Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 7.5.2007 21:07  7417
Dárek pro Twistra od TV PrimaHrášková polévka
Recept pro 4 osob.

PŘÍSADY:
1 lzicka másla
1 větší cibule, drobně nakrájená
1 menší hlávkový salát, hrubě nasekané jednotlivé listy
600 g zmraženého hrášku
4 hrnky vody pripadne zeleninoveho vyvaru
1 bobkový list
2 lžíce nasekané máty
pepř dle chuti

POSTUP:
Ve větším hrnci si na másle zpěníme nakrájenou cibuli, až změkne přidáme nasekané salátové listy, krátce osmahneme a pak zalijeme vodou. Přidáme hrášek, bobkový list a nasekanou mátu. Přikryjeme a zvolna vaříme asi 10 - 20 minut, až je hrášek měkký. Pak vytáhneme bobkový list a polévku rozmixujeme, znovu prohřejeme a dochutíme pepřem. Polevku podáváme horkou.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 7.5.2007 21:07  7416
BRO !!!!!!!!!!!
twistr 7.5.2007 21:00  7415
MondyRecept na hráškovou polífčičku se salátem asi sežral čas, není k nalezení:-((( Už se mi podařilo zjistit, že předmětný recept byl prezentován v nedávném "Jste to co jíte" ale nenašel jsem nikde žádný archiv tohoto pořadu. Nevzpomene si, prosím, někdo, jak ji uvařit??
kokos kokos 7.5.2007 20:51  7414
gotreg [7413]: Nezbývá než souhlasit.
gotreg 7.5.2007 20:24  7413
dot Dot 7.5.2007 20:06  7411
tenhle keosan!Včera už jsem to nevydržela a večer jsem házela do pekárničky mouku, vodu, kvasnice a kmín.
No hrozný.
Pak jsem dvakrát při pečení otvírala pekárničku, jestli je to dost tmavý než mi došlo, že tím kůrku ochlazuju.
Barva: bez dopékání tlačítko tmavá kůrka asi taková jako:
http://www.domaci-pekarny.cz/peceme/archiv/crispy-bloomer.jpg

A pak - to je nejhorší - jsem toho půlku sežrala sama.
A aby bylo ještě hůř, tak jsem dneska pekla znovu : nasladko s vanilkou a rozinkama.

Navrhuji pro keosana ban, protože hubnu do plavek a on s tím začal.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 7.5.2007 19:24  7410
keosančlověk před 300 lety nepekl chléb z droždí jako Ty, ale z KVASU! I v tom odkazu za zlepšující přípravky od Gotrega najdeš enzymy, které Ti kůrku zabarví dle libosti, pokud nepoužíváš KVAS ale jen DROŽDÍ. Ono péct chleba úplně bez Éček v malém, ale ve stejné kvalitě jako velké pekárny, dost dobře nejde. Když se pekl chleba dříve, taky zadělávala a pekla celá vesnice na jednou /nebo alespoň víc lidí/. Ve velkém množství to vždycky kvasí lépe a chutněji.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 7.5.2007 19:19  7409
keosanA proč ten "jakokupovaný" chleba neupečeš v troubě? Moje ségra už léta peče v troibě chleba z kila hladnké mouky a jeho kůrka je úplně stejná jako u kupovaného (a chuť o něco lepší..)
gotreg 7.5.2007 17:09  7408
ale jo, všechno a všechny banovat, hlavně ať je klid
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 7.5.2007 17:09  7407
no ale nedopecena kurka chleba duvodem neni
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 7.5.2007 17:08  7406
Ale bude od něj klid.
gotreg 7.5.2007 17:07  7405
to mu kůrku nedopeče
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 7.5.2007 17:05  7404
ne, proc ?
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 7.5.2007 17:04  7403
Nebylo by lepší Keosana zabanovat?
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 7.5.2007 17:01  7402
keosanKdyž nevíš jak dál, poradím ti písní :-)

Když máš chleby zplihlé,
když máš potíže,
tak dej cihlu k cihle,
těsto do díže.
Upeč třeba chleba,
postav na to pec,
kůrka krásně zhnědá,
začni s tím a peč.
Dělání, dělání...(Dál už to znáte)


[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt