Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 4.5.2007 08:35  7310
A moje matka byla plynova lampa...
keosan 4.5.2007 07:50  7309
KDecka, ano to je ono :-) Tie boli dobre. Dnesne podobne konzervy tolko masa nevideli ani z rychlika :-D
nula nula všetko je tak, ako má byť 4.5.2007 07:40  7308
keosan:))) ale jedla.... môj otec bol lampión a nosil domov občas KDéčka. Bol tam aj taký celkom dobrý tvarohový dezert.
keosan 4.5.2007 07:15  7307
nulaTo si este asi nejedla vojenske zelezne zasoby, pekne velku trojkonzervu poctiveho mleteho masa, pastety zo zasob protichemicky krytov, stare cca 20 rokov :-D

Boli celkom dobre, casto lepsie nez dnesne... :-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 4.5.2007 07:08  7306
AlchymistaAle fuj.... to mi nerob!! Začínam sa báť o tvoje zdravie... :)
keosan 4.5.2007 07:04  7305
PomazankaKed tu Alchymista hodil receptik, pridam tiez, jeden z vojenskej kuchyne na pomazanku:

- 1 konzerva - sardinky v oleji,
- 1 mensia cibula,
- syrokrem /taky 5-8cm obdlznik/
- 1 lyzicka horcice,

premiesat vidlickou, nie na jemno, ale na hrubo, aby tam boli este kusy ryby.
keosan 4.5.2007 07:01  7304
Ha, ha, ha, zasmiali sa zbrojnosi palickovym pismom.... :-)

Niekto tu asi nepochopil, ze NIE JE PROBLEM upiect chleba /ked vidno, ze treba dopekat, staci dopekat viac/. Ale hovorim, ze moze byt problem upiect chlieb s prirodzene tmavou korkou /nie z nejakej zmasky, kde daju nejaky emulgator, aby hnedla korka/, tak aby bol tmavy aj z vrchu a pritom ked ide o chleba na maximalnej vyuzitelnosti vahy pecuceho chleba pekarne.

To clovek precita cca 200 prispevkov, komu sa ako podarilo upiect chleba a zisti, ze ten pecie zo zmasky /a pritom nerozozna tmavu korku od tmaveho cesta - na nikoho nenarazam/, druhy zase pecie male bochniky, treti to vylepsil prirodzenymi fabivami.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 4.5.2007 06:53  7303
Takhle už jsem se dlouho nenasmála :-)))))))))))).
scalex Scalex 4.5.2007 06:53  7302
Zakeosanout?
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 4.5.2007 06:44  7301
scalexi neprovokuuuj ;o) Nebo Tě keosan přijde zakousnout ;o)))))))))))))
scalex Scalex 4.5.2007 06:25  7300
Já v pekárně pekl i sekanou. A vůbec nebyla špatná. A měla tmavou kůrku!
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 4.5.2007 06:22  7299
Já z Vás pojdu... keosane díky za vtipné páteční ráno :-)))) Já vím, že za to sice nemůžeš, ale dík ;o)))))))))))))))))))))))))
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 4.5.2007 05:18  7298
budte radi, ze nezacal v pekarnicce delat marmelady. treba svetlou malinovou, svetlou cervenorybizovu a tak :-)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 4.5.2007 00:05  7297
:-D A to se vyplatí!
alchymista 4.5.2007 00:04  7296
že vás to baví takhle kopat do mršin :)) Takže kolejní specialita. Na cibulce se rozpustí ten sajrajt z vepřový plechovky, přidá se hodně všemožnýho koření, hlavní je na závěr česnek, zaleje kečupem a smíchá s vařenýma nudlema. Žrát se to sice moc nedá, ale je to fakt rychlovka :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt