Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
keosan 10.7.2007 17:36  8629
VandaNeviem - mozno. Mozno to bude aj dalsimi ludmi. Nepoznam osobne nikoho, komu by extra chutili cestoviny. To neznamena, ze ich nezjedia. Chutit - myslim tym oblubovat. Ako chuti napr. pecena slaninka, pecene bravcove, pecene zemiaky, pecena ryba, atd. Myslim, ze vela ludom chutia cestoviny len ako priloha k dobrej omacke, masu atd. Taka rarita, ako tu - to som nevidel, ze by chutili SAMOTNE cestoviny. Ale mozno je to krajom - Taliani by mozno nesuhlasili. Alebo ma kazdy ine chutove bunky... Avsak, za rodinu by som nehovoril, ze im chutia cestoviny /ak sa robia napr. s dobrymi omackami/ a nejedia ich same.

muflonek 8628:
aha. A ja uz som sa tesil na dobry recept, ktory by zachutil. Adrianay som v zivote nevidel. Ghigi sa sali /lepsi mi chutili Pasta Zara/ a Panzani musim vyskusat.
Ad cesto: to uz je ina rec. Cesto moze byt varene /knedlik/, pecene, na pare, kysnute, olejove, listove, piskotove, chlebove, atd. To uz je ina kategoria. Hovorme o cestovinach. Osobne si myslim, ze sa ako potravina precenuju. Historicky myslim, ze skor to bola z nudze cnost - ich vyuzitie, ktore potom naslo oblubu. Take prve pokusy cestovin vidno napr. v Afrike - varenie muky...

Ci clovek ma rad cestoviny by mohol vyriesit maly pokus. Povedzme ze sa pripravuju podobne jedla: kapusta + zemiaky, ryza, cestoviny. Vybrali by ste si radsej
A/ pecene zemiaky + kyslu kapustou /alebo prekladane zemiaky s kapustou/,
B/ kluzsku kapustu alias prekladanu ryzu s kyslou zapekanou kapustou,
C/ alebo cestoviny s kapystou /na kyslo, ci sladko/ ?

Osobne by som si dal A/, pripadne aj B/ pre zmenu. C- iba v pripade hladu.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 10.7.2007 17:26  8628
keosan [8623]:

nedělám domácí těstoviny - bydlím sama, tak proč? Prostě kupuji těstoviny buď Adriany, GHIGI nebo Panzani - občas i Barillu

myslela jsem klasická těsta - lité, linecké, pernikové, olejové, piškotové, listové.o)))
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 10.7.2007 17:23  8627
tak to knedliky taky, ze jo.. ale rozhodne maj k mousnikum bliz nez k testovinam
keosan 10.7.2007 17:21  8626
FoxkaSuhlasim. Az na tie halusky - tie sa daju trochu sporne ako mucnik.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 10.7.2007 17:20  8625
Keosane, já nechci být nijak zlá, ale nebudeš divný spíš ty?

Podívej, kolika lidem chutnají NORMÁLNÍ těstoviny. A mně do toho započítej taky i celou naši rodinu. (I když jsem to prvně smazala.)


foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 10.7.2007 17:19  8624
keosanJeště k pojmům - halušky, knedlíky, lívnce palčinky atd. bych určitě neřadial k těsotvinám. Mám je v jedné kuchařce poo Moučníky - jako že se dělají z mouky, ale těstoviny jsou podlě mě jen nudle, špagety, kolínka, vrtule, mašličky, mušličky... prostě "PASTA".
keosan 10.7.2007 17:16  8623
muflonek Tak popis recept, ake domace cestoviny robis a z akeho cesta, nech mozme ochutnat. Mozno len clovek nenarazil na ten spravny recept. Dufam, ze teraz nenapises, ze SYROVE si myslel zo syra :-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 10.7.2007 17:16  8622
nebo s mym synem, ten samotny spagety zboznuje
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 10.7.2007 17:16  8621
A já dnes budu dělat ty tříbarevný vřetena se sýrovou omáčkou, už se těším...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.7.2007 17:16  8620
Jo, taky jsem si driv sem tam chroupla :)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 10.7.2007 17:15  8619
keosanSeznámím tě se svou dcerou - ta jí k smrti ráda SYROVÉ špagety :-))
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 10.7.2007 17:13  8618
tak jo klidně občas jím i SYROVÉ těstoviny

miluji těsta - když peču stále užírám.
keosan 10.7.2007 17:08  8617
Ludia, ved uz neklamte. :-) Nepoznam nikoho osobne, co by mu chutili samotne cestoviny, len tak - a tu sa najde hned kopec cestovinovych gurmanov :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.7.2007 17:00  8616
Hlasim se coby dalsi jedlik samotnych testovin :)
keosan 10.7.2007 16:49  8615
ScalexPanzani som este nejedol, tak nechcem ohovarat. Vyskusame, uvidime :-) Ale vela sanci tomu nedavam...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt