Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
keosan 3.5.2007 16:28  7279
Videl som tie zmasky od Labely. K Ete Harmony pribalili 2ks. Lenze i na nich /na obrazkoch/ vyzeraju tie korky nedopecene - tie chebiky su tmave, farbene - to nema prirodzene tmavu opecenu korku.
keosan 3.5.2007 16:27  7278
Takze 320+60 mll tekutiny ku kolko cca 500g zmasky muk z krabice ? A farba korky je tmava, striedka bleda ? Aky program - klasicky, ci celozrnny, ci rychly ?
scalex Scalex 3.5.2007 16:19  7276
Upečenému těstu říkám upečené. Propečenou kůrku poznám, nejsem debil (chce se mi něco dodat, ale nechám to řečnicky nevyřčeno).

320 ml vody (tvrdé, z vodovodu, původem z Labe), 60 ml mléka (kravského, trvanlivého od Olmy), směs Selský chléb od Labety doplněná o polévkovou lžíci drceného kmínu (rasca, dovoz z Libanonu) a polévkovou lžíci grilovacího koření pro lepší chuť (koření Przyprawa do kurzaka, dovoz z Polska, zakoupeno v LIDLu). Pekárna Amboss Exclusive, výkon 600 W, zapojena do elektrické sítě. Elektřinu dodává ČEZ, a.s., středočeské distribuční oddělení.
keosan 3.5.2007 16:09  7275
ScalexAka pekaren, aky chlieb /aka muka, kolko vody/, aka bola vysledna gramaz chleba ?

Aha pozeram krabicovy... Takze zafarbenemu cestu hovoris upecene ?
scalex Scalex 3.5.2007 15:47  7274
keosan [7271]: smiř se s tím, že jsi jediný člověk na světě, kterému se nepodaří v domácí pekárně upéct chleba s tmavým vrškem. Je to něco jako prokletí, možná na tebe někdo seslal voodoo. Já před půl hodinou vyndal z pekárny krásný chleba s propečeným křupavým vrškem. Domácí meteorologickou stanici nemám, takže nevím, jaká je nadmořská výška, tlak, teplota a rosný bod. Prostě jsem dodržel návod na krabici od směsi a chleba je báječný.
gotreg 3.5.2007 15:44  7273
.. nebo si ho koupit
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 3.5.2007 15:40  7272
Možná by stálo za to zkusit ten chleba péct v hyperbarické komoře.
keosan 3.5.2007 15:37  7271
So stupajucou nadmorskou vyskou sa meni tlak, ovplyvnuje sa kysnutie cesta, taktiez rozne lokality maju roznu vlhkost. Manual v Ete obsahuje niekolko poznamok podobneho charakteru.
marienka Marienka 3.5.2007 14:47  7270
Bych taky už skoro něco řekla.-)
gotreg 3.5.2007 14:46  7269
jen aby z toho nevyšel Michael Jackson
scalex Scalex 3.5.2007 14:45  7268
Každopádně když se nad pekárnou mávne netopýřím pařátkem, třikrát se člověk otočí na podpatku a plivne se přes levé rameno, tak ten chleba musí mít kůrku černou jak Nelson Mandela.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 3.5.2007 14:27  7267
A mne se chce neco rict....
gotreg 3.5.2007 14:13  7266
hm, jak vysokou máš poličku, na které stojí pícka?
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 3.5.2007 11:51  7265
omg
keosan 3.5.2007 11:48  7264
Vacsina ludi tvrdi, ze mali chlebik tmavy - ale potom vysvitne, ze tmavy nebol z vrchu, alebo to robili na objeme cca 50 - 70 percent maximalnej davky....

Potriet korku vodou s cukrom by sa dalo, ale chcel som docielit prirodzene tmavej korky, nie karamelizovat to. Nikto hovori, ze napr. pre tmavy chlieb tam staci pridat postruhane, pretlacene jablka, ktore oxiduju a bude to tmave...

Napr. v manuali pre Etu bolo pisane, ze pecenie, mnozstvo vody ovplyvnuje i nadmorska vyska /cca nad 750m sa ma ubrat z vody asi stvrtina ?/. Safrish, to je chemia :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt