Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 6.5.2007 12:52  7350
mel si to nechat s tim "prosipat".. bylo to originelni .o)))

inac tohle obcas delava martina, akorat misto zakysly smetany dava bilej jogurt, brambory pretim drobet rozpece na sucho v troube a kolecka pak proklada koleckama rajcat a sem tam koleckem cibule
gotreg 6.5.2007 12:49  7349
Uvařit bandory nakrájené na kolečka, prosypat libečkem a majoránkou, položit na dno zapékací misky.
Na másle rozdělat nakrouhanou mrkev, petržel a nakrájený porek, ideálně s kouskem bobkového listu. Když zelenina změkne, navršit na brambory.
Navrch dát filety pangasia ci jakékoliv jiné ryby, prosypat kořením fish-masala a dát péct (ca 20 minut přiklopené, 15-20 minut bez pokličky).
Rozmíchat dvě zakysané smetany s pepřem a solí, pokrýt dopečenou rybu a zasypat hodně velkým množstvím strouhaného sýrce.
zapéct dokud se sýrec nerozpustí
sníst

(nevím, jak dalece je ten recept originální, ale dneska se povedl tož se dělím)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.5.2007 11:12  7346
Zabijačkový guláš mám moc ráda a játra mi tam nikdy divná nepřišla, takže problém asi není:)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 6.5.2007 09:41  7345
Alchymista [7344]: Neni problém s těma játrama? Moje osobní zkušenost je taková, že se musí dělat krátce, jinak z toho jsou takový ty "vyjetý filtry".
alchymista 6.5.2007 00:12  7344

Jsem si po delším čase vyzkoušel zabijačkovej guláš a byl tentokrát nadmíru zdařilej, je to teda opět pouze pro labužníky :)
Na sádle v kastrolu zesklovatět cibulku, přidat na kostky nakrájený 2-3 vepřový srdce, 2 vepřový ledvinky, asi 40 dkg vepřových jater a tak 20 dkg bůčku. Vše orestovat, zasypat paprikou, zalejt vodou a uvařit, na konci ještě osolit, opepřit a omajoránčit, lze to zahustit nastrouhaným tvrdým chlebem, mňam.
tyna tyna 5.5.2007 17:40  7342
Ahoj, tak jsem tu zase po delší době. A jen zírám a lituji, že nemám domácí pekárnu :-))
Jo a do sekaný přidává ťchýně namleté uzené maso a JE to dobré.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 4.5.2007 18:08  7341
kvitkoPřidávám někdy do sekané trochu adžiky.
A úplně nejlepší sekaná je, když najdeme v lese kotrč a podušený na cibulce ho přimícháme k masu. Tady už adžiku vynechávám, voní to nádherně samo o sobě.
scherie Scherie 4.5.2007 13:15  7340
Do sekané vrážím i lžičku horčice a kečupu..dá se pak použít jak na sekanou,tak na karbenátky. Karboše šupnu do trouby na pečicí papír, snažíme se žít zdravěji:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.5.2007 12:57  7339
Koupila jsem žampiony, prdnu tam žampiony. Ale asi až zítra, pač plán na pátek se mění.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 4.5.2007 11:50  7338
treba mrkvovy chleba
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 4.5.2007 11:21  7337
Tigo došla:O(
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 4.5.2007 10:55  7336
muflonekA co mrkev? :)
nula nula všetko je tak, ako má byť 4.5.2007 10:42  7335
kvitkoProboha neprovokuj!!! :)) Já dávam teď ještě nasekanou čerstvou dobromysl.
keosan 4.5.2007 10:32  7334
Do tej sekanej niekto este dava /mne to celkom chutilo/ pokrajanu petrzlenovu vnat.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.5.2007 10:30  7333
No, radši se vrátíme k tomu pečení chleba:-))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt