Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 16.4.2007 00:57  7106
(btw, já z plněnejch paprik obvykle nechávám to maso; lusk miluju, ale masová moc nejsem - obecně) :)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 16.4.2007 00:56  7105
Foxkaaha, tak to jo, když s tím jsou zdravotní potíže :)
já jen vidím ve svém okolí: kamarádka lečo nejí vůbec. Další kamarád nejí papriky a jeho ségra pro změnu rajčata (nebo naopak? kdo si to má pamatovat? :)) a podobně.
Ale jinak plně souhlasím s kokosem, vajíčka v leču jsou zlo :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.4.2007 20:33  7104
kokospro toho, kdo je v něm nejí asi jo, jinak jsou výborný:-))
kokos kokos 15.4.2007 20:32  7103
Vajíčka v leču jsou zlo.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.4.2007 20:20  7102
Lečo miluju i se vším všudy:-)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 15.4.2007 20:16  7101
JelenaJá nemám ráda tepelně upravenu papriku, a to tak, že se mi z ní už odmala dělá špatně (myslím, že ji prostě nemůžu strávit, přičítám to svým potížím se žlučníken a slinivkou) - i z plněných paprik ten lusk vždycky sloupnu a odložím stranou.
Školní jídelnou to není, u našich doma se lečo dělalo, a prý dobrý. Ségra ho neměla ráda s vajíčkem, tak jí ho oddělovali, než se tam vajíčka vmíchala, a já občas (když se tátovi chtělo se s tím dělat) dostala "lečo bez paprik" - prostě míchaný vajíčka s rajčaty.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 15.4.2007 20:08  7100
možno. já chodila do školní jídelny naštěstí jen zlomek základo- a středoškolských let, tak mi toho zas tak moc znechutit nestačili. A do menzy pro jistotu nechodím rovněž.
nenufer 15.4.2007 19:43  7099
Povedala by som ze zakladom preco kopa ludi nema rada leso je ta divna kasovita nakysla hmota co dostali v skolskej jedalni. Ono sa to nezda ale skolska jedalen nas mnohych vybavila obvrovskymi predsudkami voci niektorym jedlam. Ja takto napr. nemusim spenat ale uz som si zvykla a pokial si ho spravim sama alebo mam tak som schopna (ale nie nadsena) ho zjest
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 15.4.2007 19:29  7098
imho zase není na škodu druhému neříct, z čeho přesně je jídlo, které pojídá... taky jsem tátovi několikrát předložila jídlo ze soji a nikdy se neofrňoval, ale kdyby věděl, co to je, možná by mi to tak hladce neprošlo. Přítel jí naštěstí všechno kromě brokolice (kterou nejím ani já), tak snad takové problémy nebudou. Ale pokud by k tomu snad došlo - pokud to tomu druhému nemůže psychicky (třeba mně kdyby dal někdo sníst psa, nedej bože podobného, jako mám já; anebo třeba dát židům potají vepřové) nebo fyzicky (alergikovi) ublížit -, asi by mi to nijak moc závadné nepřišlo. Tak jsme prostě pozapomněla upozornit na jisté složky pokrmu, no... :)

Btw. překvapuje mne, co lidí nemá rádo lečo. Já ho miluju. Sice teda s chutí vynechávám vajíčka a uzeninu, ale sním to i s nimi. Každopádně život bez rajčat a paprik v libovolném stavu si takřka nedovedu představit :)
keosan 13.4.2007 14:53  7097
kokosmas pravdu ;-)
kokos kokos 13.4.2007 14:04  7096
keosan [7080]: Nebádej nad tím, stejně to nepochopíš. Holt komu není dáno, v apatyce nekoupí.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 13.4.2007 12:57  7095
www.keosan.com fíha :-)
scalex Scalex 13.4.2007 12:54  7094
No tak na mne byste furt ještě potřebovali hrnec na škvaření sádla. Než se zbavím těch letitých zásob, tak to ještě nějakou dobu potrvá. 8^)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.4.2007 12:29  7093
Aby nedošlo k omylu, myslela jsem samozřejmě Scalexe, ale klidně to můžem vzít zaráz i s Keosanem.
gotreg 13.4.2007 12:28  7092
Nasekat na psí granule

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt