Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
nula nula všetko je tak, ako má byť 3.5.2007 19:01  7288
Tak Tigo v nejlepších hláškach ma upozornila, nech to tu neprepásnem a fakt to stojí za to! Vy zvířata! :)))
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 3.5.2007 18:30  7287
nechtelas napsat frustrace ?
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 3.5.2007 18:13  7286
chleba jako sexuální fantazie:-))))))))))
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 3.5.2007 17:45  7285
my teda pekárničku na chleba zatím nevlastníme... ale teta jednu má a pravidelně se jí daří upéct skutečně propečený chléb dokonce v krkonošských Horních Albeřicích. Jsem očitý svědek. Ale třeba keosanovi by se dařilo lépe, kdyby se odstěhoval někam do Holandska nebo do Benátek... :DDD
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 3.5.2007 17:03  7284
Kvak :) Dokonale :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 3.5.2007 16:56  7283
Mám pocit, že jsem si spletla klub a jsem v "nejlepších hláškách"
ROFL
scalex Scalex 3.5.2007 16:51  7282
Přiznávám se. Upekl jsem chleba se sněhobílou kůrkou a natřel ho hnědým Industrolem. Nikdo nic nepoznal. Dal by se použít i mahagonový lak.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 3.5.2007 16:46  7281
Boha jeho...
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 3.5.2007 16:33  7280
keosan [7279]:
šmarja, vzdej to, prostě nemáš ten dar upéci chleba.
keosan 3.5.2007 16:28  7279
Videl som tie zmasky od Labely. K Ete Harmony pribalili 2ks. Lenze i na nich /na obrazkoch/ vyzeraju tie korky nedopecene - tie chebiky su tmave, farbene - to nema prirodzene tmavu opecenu korku.
keosan 3.5.2007 16:27  7278
Takze 320+60 mll tekutiny ku kolko cca 500g zmasky muk z krabice ? A farba korky je tmava, striedka bleda ? Aky program - klasicky, ci celozrnny, ci rychly ?
scalex Scalex 3.5.2007 16:19  7276
Upečenému těstu říkám upečené. Propečenou kůrku poznám, nejsem debil (chce se mi něco dodat, ale nechám to řečnicky nevyřčeno).

320 ml vody (tvrdé, z vodovodu, původem z Labe), 60 ml mléka (kravského, trvanlivého od Olmy), směs Selský chléb od Labety doplněná o polévkovou lžíci drceného kmínu (rasca, dovoz z Libanonu) a polévkovou lžíci grilovacího koření pro lepší chuť (koření Przyprawa do kurzaka, dovoz z Polska, zakoupeno v LIDLu). Pekárna Amboss Exclusive, výkon 600 W, zapojena do elektrické sítě. Elektřinu dodává ČEZ, a.s., středočeské distribuční oddělení.
keosan 3.5.2007 16:09  7275
ScalexAka pekaren, aky chlieb /aka muka, kolko vody/, aka bola vysledna gramaz chleba ?

Aha pozeram krabicovy... Takze zafarbenemu cestu hovoris upecene ?
scalex Scalex 3.5.2007 15:47  7274
keosan [7271]: smiř se s tím, že jsi jediný člověk na světě, kterému se nepodaří v domácí pekárně upéct chleba s tmavým vrškem. Je to něco jako prokletí, možná na tebe někdo seslal voodoo. Já před půl hodinou vyndal z pekárny krásný chleba s propečeným křupavým vrškem. Domácí meteorologickou stanici nemám, takže nevím, jaká je nadmořská výška, tlak, teplota a rosný bod. Prostě jsem dodržel návod na krabici od směsi a chleba je báječný.
gotreg 3.5.2007 15:44  7273
.. nebo si ho koupit

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt