Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 10.7.2007 16:38  8610
no nebo samotne, jen polite cesnekovym maslickem a zasypany parmazanem (a kdyz sou k tomu teda jeste prazeny mandlicky a sekanej spenat.... .o)))
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 10.7.2007 16:33  8609
Taky mi chutnají těstoviny i samotné...
renda Renda 10.7.2007 16:32  8608
Zvlastni, dobre testoviny si dam s chuti samotne, jen polite kvalitnim ochucenym olivovym olejem, pripadne posypane napr parmezanem...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 10.7.2007 16:28  8607
Chtěla jsem něco napsat, dokonce jsem to i napsala - ale pak jsem to smazala... stejně je to všechno marné... jako hrách na stěnu.
keosan 10.7.2007 16:26  8606
RendaCestoviny zjem, ale pochutnat - som si na nich v zivote nepochutnal. Cestoviny same o sebe maju nevyraznu chut. Chutit moze iba ta omacka, obloha /ta mi viac chuti napr. s ryzou, alebo zemiakmi/. I samotna upravena ryza, alebo zemiaky sa daju jest aj bez prilohy so svojou chutou, ale cestoviny postradaju nejaku chut. Naviac, ak su studene a maju sa prihrievat, uz to nie je ono.

Ako cestoviny myslim tym halusky, rezance, spagety, kolienka atd. Nie napr. slivkove, ci tvarohove knedle a podobne. Cestoviny som jedol aj domace /a su dobre pripravovane/, aj kupovane /u kupovanych je iba malo slusnych/. Ale ani z tych najlepsich cestovin by som nepovedal, ze by som si na CESTOVINACH pochutnal. Pochutnal som si na omackach, mase, oblohe, ale nikdy nie na cestovinach. A to dokazem vychutnat si ryzu, ci zemiaky.
renda Renda 10.7.2007 16:12  8605
keosanTakze slova ako "pochutnat si na cestovinach" beriem s rezervou.

Tak tohle muze rict (napsat) fakt jen nekdo, kdo ma tu smulu ze si na testovinach jeste nepochutnal. Neboli - prestan setrit, kup si poradny testoviny, nejlip cerstvy nesuseny a pak posuzuj...
keosan 10.7.2007 16:05  8604
vinyl 8598Lenze priprava domacich cestovin je dost narocna, plus niektore vyzaduju specialne druhy muk. Clovek si naviac pekne natrusi v kuchyni.

Inac, ak niekto povie o extra chuti cestovin, asi nevie o com hovori. Cestoviny su hlavne muka a ta sama o sebe extra chut nema. Takze slova ako "pochutnat si na cestovinach" beriem s rezervou. Na jedlach z cestovin najviac zavazia prave tie prisady a ochucovadla. Je to podobne, ako ked sa pytali znalcov masiarov na klobasky... Kde si mysleli, ze najdolezitejsie je maso. Ake bolo prekvapenie, ked bola odpoved, ze nie maso, ale koreniny, to spravne ochutenie...
keosan 10.7.2007 15:59  8603
Mountbatten:spaldovu muku som kupoval v Kauflande. Ci ju maju v Prahe, neviem... :-)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 10.7.2007 13:25  8602
Mouth.: Skoro v každém Albertu, kde jsem byla, ji měli.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 10.7.2007 13:07  8601
Vanda
2.Čerstvé těstoviny se dají koupit. Nejsou sice nejlevnější, ale stojí za to.
3. Zdravotní důvody chápu.

Mount: V Countrylifu. Nedávno jsme kupovali na ČSl Armády u Kulaťáku
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 10.7.2007 12:51  8600
kde sehnat spaldovou mouku?V Praze? Sezenu ji v Tesu atp.?
Esli vite,kde ji "stoprocentne" maji, at nebeham po cely Praze. DIKY!
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 10.7.2007 12:48  8599
vinylAd 1.
- ale zase je důvod (jako kontrast) popsat nějaké dobré masíčko a podráždit aspoň virtuálně chuťové buňky :)
ad 2.
- nejsem žena v domácnosti a nemám čas se hňácat s těstovinama - i když uznávám, že čerstvé nudle do polívky se nedají s těma z pytlíku srovnávat. A to jsou jen nudle, že...
- když musí někdo omezovat cholesterol, tak musí počítat každé vejce, které pozře. I když já si o vajíčkách myslím svoje, pan doktor, co léčí manžela, je jiného názoru...
:)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 10.7.2007 12:40  8598
Tak jsem přelouskal asi 200 posledních příspěvků. Pobaví, že nejživější debatu vždycky spustí dva největší ychtylové.

dvě poznámky:
1. Napíše li někdo, že "Maso je hnus", je s ním debata o dobrém jídle bezpředmětná a informační hodnota jeho příspěvků je nulová.

2. Nejlepší těstoviny jsou čerstvé, ať už kupované nebo doma dělané. Se sušenýma nelze porovnávat. Ty lze použít při nutnosti se rychle nasytit bez požadavku na nadprůměrný chuťový zážitek. Pak volit vždy vaječné.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 9.7.2007 15:21  8597
TěstovinyPrávě jsem koupila v jednom z dražších supermarketů u nás mušle Adriana za 16.10 a trojbarevné spirály Pasta Zara za 18.10. Uvidím, jestli rodina pozná rozdíl oproti těstovinám Spar za (tuším) 12 Kč...
keosan 9.7.2007 14:32  8596
Tak pozeram, ze to ozaj asi je problem zelatiny....
http://www.nadoma.cz/html/diskusni_forum/diskusni_forum_detail.php?id=17313&jmeno=DOM%C4%82%20CNOST&cathegory=1

Doma mame este nejake 20-30 rocne zasoby granulovanej zelatiny, ale vzhladom na vek tej zelatiny uz by to bolo asi "na vlastne riziko" :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt