Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 10.7.2007 18:01  8643
Naprosto nejlepší brambory jsou Bellarosa, když už jsme u toho. :-)
keosan 10.7.2007 18:00  8642
muflonek Teraz si trafil klinec po hlavicke. :-D Zemiaky som kupovaval normalne, ake boli. Posledne z Metra mali nejake, su nove, ale "chut" hnusne nasladla, farba vycmrdnuta bledozlta. Oznacenie vsak nemavaju.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 10.7.2007 17:57  8641
keosan [8639]:
tak když ti nechutnají, tak je nejez no!


Ne vážně si umím uvařit! Ráda si uvařím, když mám čas.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 10.7.2007 17:56  8640
Tigo [8637]:
Ještě bychom mohli probírat, které brambory jsou lepší abychom to měli kompletní - v lečbě stravou se probírá rýže.o)))
keosan 10.7.2007 17:56  8639
Len dufam, ze nie ste ako moj bratanec a sesternica z Prahy. Nedokazali ocenit kvalitne domace jedlo a jedine co chceli bola "pytlikova polivka". Ako deti mali na nich odchov. Nuz co, hovori sa zvyk, je zelezna kosela.

Tigo:
ale nie :-) Len som chcel tipy na nejake recepty, ci dobre cestoviny, ked ste mi tu uz narobili chute a ja nie som prave cestovinovy...
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 10.7.2007 17:53  8638
Tigo: Tak to mi vážně nedošlo. :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.7.2007 17:52  8637
Chlebova diskuze plynule presla v testovinovou... :)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 10.7.2007 17:51  8636
keosan [8633]:
Většina lidí v čechách používá diakritiku, takže sýrové jsou sýrové!

neříkám, že ne, ale brambory beru jako přílohu k masu! ale třeba miluji takové brambory s tvarohem.o)))

A vůbec nepřemýšlím nad nesmrtelností chrousta a nesnažím se vymyslet už vymyšlené a nevymýšlím si a nehledám na všem nějakou chybu...

tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.7.2007 17:50  8635
TekeKapusta = zeli :)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 10.7.2007 17:50  8634
Kapustu nejím, takže bych ty těstoviny sežrala samotný.
Ale vážně, nevidím nic divného na tom, že nám chutnají samotné těstoviny. Znám takových dalších lidí alespoň 20. Když nám zbývají těstoviny od oběda, do večera je po nich veta, protože je ujídáme samotné. I když je tam třeba kotel výborné rajské.
keosan 10.7.2007 17:48  8633
muflonekTak to by si sa divla, ako by Ti chutili - pecene zemiaciky a paradajkovo/kecupova omacka, pripadne s trochou vina/, aka sa robi napr. do namornickeho masa, alebo pri peceni zemiakov, omacky + pecena ryba. Len samotne tie zemiaky s omackou su vynikajuce. Cestoviny sa oproti tomu mozu schovat.

Ad SYROVE - pardon, len som si to upresnoval. Viem, ze v CZ je SYROVE=surove v SK. Ale v SK syrove znamena aj zo SYR-a. Tak som sa chcel uistit, ci nejde o slovnu hracku :-D
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 10.7.2007 17:44  8632
keosan [8629]:
mnam fleky se zelím a slaninou.o)))) na chuť

Hele ale ty mícháš také pojmy...
těstoviny jsou něco jiného než knedlíky!!!!!!!!

Navíc já ti psala a psali ti to tu i další, že mi chutnají i SYROVÉ těstoviny, tak to neignoruj!!!!!!!!!

A jiný recept na těstoviny snad být nemůže, to už by pak nebyly těstoviny - tedy alespoň já si pod těstovinami představuji to co pod nima i prodávají - tudíž nepotřebuji je dělat ze sýrového nebo kýho šlaka těsta - prostě si k nim udělám omáčku

IMHO jsou těstoviny vymyšlené právě proto jako SOUČÁST (PŘÍLOHA) různých omáček...
Nevím jak tobě, ale brambory s by mi asi s rajčatovou omáčkou nechutnaly
keosan 10.7.2007 17:42  8631
Jedno, alebo poradie.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.7.2007 17:40  8630
A, B, C, beru vsechno :)
keosan 10.7.2007 17:36  8629
VandaNeviem - mozno. Mozno to bude aj dalsimi ludmi. Nepoznam osobne nikoho, komu by extra chutili cestoviny. To neznamena, ze ich nezjedia. Chutit - myslim tym oblubovat. Ako chuti napr. pecena slaninka, pecene bravcove, pecene zemiaky, pecena ryba, atd. Myslim, ze vela ludom chutia cestoviny len ako priloha k dobrej omacke, masu atd. Taka rarita, ako tu - to som nevidel, ze by chutili SAMOTNE cestoviny. Ale mozno je to krajom - Taliani by mozno nesuhlasili. Alebo ma kazdy ine chutove bunky... Avsak, za rodinu by som nehovoril, ze im chutia cestoviny /ak sa robia napr. s dobrymi omackami/ a nejedia ich same.

muflonek 8628:
aha. A ja uz som sa tesil na dobry recept, ktory by zachutil. Adrianay som v zivote nevidel. Ghigi sa sali /lepsi mi chutili Pasta Zara/ a Panzani musim vyskusat.
Ad cesto: to uz je ina rec. Cesto moze byt varene /knedlik/, pecene, na pare, kysnute, olejove, listove, piskotove, chlebove, atd. To uz je ina kategoria. Hovorme o cestovinach. Osobne si myslim, ze sa ako potravina precenuju. Historicky myslim, ze skor to bola z nudze cnost - ich vyuzitie, ktore potom naslo oblubu. Take prve pokusy cestovin vidno napr. v Afrike - varenie muky...

Ci clovek ma rad cestoviny by mohol vyriesit maly pokus. Povedzme ze sa pripravuju podobne jedla: kapusta + zemiaky, ryza, cestoviny. Vybrali by ste si radsej
A/ pecene zemiaky + kyslu kapustou /alebo prekladane zemiaky s kapustou/,
B/ kluzsku kapustu alias prekladanu ryzu s kyslou zapekanou kapustou,
C/ alebo cestoviny s kapystou /na kyslo, ci sladko/ ?

Osobne by som si dal A/, pripadne aj B/ pre zmenu. C- iba v pripade hladu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt