Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
keosan 10.7.2007 17:16  8623
muflonek Tak popis recept, ake domace cestoviny robis a z akeho cesta, nech mozme ochutnat. Mozno len clovek nenarazil na ten spravny recept. Dufam, ze teraz nenapises, ze SYROVE si myslel zo syra :-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 10.7.2007 17:16  8622
nebo s mym synem, ten samotny spagety zboznuje
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 10.7.2007 17:16  8621
A já dnes budu dělat ty tříbarevný vřetena se sýrovou omáčkou, už se těším...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.7.2007 17:16  8620
Jo, taky jsem si driv sem tam chroupla :)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 10.7.2007 17:15  8619
keosanSeznámím tě se svou dcerou - ta jí k smrti ráda SYROVÉ špagety :-))
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 10.7.2007 17:13  8618
tak jo klidně občas jím i SYROVÉ těstoviny

miluji těsta - když peču stále užírám.
keosan 10.7.2007 17:08  8617
Ludia, ved uz neklamte. :-) Nepoznam nikoho osobne, co by mu chutili samotne cestoviny, len tak - a tu sa najde hned kopec cestovinovych gurmanov :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.7.2007 17:00  8616
Hlasim se coby dalsi jedlik samotnych testovin :)
keosan 10.7.2007 16:49  8615
ScalexPanzani som este nejedol, tak nechcem ohovarat. Vyskusame, uvidime :-) Ale vela sanci tomu nedavam...
keosan 10.7.2007 16:47  8614
makoveccesnak + syr. To maju byt samotne cestoviny ? To su dost vyrazne chute. Samotne sa mysli tepelne upravene + napr. posolene, maximalne poliate olejom.

Taka ryza, alebo zemiaky sa daju uvarit, upiect atd. a maju svoju chut. Ale cestovina + produkt muky - skor bude zalezat na zlozeni /muky, ci dalsie ingrediencie/.
scalex Scalex 10.7.2007 16:45  8613
Čerstvých Panzani, jen lehce pokapaných dobrým olivovým olejem a lehoučce osolených se můžu užrat. Žádnou další omáčku, koření nebo cokoli jiného nepotřebuju.
keosan 10.7.2007 16:44  8612
Teda zalezi asi ake cestoviny. Keby sa spracovalo cesto, ze obsahuju napr. cast zemiakoveho cesta + cast nastruhane kvalitneho syra, pripadne ine ochucovadla, tak /ak sa taketoho cestoviny vyrabaju/, by mohli byt aj same chutne. Ale klasicke cestoviny take nieco nemaju. Samotne /urobene al dente/ maju taku neutralnu, ci nasladlu chut. Ved priznajme si /cestovina ma 75 percent obsahu sacharidov/. Defakto varena muka :-).

Ked urobim nejake jedlo a obsahuje ryzu, ci zemiaky, tak sa to da dobre ochutit. Ale samotne cestoviny neabsorbuju tolko chute /predsa len, cesto je uvarene a omacky atd sa drzia hlavne na povrchu/. Preto sa aj robia kolienka, ci ine tvary cestovin, aby dobre drzali omacky. Samotne cestoviny su dost neutralne. Alebo si robite domace cestoviny uz nejakeho specialneho zlozenia cesta - ze vam tak chutia ?

Alebo je to kazdeho chut. Proti gustu ziaden disputat :-). Ako ludom chuti kava - tak tiez ju napr. nemusim tu spalenu chut /ktora je rovnaka, ako z prihorenej muky/. Tiez vino povazujem asi za rovnako chutovo hodnotne ako ocot :-)))
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 10.7.2007 16:39  8611
ano samotné těstoviny jsou mnam.o)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 10.7.2007 16:38  8610
no nebo samotne, jen polite cesnekovym maslickem a zasypany parmazanem (a kdyz sou k tomu teda jeste prazeny mandlicky a sekanej spenat.... .o)))
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 10.7.2007 16:33  8609
Taky mi chutnají těstoviny i samotné...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt