Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
keosan 15.5.2007 11:39  7524
Pre pecenie v beznej rure /vtedy typicke plynove/.

Informacie o tlaku a davkovani vody podla nadmorskej vysky s ucinkom na kysnutie cesta boli uvedene v manualoch Ety. Vzhladom na riedky vzduch a tlak vo vacsej nadmorskej vyske bude asi rozdiel v kysnuti cesta niekde pri urovni mora a niekde vo vysokohorskej chatke, ci hornatej oblasti /taktiez ina vlhkost vzduchu/.
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 15.5.2007 11:34  7523
A psali tam, pro jaký tlak vzduchu to je uváděné?
keosan 15.5.2007 11:33  7522
PoznatokZaujimavy poznatok som nasiel v knihe Slovenska kucharka z roku 1990, toho casu za 98,-Kcs. Pise sa tam o peceni chleba tusim z 1kg muky. Pisali ze k prepeceniu takeho PSENICENHO chleba treba 1 hodinu. PSENICNO-RAZNEHO cca 1,5 hodiny a RAZNEHO 2 hodiny.
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 15.5.2007 09:25  7521
Já o žádných bramboráčkách nepsal.
leontina 15.5.2007 08:25  7520
casemo že píšeš jakési bramboráčky??? pro mě byla třeba novinka ty bramborové placky z vařenéhých zemáků tak pro to se ptám
leontina 15.5.2007 08:14  7519
co má někdo proti okurkovému salátu se smetanou??? docela se tím, zjemní ocet a já to mám tak nejraději

neuvěřitlné kolik a jaké chutě tady máme:)))) ale když je hlad, tak se zdlábne kde co
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 15.5.2007 08:13  7518
Nedokážu si představit, jak bys chtěla udělat škubánky ze syrových brambor...
leontina 15.5.2007 08:12  7517
casea z jakých brambor??? vařených nebo syrových??? já mám nejaraději škubánky klidně i těsta na bramborové knedlíky - kupované a zrovna s mákem a cukrem a "živým" máslem jak říkám a vlbec dostávám z toho hlad.
makovec - mám dobrou vzpomínku na babičku právě díky škubánkům nebo šiškám z mákem nebo jak tomu kdo říká a nudle smákem jíš???
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 14.5.2007 23:37  7516
máme, koukám, pestrou stravu... moje babička vždycky vařila všechno...
bramborový placky
bramboráky
škubánky - k obědu s mákem, večer zbylé osmahnout s plátkem šunky
taky vždycky vařila nastavovanou kaši (výbornou; na rozdíl od té, kterou jsem měla bohužel tu čest potkat ve školní jídelně), uhlířinu (brambory + knedlíky, smíchat, omastit, s osmaženou cibulkou, + zelím), bramborový knedlíky, šťouchaný brambory, bramborový šišky...
jak to tady čtu, docela dostávám na ta jídla chuť... asi si u ní budu muset nějaké objednat... třeba na zítra k večeři, mňam :)
kokos kokos 14.5.2007 21:28  7515
Jak to tak čtu, tak ta naše varianta byla rozhodně nejchutnější.
alchymista 14.5.2007 21:09  7514
a propos, babča tomu říkala šuska, vzhledem k tomu, že jsem to pak už nejed, jsem si donedávna neuměl představit, co to vůbec škubánky jsou :)
dot Dot 14.5.2007 20:55  7513
to FoxkaAha. Do sušených škubánek se tekutina musí dostat zpátky, jasně. A mléko má bílkoviny, tak je to vyváženější.
alchymista 14.5.2007 20:52  7512
teda, škubánky znám akorát s mákem, sice nic moc, ale od babičky to ještě docela šlo a bramborový placky se snad u nás též nikdy nedělaly :))
Jestli ono to nebude tím, že v každým kraji je to trochu jinak :)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 14.5.2007 20:23  7511
DotTaky už jsme si to v těch receptech přečetla. Já ty klasický děla jen jednou a pak se na přání rodiny vrátila k těm z prášku, kam se mlíko dává - ale i tak je chuť i konzistence jiná než u bramborové kaše.
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 14.5.2007 20:18  7510
Foxka: Jojo, já znal dojakživa jen tu variantu "druhý den" z Tvého odkazu (byť teda kečup ne)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt