Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 21.5.2007 21:55  7669
kvitkono ale nesplaskne to o tolik.)))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.5.2007 20:54  7668
muflosplaskne, to jo a vždycky mě to naštve:-)
shelle Shelle - Good Service 21.5.2007 15:59  7667
Foxka [7665]: !!!!!!
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 21.5.2007 15:28  7666
keosan [7663]:
NO já teda nevím, ale mně, když něco peču, tak ta buchta také vždycky vyběhne a pak splaskne, nepovažuji to za chybu...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 21.5.2007 15:20  7665
keosan"I ked robim chleba cca 1300-1400g, tak sa dlho neohreje...Kupovanemu 900g trvalo asi 2x dlhsie, kym sa doma "jedol :-D"

Takže vlastně ve výsledku s tou pekárnou neušetříš, jak jsi chtěl, protože toho chleba sníte víc... :-)))
dejavu 21.5.2007 11:11  7664
recepty šlehačkové rohlíčky pečené
lasagne a
čínské jarní rolky
keosan 21.5.2007 10:26  7663
Dotto sa mi nezda. Skor sa viac ludi priklanalo k tomu, ze jedna cajova lyzicka drozia je cca STVRT kocky cerstveho drozdia.

Mam vyskusane na chleby, co robim - cca 1 cajovu lyzicku z SAF suseneho drozdia modry vtak. Sacok ma 10g a mam z toho tak na 3-3,5 chleba. Robim cca 1300-1400g chleby.

Ked som dal polovicu kocky cerstveho drozdia - t.j. 20-21g, tak to paradne rychlo nakyslo, ale mal som u Ety Harmony program 5 - celozrnny - a tesne pred pecenim to potom splaslo...

Vraj pre rychle programy, ako je sprint, superrychly je vhodne davat raz tolko drozdia. Cize tych 20g na Sprint programe /niekto mi odporucal dokonca 60 percent. Co by bolo asi tych 25 g.

Zatial rychle programy na pecenie nepouzivam /malo to vykyslo a neskusal som tam davat dvojnasobnu davku drozdia/. Na klasik, celozrnny to kysne pekne s mensimi porciami drozdia. Myslim, ze to cesto chce aj tak svoj cas, aby to bolo pekne nadychane a nie tazky chleba.

I ked robim chleba cca 1300-1400g, tak sa dlho neohreje...Kupovanemu 900g trvalo asi 2x dlhsie, kym sa doma zjedol :-D
dot Dot 21.5.2007 09:40  7662
Droždí10 g sušeného = 25 g čerstvého.

Původně jsem to chtěl napsat Keosanovi do pošty, ale třeba se to někdy někomu bude hodit.

Pro důkladného Keosana ještě: http://www.pekarny.unas.cz/drozdi1.html
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.5.2007 08:51  7661
Taky tvrdej sýr nakrájenej na kostičky je mňam do rybí pomazánky. Hlavně nemixovat, i když každej má rád něco jinýho.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 21.5.2007 08:13  7660
jídlo bylo úplně v pohodě.)
mati 21.5.2007 08:00  7659
pomazánkaJá jí vyrábím takhle:
plechovka tuňáka ve vlastní šťávě nebo klasický rybičky, dám tam tavený sýr, plnotučnou hořčici, kečup dle chuti, pepř, sůl, chili, nastrouhám tam kyselou okurku ( přiměřeně ) nebo cibuli najemno a nastrouhám tam 1 hermelín. Někdy dávám vejce, ale jen podle nálady....
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 20.5.2007 23:52  7658
kvitko [7655]: Ono je pitva a pitva, žeáno. Po týdení parazitologický konferenci vim svoje :)
muflonek [7656]: Pokud se jídlo nezdá uplně v pohodě, ale na chuti a vůni se to nepodepíše(jinak bych to asi nejed, co bych z toho měl), doporučuju po jídle zdravotní stopečku dobré domácí slivovice.
nenufer 20.5.2007 17:31  7657
Muflion na hlive sa ten povlak robi bezne ale aj tak sa nedoporucuje ju dlho skladovat, cerstva je lepsia. Nebolo by lepsie ju zjest a na piatok kupit novu?
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 20.5.2007 17:22  7656
hm jak dlouho myslíte, že vydrží hlíva ústřičná v papírovém pytlíku v lednici? 14 dní? mám jí tam už od pondělí, v pátek jsem z ní dělala nějakou směs - tu jsem jedla k jídlu ještě dneska a špatně mi není.o))
nebo když udělám guláš, tak ve středu přežije do pátku, kdy bych ho chtěla podávat?

Jde o to, že jsem si všimla, že se tam vytvořil nějaký bílý povlak, takže jsem ho trošku oškrábla, houby jsem omyla a zpracovala - špatně mi zatím není, tak předpokládám, že je to v pořádku.o)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.5.2007 09:04  7655
sirina rybičky z konzervy pitvám taky. Vyndám páteř a nějaký to střívko co v nich je:-))) Naštěstí bejvaj v konzervě tak tři kousky rybiček.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt