Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.5.2007 10:38  7360
Něco pro Keosana. Třeba by mohl svými poznatky o pečení chleba pomoci výzkumu:-))
keosan 7.5.2007 09:11  7359
Tak sa mi vcera v pekarnicke podaril dobry chlebik 1350-1400g, stredne prepeceny /lenze peceny na nastaveni tmava korka/ a z hora jemne prepeceny.

Hold bud asi u marketingoveho oddelenia je stredne upecena korka prezentovana ako tmava... :-)
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 7.5.2007 07:04  7358
TwistřeZahrabej pár stránek dozadu, popisovala jsem postup tady ;-))). Kup si telku ;-).
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 6.5.2007 22:20  7357
Alchymista [7356]: Ahá, tak v tom je ten fór! Díky.
alchymista 6.5.2007 22:15  7356
mrcosS játrama jsem problém neměl, jsou vevnitř normálně šťavnatý. Akorát je to dobrý solit až fakt před koncem vaření, aby neztvrdly.
twistr 6.5.2007 19:03  7355
HráškováPřed pár dny jsem někde viděl recept na hrachovku s hlávkovým salátem. Nepotkali jste ho někde taky???
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 6.5.2007 13:17 - Oblíbené kluby (18:57) 7353
makovec [7350]: na sipat mám patent .. co to nabízíš někomu jinýmu, hňupe? :o)
tygricka Tygricka někdy dravá Tygřice... 6.5.2007 12:57  7352
gotregHm, to vypadá zajímavě...... :-) Hlavně ta mrkev.......... my ji vždycky jen normálně dusily..... (i když jednou jsem zkoušela i mrkvový karbanátky- recept pro Bobíka poslanej kýmsi do Čtyřlístku- byly dobrý, ale děsně pracný).. Petržel nejím, tu vynechám..... :-)).
gotreg 6.5.2007 12:53  7351
připadám si jako imbecil s tim sipat ):-((
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 6.5.2007 12:52  7350
mel si to nechat s tim "prosipat".. bylo to originelni .o)))

inac tohle obcas delava martina, akorat misto zakysly smetany dava bilej jogurt, brambory pretim drobet rozpece na sucho v troube a kolecka pak proklada koleckama rajcat a sem tam koleckem cibule
gotreg 6.5.2007 12:49  7349
Uvařit bandory nakrájené na kolečka, prosypat libečkem a majoránkou, položit na dno zapékací misky.
Na másle rozdělat nakrouhanou mrkev, petržel a nakrájený porek, ideálně s kouskem bobkového listu. Když zelenina změkne, navršit na brambory.
Navrch dát filety pangasia ci jakékoliv jiné ryby, prosypat kořením fish-masala a dát péct (ca 20 minut přiklopené, 15-20 minut bez pokličky).
Rozmíchat dvě zakysané smetany s pepřem a solí, pokrýt dopečenou rybu a zasypat hodně velkým množstvím strouhaného sýrce.
zapéct dokud se sýrec nerozpustí
sníst

(nevím, jak dalece je ten recept originální, ale dneska se povedl tož se dělím)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.5.2007 11:12  7346
Zabijačkový guláš mám moc ráda a játra mi tam nikdy divná nepřišla, takže problém asi není:)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 6.5.2007 09:41  7345
Alchymista [7344]: Neni problém s těma játrama? Moje osobní zkušenost je taková, že se musí dělat krátce, jinak z toho jsou takový ty "vyjetý filtry".
alchymista 6.5.2007 00:12  7344

Jsem si po delším čase vyzkoušel zabijačkovej guláš a byl tentokrát nadmíru zdařilej, je to teda opět pouze pro labužníky :)
Na sádle v kastrolu zesklovatět cibulku, přidat na kostky nakrájený 2-3 vepřový srdce, 2 vepřový ledvinky, asi 40 dkg vepřových jater a tak 20 dkg bůčku. Vše orestovat, zasypat paprikou, zalejt vodou a uvařit, na konci ještě osolit, opepřit a omajoránčit, lze to zahustit nastrouhaným tvrdým chlebem, mňam.
tyna tyna 5.5.2007 17:40  7342
Ahoj, tak jsem tu zase po delší době. A jen zírám a lituji, že nemám domácí pekárnu :-))
Jo a do sekaný přidává ťchýně namleté uzené maso a JE to dobré.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt