Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 7.5.2007 16:16  7398
"tak dlouho hledal spravny chleb, az zemrel hlady"
keosan 7.5.2007 16:15  7397
Heh, pribuzna krvna skupina... :-)

http://cerven.blog.sme.sk/c/89017/Domaci-zemiakovy-chlieb-bez-Eciek.html
gotreg 7.5.2007 13:32  7396
romě chleba trpaslíci pečou i spoustu dalších druhů pečiva, namátkou například vrhací bochánky, válečné chlebové placky odlehčené dírkováním, smrtelně nebezpečné vrhací topinky, vrhací koláčky (na krátkou vzdálenost jsou skutečně smrtelné), bumerangové sušenky nebo bojové vdolky.
keosan 7.5.2007 13:32  7395
Scalexten bol az nedopeceny, take mlazgavejsie cesto. Ale bratovi a jeho priatelke sa zdal normalny.... :-D

V servise to vsak testovali a tiez sa im 1kg chlebiky nedarili....
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 7.5.2007 13:31  7394
mirne poupravim vyrok jednoho znameho farare "kdo do me kamenem, ja do nej chlebem.. ale tyden starym a z keosanovy pekarny"
scalex Scalex 7.5.2007 13:30  7393
keosan [7390]: no však jsem psal, že jestli ten chleba v pekárně byl spíš uvařený než upečený, tak to samozřejmě oprávněná reklamace byla.
keosan 7.5.2007 13:30  7392
kvitkoAsi sa pridam. Tych 23 milionov su vyhodene peniaze, to sa da omnoho lacnejsie :-D
gotreg 7.5.2007 13:29  7391
kvítkomyslíš něco jako trpasličí válečný chléb? :)
keosan 7.5.2007 13:29  7390
NenuferVer, ze ten rozdiel, nie je taky velky v cene, keby si tvorca dal tu namahu konfrontovat pecenie s pekarom. Par uprav, ktore by neboli drahe a slapalo by to ako hodinky...

Safrish, ma nestvite - obycajny chleba upiekol clovek pred cca 200 -300 rokmi so svojimi rukami a hlinenou pieckou... Hold, to je pokrok v tretom tisicroci, nevediet ho urobit s modernou technikou :-D
Neviem preco sa vsetci obuvate do toho pecenia - v servise sa im tie poznamky o peceni nezdali divne a servis nakoniec uznal, ze ta pekaren nepecie /ani im sa to nepodarilo/ a dostal som vyreklamovane peniaze spat...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.5.2007 13:29  7389
keosanno vždyť říkám, dej se k výzkumu pekárny pro armádu:-)))
gotreg 7.5.2007 13:27  7388
např...
keosan 7.5.2007 13:24  7387
ScalexVidis a v tom je rozdiel. Ja chcem i perfektny chleba na pohlad i chut... Ten chleba sa da taky upiect, ale je to v technickom usporiadani pekarniciek, zly technologicky navrh /nie je to domyslene vsetko do konca/. Stacilo by zobrat beznu pekaren, urobit trocha uprav /rovnomerne spiraly na oboch stranach, vlastne programovatelne casovanie, kalibracia termocidiel/ a slo by to urobit dokonale... Dokonalost je v malickostiach ;-)

Hold, ale nechajme to tak, zhodneme sa - ze ma na ne vacsie naroky....
nenufer 7.5.2007 13:23  7386
keosanale to si potom kup poriadnu pekarnicku a nie nieco za par stoviek. Nemozes ocakavat profesionalny vysledok od hobby naradia :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 7.5.2007 13:21  7385
A kurka neni testo?
keosan 7.5.2007 13:20  7384
gotregEmulgatory a farby su v beznom chlebe /hrajucom sa na celozrnny, zafarbovany/ - tmave je vsak cesto. Normalna korka je z pecenia.

Isteze je to ina metoda, ale ja v tej pekarne UPECIEm tmavy chlieb, ked ho bude este nejaky ten cas dopekat. Pre mna je vsak podstatne upiect ho automaticky, bez nejakych podvodov so zafarbovanim. Upiect v danej kvalite, mnozstve a pri danej korke /automaticky/. Tiey by sa to dalo tak, keby boli ine casovania na pekarni. Z pekarni mam ten dojem, ze pecenie chleba poddimenzuju minimalne o cca 30-40 percent. A ked si clovek da plnu davku chleba, tak je to pecenie horsie... Chcelo by to jednoducho presnejsiu kalibraciu, nastavenie casovani faz jednotlivych programov... Napr. i umiestnovanie ziaricov, nielen dole, ale i na vrch, nech sa to prepecie rovnomerne. Ale to je na dlhsiu technologicku disputu...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

TOPlist (c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt