Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 26.4.2007 20:24  7221
Jelena [7219]: já moc nechápu to solení.

Mozna to nechapes proto, ze nejsi dost tolerantni. Tim by se to dalo docela dobre vysvetlit.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 26.4.2007 20:21  7220
RajčeTuším že mi to kdysi na Fidu poradil sám scalex, ale takové ocukrované rajče je ňaminka. Kór to čerstvě utržené domácí voňavé...
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 26.4.2007 20:18  7219
ostatně také protože třeba ten olej má svůj smysl - kvůli vitamínům rozpustným v tucích :)

já moc nechápu to solení. Máma utrhne výtečný domácí rajče... a jde si ho osolit... Já jim rajče samotné anebo už teda dělám nějaký ten salát: většinou rajče + nějaký ten sýr (obvykle balkán) + trocha olivového oleje, trocha balzamikového octa a půl tuny čerstvé domácí bazalky... no a občas teda přihodím i nějakou tu okurku nebo papriku :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 26.4.2007 20:02 - Oblíbené kluby (14:47) 7218
Case [7217]: protoze jim to chutna?
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 26.4.2007 19:49  7217
Eh, proč mají všichni tu úchylku na výtečnou normální salátovou okurku něco sypat nebo mazat...dtto různé ty zeleninové saláty, které spočívají stejně akorát v tom, že se vezmou jednotlivé velice poživatelné a dobré komponenty a smíchají se v nějakou k sobě se naprosto nehodící směs a pro jistotu se ještě přisype nesmyslně koření a případně se to ještě zalije olejem nebo něčím jiným pochybným.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 26.4.2007 19:38  7216
ScalexKdyž mně třeba taky chutná i "nedochucovaný" okurek - ani ho nesolím, mámráda tu chu´t takovou, jaká je. To stejné i paprika. Rajče můžu taky samotné, ale někdy si ho k mozarele sypnu kořením.



Někdo tady (nebo ve výchově dětí?) dával obrázky na různé pajduláky ze zeleniny pro děti. Dělávala jsem pro syna vláčky (okurek, ředkvička), myšky (ředkvička nebo rajče), lodičky (paprika, salát) nebo jsem na talířek vyskládala různé obličeje z několika druhů zeleniny. Dodnes není problém, aby snědl jakoukouliv zeleninu, dokonce když si může vybrat mezi chlebem s máslem a šunkou nebo zeleninovým salátem - tak si dá častěji zeleninový salát nebo aspoň hodně zeleniny k tomu.
scalex Scalex 26.4.2007 19:18  7215
kvitko [7212]: tak to někdy zkus. Taková okurka, pěkně vychlazená, na plátky nakrájená, medvědím česnekem a oregánem posypaná, lehounce solí poprášená, to je něco jinýho, než cpát si do pusy neochucený vodnatý obušek. 8^)
scalex Scalex 26.4.2007 19:17  7214
kokos [7211]: Brrr je to proto, protože mi to kromě chuťových rozkoší způsobilo značnou nadváhu (prdlajs způsobilo, JÁ jsem si to způsobil). Že je to dobré na hubu, wtz. Ale ty následky. A přitom různé zdravé alternativy jsou taky moc dobré. Jenže ono oloupat, nakrájet a bylinkami posypat zeleninu holt není tak jednoduché, jako roztrhnout pytlík s chipsama (tedy ne že by to bylo složité, ale prostě je to nějakých 4-5 minut proti několika vteřinám).
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 26.4.2007 19:09 - Oblíbené kluby (14:47) 7213
Dneska jsem videla v hypernove rebarboru, tak prikladam dva receptiky :-))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.4.2007 18:42  7212
Já okurku miluju, ale nějakým krájením a sypáním se nezdržuju. Vezmu ji a jím:-))

kokos kokos 26.4.2007 18:40  7211
Scalex [7210]: Najednou je to Brrrr. Ale dřív to bylo ňam.
scalex Scalex 26.4.2007 16:35  7210
zblunce [7208]: Adžika od Antonína je dost ostrá (přestože na ní píšou, že je jen mírně pálivá, je to docela držkopal), já pro tento účel používám Antonínovy bylinky. Nakrájenou salátovku, posypanou bylinkami, si dávám skoro denně, jen ji občas prostřídám rajčaty s mozzarellou. A můžu říct, že touha po chipsech u mne zmizela - a to jsem se jimi pár let živil prakticky denně (chipsy a Pepsi nebo Kofola. Kila a litry. Brrrr.)
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 26.4.2007 16:08  7209
manka: Já Ti s tím bramborákem taky věřím, jen jsem si prostě doteď nedovedl představit, že může existovat něco sytějšího než normální bramborák :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 26.4.2007 15:20 - Oblíbené kluby (14:47) 7208
ja jsem asi slepa :-( pritom jsem to projizdela a nevidela :-))

mimochodem, co rikate na tip, kdyz mate chut na chipsy, tak si dat okurku nebo mrkev posypane adzikou. Zkousel jste to nekdo?
scalex Scalex 26.4.2007 14:59  7207
zblunce [7204]: Citronový nebo pomerančový pepř samozřejmě nesmíš hledat v jednodruhovém koření, protože jde o směs pepře a citronu, resp. pomeranče. Čili hledej ve směsích.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt