uz neviem, co by tam moholi opravovat, pojdem to reklamovat ako neopravitelnu vadu.

Znamy ma Etu Vega a vobec s tym nema problem, nastavi si korku na stred a pri beznom programu je chlebik upeceny a farba korky ako z obchodu. Myslel som, ze urobim dobre, ak si kupim Moulinex /myslel som, ze bude lepsi ako Eta VEGA/, ale asi som urobil chybu.

Ci mi vobec v tom servise tu pekaren opravovali, ci sa nevybodli na to a nepovedali, ze to opravovali. Budem chciet, aby mi dali potvrdenie, ze je neopravitelna. Jednoducho viem ako upiect dobry chlebik, ale nie v tej pekarni. Ved ked po beznom ukonceni programu + hodne naviac extra dopekania je korka chleba - vrch - cely BIELY - tak to musi byt zle navrhnuta pekaren /slaby vykon, ktory nestaci upiect ten 1kg chlieb/.
tygricka Tygricka někdy dravá Tygřice... 10.4.2007 00:05  6976
Tak... jsem tu :-)

Na Velikonoce byla nádivka- kostičky rohlíku opečený na cibulce, pažitka, petržel, něco jako Vegeta, žloutek, sníh z bílků a kopřivy...- je to moc dobrý (a ještě mi zbyly kopřivy na špenát :-)).

Dále mazance a beránek z třeného těsta- s citronovou polevou......

Nic jinýho, mimo vajíček, na Velikonoce nepřipravujeme.. :-)
scalex Scalex 9.4.2007 14:54  6975
Kopřivy (samozřejmě mlaďounké) jsou výborné, dávají hlavičce výtečnou chuť.
alchymista 9.4.2007 14:03  6974
mno úchylnější, jak se to vezme. Já bych to hlavně sám o sobě vůbec nepek, nicméně kopřivy tam nedávala ani babička ani máma. V receptech bývají, to asi jo.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 9.4.2007 09:30  6973
Do hlavičky kopřivy patří - aspoň podle většiny kuchařek, co mám doma.
nula nula všetko je tak, ako má byť 9.4.2007 08:17  6972
AlchymistaPřemýšlím kdo z nás dvou je úchylnější...jestli já se svejma kopřivama, nebo ty s tvým uzeným... :))
alchymista 9.4.2007 02:22  6971
U nás se teda tý nádivce říká hlavička a rozhodně se do ní nic tak divnýho jako kopřivy nedává. Je to prostě nádivka s nějakým uzeným. Abych odsudek těhle receptů zas nepřehnal, kopřiv málo a rozhodně uzený je v tom to zdravý jádro.
kokos kokos 8.4.2007 22:01  6969
keosan [6964]: A používáš tu správnou směs? Nebo jsi koupil obyčejnou mouku?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt