Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 6.5.2007 09:41  7345
Alchymista [7344]: Neni problém s těma játrama? Moje osobní zkušenost je taková, že se musí dělat krátce, jinak z toho jsou takový ty "vyjetý filtry".
alchymista 6.5.2007 00:12  7344

Jsem si po delším čase vyzkoušel zabijačkovej guláš a byl tentokrát nadmíru zdařilej, je to teda opět pouze pro labužníky :)
Na sádle v kastrolu zesklovatět cibulku, přidat na kostky nakrájený 2-3 vepřový srdce, 2 vepřový ledvinky, asi 40 dkg vepřových jater a tak 20 dkg bůčku. Vše orestovat, zasypat paprikou, zalejt vodou a uvařit, na konci ještě osolit, opepřit a omajoránčit, lze to zahustit nastrouhaným tvrdým chlebem, mňam.
tyna tyna 5.5.2007 17:40  7342
Ahoj, tak jsem tu zase po delší době. A jen zírám a lituji, že nemám domácí pekárnu :-))
Jo a do sekaný přidává ťchýně namleté uzené maso a JE to dobré.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 4.5.2007 18:08  7341
kvitkoPřidávám někdy do sekané trochu adžiky.
A úplně nejlepší sekaná je, když najdeme v lese kotrč a podušený na cibulce ho přimícháme k masu. Tady už adžiku vynechávám, voní to nádherně samo o sobě.
scherie Scherie 4.5.2007 13:15  7340
Do sekané vrážím i lžičku horčice a kečupu..dá se pak použít jak na sekanou,tak na karbenátky. Karboše šupnu do trouby na pečicí papír, snažíme se žít zdravěji:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.5.2007 12:57  7339
Koupila jsem žampiony, prdnu tam žampiony. Ale asi až zítra, pač plán na pátek se mění.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 4.5.2007 11:50  7338
treba mrkvovy chleba
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 4.5.2007 11:21  7337
Tigo došla:O(
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 4.5.2007 10:55  7336
muflonekA co mrkev? :)
nula nula všetko je tak, ako má byť 4.5.2007 10:42  7335
kvitkoProboha neprovokuj!!! :)) Já dávam teď ještě nasekanou čerstvou dobromysl.
keosan 4.5.2007 10:32  7334
Do tej sekanej niekto este dava /mne to celkom chutilo/ pokrajanu petrzlenovu vnat.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.5.2007 10:30  7333
No, radši se vrátíme k tomu pečení chleba:-))
keosan 4.5.2007 10:29  7332
Dalej by som uz moc s tou sekanou neexperimentoval, aby to nakoniec uz nebolo nieco uplne ine :-)

Mozno tak poskusat do nej rozne druhy korenin, byliniek.
keosan 4.5.2007 10:28  7331
Nieco special ?

Tak napr. hubova...
http://www.nahuby.sk/recept_detail.php?recept_id=80

Alebo z rybieho file..
http://recepty.dct.sk/index.php/recepty/MTgzMA
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.5.2007 10:23  7330
keosanjo, tak se sekaná dělá:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt