Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
gotreg 3.5.2007 15:44  7273
.. nebo si ho koupit
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 3.5.2007 15:40  7272
Možná by stálo za to zkusit ten chleba péct v hyperbarické komoře.
keosan 3.5.2007 15:37  7271
So stupajucou nadmorskou vyskou sa meni tlak, ovplyvnuje sa kysnutie cesta, taktiez rozne lokality maju roznu vlhkost. Manual v Ete obsahuje niekolko poznamok podobneho charakteru.
marienka Marienka 3.5.2007 14:47  7270
Bych taky už skoro něco řekla.-)
gotreg 3.5.2007 14:46  7269
jen aby z toho nevyšel Michael Jackson
scalex Scalex 3.5.2007 14:45  7268
Každopádně když se nad pekárnou mávne netopýřím pařátkem, třikrát se člověk otočí na podpatku a plivne se přes levé rameno, tak ten chleba musí mít kůrku černou jak Nelson Mandela.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 3.5.2007 14:27  7267
A mne se chce neco rict....
gotreg 3.5.2007 14:13  7266
hm, jak vysokou máš poličku, na které stojí pícka?
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 3.5.2007 11:51  7265
omg
keosan 3.5.2007 11:48  7264
Vacsina ludi tvrdi, ze mali chlebik tmavy - ale potom vysvitne, ze tmavy nebol z vrchu, alebo to robili na objeme cca 50 - 70 percent maximalnej davky....

Potriet korku vodou s cukrom by sa dalo, ale chcel som docielit prirodzene tmavej korky, nie karamelizovat to. Nikto hovori, ze napr. pre tmavy chlieb tam staci pridat postruhane, pretlacene jablka, ktore oxiduju a bude to tmave...

Napr. v manuali pre Etu bolo pisane, ze pecenie, mnozstvo vody ovplyvnuje i nadmorska vyska /cca nad 750m sa ma ubrat z vody asi stvrtina ?/. Safrish, to je chemia :-)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 3.5.2007 11:32  7263
keosan [7262]:
Hm a pomazat těsto pak rozpuštěným cukrem s vodou aby to zkaramelizovalo?

Nejspíš to fakt bude rukama...
keosan 3.5.2007 11:29  7262
U tej Moulinexky, sa im ani v servise nepodarilo upiect tmavy chleba /ked som im povedal, ze akceptujem iba 1kg tmavy chlieb/. U nej celkom ani poriadne nepieklo.

Musim poskusat ine recepty, odskusane. I ked si zacinam mysliet, ze tie pekarnicky nedosiahnu pri maximalnom objeme, tmavej korky /a nieto este hore/.

Alebo by to mohlo byt este ingredienciami - sli tam razne vlocky cca 150g. Nie som vsak chemik, neviem ako to zareaguje na chlieb, ci to zhorsuje pecenie -farbu - korky chleba.

Vsade, kde som cital, kto robil chlebik a podaril sa mu, tak robili mensie... Alebo je pre niekoho nieco dostatocne a druhemu sa to zda dost blede...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 3.5.2007 11:27  7261
Možná hlavou:-)
shelle Shelle - Good Service 3.5.2007 11:20  7260
Mozna je to rukama.
keosan 3.5.2007 11:19  7259
Tak a pekarnicku /Moulinex OW200030/ uz mam vyreklamovanu. Vratili mi peniaze a kupil som si ETU Harmony na 1,5kg chlebiky. Uz som aj vcera nieco skusal, cca 1350 gramovy chlieb. Bol dobre upeceny /stredna korka/, avsak korka nevyzerala na strednu, ale skor bledsiu ako strednu. Vrch nemal farbu vobec :-(

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt