Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 26.4.2007 11:06  7190
to je fakt dvě velikosti se hodněj ;o)
mati 26.4.2007 11:02  7189
v malé skleničce bývá množství z pytlíčku, je to tam nahoře napsaný. Mám i ty menší s tím, co používám málo( např. citronová a pomerančová kůra )
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 26.4.2007 10:59  7188
dyk říkám že němám vůbec odhad ;o))))))))
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 26.4.2007 10:58  7187
tak teď jsem koukala na jedny olivy mají tam 142 g... to je nějak dost ne? Týýý jo ;o)
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 26.4.2007 10:56  7186
nevím jestli velké sklo není zbytečně moc velké, když koření stejně časem vyčichne....musím se podívat někde co je 50 a co 100 ml takhle napsané si to neumím představit, v tomhle jem strašná ;o) Já mám zatím koření ve skleničkách od oliv, takové ty tenké úzké.....
mati 26.4.2007 10:52  7185
Já mám od Antonína velké sklo :-) akorát kopr, bazalku, petržel a pažitku mám v gastrosáčcích....
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 26.4.2007 10:49  7184
jojo já to čtu právě :-)

v jakém balení si to objednáváš, pytlíčky nebo sklo... já doma teda žádné kořenky nemám tak zvažuju že bych šla i do skla....

scalex Scalex 26.4.2007 10:35  7183
Potvurka [7182]: Já od nich kupuju půlku jejich produkce, nejen směsi, ale i normální jednodruhové koření, ale obzvlášť bych vypíchl:

Uzená paprika
Chilli pikant (nepálivé chilli)
Koření od Antonína (taková univerzální směs, co se hodí skoro na vše, na marinády i do omáček)
Romeo - cikánské koření (hrubě mletá směs kořenmí, ideální na rožnění)
Chimichuri - taková "zelená vegeta", dávám to hlavně do salátů
Antonínovy bylinky - výborná směs na saláty, dávám hlavně na rajčata s mozzarellou

Ale jinak si přečti jejich popisy koření a ukázkové recepty a z toho uvidíš, co by tě zaujalo. Já se u nich ještě nezklamal v ničem kromě Provensálského koření, ve kterém byl tuším anýz v dost velkém množství a přišlo mi to moc perníkové.
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 26.4.2007 10:06  7182
Ráda bych si objednala nějaké koření od antonína nemáte někdo nějaké zaručené tipy? Slyšela jsem o uzené paprice a něco o chili.... myslím že to psal scalex že?
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 26.4.2007 09:51  7181
PotvurkaPopravdě, je mi to jedno... :-)
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 26.4.2007 09:49  7180
manko věřím Ti, jsi ráda? ;o)
keosan 26.4.2007 09:46  7179
Covaznama je chora, ma oslabeny imunitny system /chodila pred rokmi na chemoterapiu/. Mne ta kupovana kapusta zo sacku nerobi problem. Ale jej, ked to zje, boli ju zaludok, tusim aj zlcnik. Ked si vsak da normalnu kapustu, doma robenu sudovu, hovorila ze s takou ziadny problem nemava.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 26.4.2007 09:23  7178
On se ten chleba tak rozšmelcuje, že konzistenci dodávají právě ty přidané brambory, které - pokud jsou správně ochucené plus nějaký ten kus salámu nebo slaniny - bramborákovitost dostatečně zajistí.
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 26.4.2007 09:17  7177
já nějak nemůžu věřit že se v bramboráku nerozezná strouhaná brambora od chleba? Zkoušet to ale teď nebudu, neměl by to kdo žrát ;o)))))))
shelle Shelle - Good Service 26.4.2007 08:32  7176
nula [7175]: V Bio kramku na Mustku v Pze stoji 200ml aso dvacku. Myslim, ze je to z Nemecka.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt