Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.4.2007 11:12  7051
Hehe, přesně, taky používám utajovaný ingredience, ale jen co se týká odtučněných mléčných výrobků, občas sojový maso. Kdyby to věděl, hned by "to nebylo ono". Nedávno zíral na složení olomouckých tvarůžků, jsou totiž odtučněné a hned u něj klesly:-))
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 12.4.2007 11:03  7050
muflo: nutrii... dá se někde sehnat? nebo to je historka staršího data??
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 12.4.2007 10:55  7049
hm ano.o) "babi to je králík" (předložili jsme nutrii.o)))) a jak chutnala.o))))
margot margot 12.4.2007 10:48  7048
Já používám horu "utajovaných" ingrediencí. Kečup, sojovku, jogurt, med, dokonce i Nivu...kupodivu v jídle nepozná, ale kdyby věděl, že to tam je, nikdy by to nesněd. (Naštěstí o vaření neví vůbec nic.)
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 12.4.2007 10:46  7047
Moje tchýně tvrdí, že nesnáší olivový olej, že je jí vždycky po něm špatně. Já používám téměř výhradně olivový olej a nikdy jí u nás špatně není. Ale neříkám jí, že je v jídle olivový olej, aby se jí náhle nepřitížilo ;-))).
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 12.4.2007 10:43  7046
To same se "lhanim" ohledne ingredienci... nekomu to treba nevadi, ale znam lidi, ktere by to hodne nastvalo, az snad urazilo. Osobne by mi to taky nebylo prijemne... pripadala bych si, jako kdyz ze me delaji debila.
Zkus tohle na vegetarianovi treba - nerict mu, ze je nekde maso (v necem mletem a pod,..) a nechat ho to snist. Kdyz se to pak dozvi bude IMO veselo.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 12.4.2007 10:41  7045
Hm, predstiranim delikatesy a naslednym predhozenim blafu spis navodis pocit na**anosti...
keosan 12.4.2007 10:25  7044
vinyl Podstatou toho figla je, ze druha strane nesmie vediet, co to je a clovek musi predstierat delikatesu. Takto som nalakal napr. i nase vyberave psacko. Predstierajuc dobrotu - bol pes taky zvedavy, az pistal a nevedel co to jem. Potom som mu to dal.

Tip3:
klamanie - napr. nepovedat zlozenie obsahu jedla danej osobe, nech si mysli, ze tam ma maso. Napr. isty kuchar dostal ocenenie za vegetarianske klobasky, kde nebolo stipka masa, ale soja. Vyzorom i chutom boli tak urobene, ze i masiari co to kostovali vobec nepostrehli, ze tam nie je maso. Chce to len dobry recept.

Dalsia vec: ak je niekto zvyknuty na nieco, da sa to riesit pomalym prechodom. Do jedla, ked to citi - pridavat maso, potom ubudat mnozstva a nahradzovat ho ci dalej, tym menej masa a viac nahrazky, pripadne ochucovat /stavou z masa/ a podobne.

Mne prvy raz soja napr. extra nechutila, musi sa vediet dobre pripravit. Ale ak sa to clovek nauci, vie to dobre ochutit, tak je to vyborne. Dokonca raz som u niekoho jedol sojove maso - kocky, ale urobene tak dobre /dana osoba uz zabudla recept, ale podarilo sa je to vtedy extra dobre/, ze som neveril, ze to nie je soja. Malo to vybornu tuhsiu konzistenciu, bolo to suche. Predpokladam, ze sa to marinovalo + potom z rychla usmazilo na troche oleja tak, aby sa soja az vysusila a mala tuhost masa. Toho sojoveho masa som sa nevedel nachltat, tak bolo dobre /a bola to soja, ked som si podrobnejsie skumal strukturu zlozenia/.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.4.2007 09:47  7043
keosanPěkná blbost, to můžeš dělat leda s chlebem s máslem, a ten zas není takové lákadlo :-)
keosan 12.4.2007 09:18  7042
Tip1: niekedy funguje navnadit niekoho tak, aby mu to robilo chute na jedlo a to jedlo mu nedat a takto ho natahovat dost dlho, az ked to jedlo neskor dostane, tak ho rychlo zje. Funguje to na ludoch, i pre zvierata co nechcu zrat.

Tip2: hovori sa - hlad je najlepsi kuchar. Vyhladovat a potom sa da vselico pojest..
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 12.4.2007 09:07  7041
Předohdit manželovi jídlo, které nesnáší, 15x, tak jsem tak 12x bezpečně mrtvá... :-)))
A po dvaceti letech společného lože lákadlo sexu už není zrovna to nej...
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 12.4.2007 08:43  7040
scalexTaky dobrej typ :-)))))))))))) my ses ve městě žen vyjímal ;o)))))
scalex Scalex 12.4.2007 08:12  7039
Potvurka [7037]: u mne ale nešlo o jídlo, já jsem se tak naučil domácím pracem typu mytí nádobí či luxování. 8^)))
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 12.4.2007 08:11  7038
LOL. :-)
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 12.4.2007 07:56  7037
Scalex Ty to říkáš jako bys to měl zažitý z domova :-)))))))))))))))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt