Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 22.5.2007 20:33  7748
scalex a rucolaJé, konečně se shodneme na tom, že některé potraviny jsou hnusné, třeba rukola :-)? Pampelišky zrovna nemusím, ale musím se jich zastat, že na rozdíl od věcí jako patizon nebo tofu alespoň má chuť (přestože mi nejede)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 22.5.2007 20:31  7747
já to koupila jako no zasazené v květníku.o))) a mohu říct, že Bazalka roste skvěle.o)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 22.5.2007 19:42  7746
shelleV hypersuper bych to asi takhle zabalený nekoupila. Ono je to určo i o dost dražší než u stánku. Hm, těstoviny jsou na pořadníku, tak to vyzkouším.
shelle Shelle - Good Service 22.5.2007 19:37  7745
Ja ho davam nejvic do salatu.

A jinak vetsinou s testovinami, tak nejak lehce spareny nebo fakt jen chvili na panvi, aby zvadl. K tomu cesnek, oliv olej a niva.

Ale nejvic ten salat. Pokud bys kupovala v pytilku, tak mam velmi spatnou zkusensot z hyper, kde jak rukola, tak spenat jsou casto uz shnile. Ale neni to zvenku videt a prosle to take neni. Ale otevres to a smrdi to. Coz se mi treba s temi z makra nikdy nestalo.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 22.5.2007 19:35  7744
Dostala jsem od tchýně 20 deka zázvoru a recept na zázračnou vodu na hubnutí, tak jsem zvědavá, jak bude fungovat. Máte s tím někdo zkušenost?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 22.5.2007 19:04  7743
Tak rukolu jsem ještě neměla. Teď se chystám vyzkoušet čerstvej špenát, prodávaj ho u nás stánkaři se zeleninou. Ale nevím, jak na něj, nějak mám pořád zafixovanou přípravu špenátu z mražené kostky:-) Nějaký tipy jak ho opravdu chutně a jednoduše připravit?
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 22.5.2007 15:35  7742
rukola je mňam. :) Ale před nějakou dobou jsem si tuším v Albertovi koupila nějaký salát s mladými dubovými lístky či co... a tu chybu bych už nikdy v životě neudělala. Ble :(

Btw, jak se tu endávno mluvilo o těch bramborových jídlech, my si dneska s babčou udělali nastavovanou kaši. Byla výtečná :)

Jinak ředkvičky zásadně čerstvé anebo nastrouhat do majolky a šup s tím na topinku - mám to raději než nějaké ty saláty z krabích tyčinek. :)
nenufer 22.5.2007 15:33  7741
lekarnicke hnede flasticky na korenieMate o to niekto tiez zaujem? Ze by sme si to objednali spolu a nejak rozdelili, prehlad je tu: možná tady? http://www.vitrum.cz/index.php?action=produkty&selC0=1&selC1=3&selC2=10
renda Renda 22.5.2007 15:01  7740
Jeden do cabajky, druhy do redkvicky a treti si do pusy rozklepne vajicko...
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 22.5.2007 14:59  7739
Takže v zásadě ředkvičky s vajíčkama se dělají tak, že se jeden zakousne do čabajky, chápu to dobře? ;)
scalex Scalex 22.5.2007 14:59  7738
No já nevím, když jsem naposledy jedl rukolu, chutnala po hnusné hořké rukole. 8^)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 22.5.2007 14:39  7737
ty jo právě tu užírám rukolu - ona chutná po škvarcích.o)))
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 22.5.2007 14:14  7736
Z cholesterových i časových důvodů je možno u Scalexovy verze vajíčka vynechat a netříštit tak chutě... :-))
scalex Scalex 22.5.2007 14:10  7735
Ředkvičky s vajíčkama mám hodně rád. Ano, houby to trochu připomíná. Ale když se do těch vajíček místo na kolečka nakrájených ředkviček dá na kolečka nakrájená čabajka, je to přeci jen o fous lepší. 8^)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 22.5.2007 13:59  7734
MondyŘedkvičky jsem taky zkoušela s vajíčkama a mně to docela chutnalo. No, možná proto, že jsem to dělala dobrovolně. :-) Houby to konzistencí vzdáleně připomíná, ale skutek, že jsem to dělala jen jednou hovoří za vše - zase až taková bašta to nebyla a ředkvičky radši jím méně pracně v salátě nebo jen umyté.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt