Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
keosan 10.7.2007 16:49  8615
ScalexPanzani som este nejedol, tak nechcem ohovarat. Vyskusame, uvidime :-) Ale vela sanci tomu nedavam...
keosan 10.7.2007 16:47  8614
makoveccesnak + syr. To maju byt samotne cestoviny ? To su dost vyrazne chute. Samotne sa mysli tepelne upravene + napr. posolene, maximalne poliate olejom.

Taka ryza, alebo zemiaky sa daju uvarit, upiect atd. a maju svoju chut. Ale cestovina + produkt muky - skor bude zalezat na zlozeni /muky, ci dalsie ingrediencie/.
scalex Scalex 10.7.2007 16:45  8613
Čerstvých Panzani, jen lehce pokapaných dobrým olivovým olejem a lehoučce osolených se můžu užrat. Žádnou další omáčku, koření nebo cokoli jiného nepotřebuju.
keosan 10.7.2007 16:44  8612
Teda zalezi asi ake cestoviny. Keby sa spracovalo cesto, ze obsahuju napr. cast zemiakoveho cesta + cast nastruhane kvalitneho syra, pripadne ine ochucovadla, tak /ak sa taketoho cestoviny vyrabaju/, by mohli byt aj same chutne. Ale klasicke cestoviny take nieco nemaju. Samotne /urobene al dente/ maju taku neutralnu, ci nasladlu chut. Ved priznajme si /cestovina ma 75 percent obsahu sacharidov/. Defakto varena muka :-).

Ked urobim nejake jedlo a obsahuje ryzu, ci zemiaky, tak sa to da dobre ochutit. Ale samotne cestoviny neabsorbuju tolko chute /predsa len, cesto je uvarene a omacky atd sa drzia hlavne na povrchu/. Preto sa aj robia kolienka, ci ine tvary cestovin, aby dobre drzali omacky. Samotne cestoviny su dost neutralne. Alebo si robite domace cestoviny uz nejakeho specialneho zlozenia cesta - ze vam tak chutia ?

Alebo je to kazdeho chut. Proti gustu ziaden disputat :-). Ako ludom chuti kava - tak tiez ju napr. nemusim tu spalenu chut /ktora je rovnaka, ako z prihorenej muky/. Tiez vino povazujem asi za rovnako chutovo hodnotne ako ocot :-)))
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 10.7.2007 16:39  8611
ano samotné těstoviny jsou mnam.o)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 10.7.2007 16:38  8610
no nebo samotne, jen polite cesnekovym maslickem a zasypany parmazanem (a kdyz sou k tomu teda jeste prazeny mandlicky a sekanej spenat.... .o)))
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 10.7.2007 16:33  8609
Taky mi chutnají těstoviny i samotné...
renda Renda 10.7.2007 16:32  8608
Zvlastni, dobre testoviny si dam s chuti samotne, jen polite kvalitnim ochucenym olivovym olejem, pripadne posypane napr parmezanem...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 10.7.2007 16:28  8607
Chtěla jsem něco napsat, dokonce jsem to i napsala - ale pak jsem to smazala... stejně je to všechno marné... jako hrách na stěnu.
keosan 10.7.2007 16:26  8606
RendaCestoviny zjem, ale pochutnat - som si na nich v zivote nepochutnal. Cestoviny same o sebe maju nevyraznu chut. Chutit moze iba ta omacka, obloha /ta mi viac chuti napr. s ryzou, alebo zemiakmi/. I samotna upravena ryza, alebo zemiaky sa daju jest aj bez prilohy so svojou chutou, ale cestoviny postradaju nejaku chut. Naviac, ak su studene a maju sa prihrievat, uz to nie je ono.

Ako cestoviny myslim tym halusky, rezance, spagety, kolienka atd. Nie napr. slivkove, ci tvarohove knedle a podobne. Cestoviny som jedol aj domace /a su dobre pripravovane/, aj kupovane /u kupovanych je iba malo slusnych/. Ale ani z tych najlepsich cestovin by som nepovedal, ze by som si na CESTOVINACH pochutnal. Pochutnal som si na omackach, mase, oblohe, ale nikdy nie na cestovinach. A to dokazem vychutnat si ryzu, ci zemiaky.
renda Renda 10.7.2007 16:12  8605
keosanTakze slova ako "pochutnat si na cestovinach" beriem s rezervou.

Tak tohle muze rict (napsat) fakt jen nekdo, kdo ma tu smulu ze si na testovinach jeste nepochutnal. Neboli - prestan setrit, kup si poradny testoviny, nejlip cerstvy nesuseny a pak posuzuj...
keosan 10.7.2007 16:05  8604
vinyl 8598Lenze priprava domacich cestovin je dost narocna, plus niektore vyzaduju specialne druhy muk. Clovek si naviac pekne natrusi v kuchyni.

Inac, ak niekto povie o extra chuti cestovin, asi nevie o com hovori. Cestoviny su hlavne muka a ta sama o sebe extra chut nema. Takze slova ako "pochutnat si na cestovinach" beriem s rezervou. Na jedlach z cestovin najviac zavazia prave tie prisady a ochucovadla. Je to podobne, ako ked sa pytali znalcov masiarov na klobasky... Kde si mysleli, ze najdolezitejsie je maso. Ake bolo prekvapenie, ked bola odpoved, ze nie maso, ale koreniny, to spravne ochutenie...
keosan 10.7.2007 15:59  8603
Mountbatten:spaldovu muku som kupoval v Kauflande. Ci ju maju v Prahe, neviem... :-)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 10.7.2007 13:25  8602
Mouth.: Skoro v každém Albertu, kde jsem byla, ji měli.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 10.7.2007 13:07  8601
Vanda
2.Čerstvé těstoviny se dají koupit. Nejsou sice nejlevnější, ale stojí za to.
3. Zdravotní důvody chápu.

Mount: V Countrylifu. Nedávno jsme kupovali na ČSl Armády u Kulaťáku

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt