Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.7.2007 20:39  8658
Do těstovin jsem si teď oblíbila dávat čerstvý špenát. Zelináři ho mívají krásný a je to mňami.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 10.7.2007 20:15  8657
Case [8656]:
no tak s kysaným se to dá také.o)
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 10.7.2007 20:12  8656
muflonek: Mě by pravda víc lákalo něco s kysaným zelím, nikoliv s čerstvým (a jsem si schopen takový pokrm vyexperimentovat sám), ale taky dobrý.
alchymista 10.7.2007 19:59  8655
kvitko [8652]: Já jsem teda zkoušel plněný Tortillas z Tesca plněný mletým masem nebo špenátem. Je to teda hnus, ale s tou rajskou omáčkou je to levný a rychlý :)
sigi 10.7.2007 19:22  8654
kvitkoJá si někdy k rychlému pracovnímu obědu koupím plněné ravioly s masem nebo sýrem a není to tak zlé... Jak to suší nevím a radši ani vědět nechci, ale výsledek ujde. Samozřejmě je zcela nesrovnatelný s domácí přípravou.:)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.7.2007 19:14  8653
sigiNa Oravu zrovínka jedu!:-) A pravý slovenský halušky jsem taky ještě nejedla, taky se chystám na premiéru.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.7.2007 19:14  8652
teke: no, kdyby byl čas, tak jedu hned:-)

Jaký vůbec jsou ty kupovaný plněný těstoviny? To jsem nikdy nejedla ještě. S čím se to jí nebo jak? (není to moc keosanovský dotaz?)
sigi 10.7.2007 19:13  8651
kvitkoJá se taky chystám na Slovesko a váhám mezi Oravou a Muránskou planinou... Každopádně jsem nikdy v životě nejedla halušky, tak budu mít jednu jídelní premiéru ať už kdekoli...
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 10.7.2007 19:12  8650
kvitko: Máš touhu hrabat brambory? Přijeď, už sklízíme a každá ruka na ty naše lány dobrá. :-D
sigi 10.7.2007 19:11  8649
Co se těch těstovin a masa týče (výtah z posledních 5000 příspěvků skvěle směrněných jistým novým moderátorem z lidu :)), tak přítelova babička z Brna dělávala výtečné pelmeně (snad to označení je správné, pelmeně jsou i nějaké krajové maďarské), bylo to něco jak těsto na nudle do polévky se zabaleným mletým masem s cibulí do tvaru obřích raviol - každopádně byly výtečné jak vařené se zeleninou jako polévka, tak zvlášť pokapané citronem a olivovým olejem (moderní varianta :)).
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.7.2007 19:10  8648
Nejlepší brambory jsou vlastnoručně vyhrabaný ze záhonku, muflonku, můžu přijet na políčko?:-))

Těstoviny? Hm, občas koupím levnější, občas dražší, střídám, osvědčené nemám. Ale tříminuťáky jsou výtečný. A místo špaget kupuju makaróny. Tak. A za tejden jedu na Slovensko, doufám, že se tam dostanu do nějakýho supermarketu, pač nevěřím, že by tamní sortiment potravin byl tak chudý:-)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 10.7.2007 18:57  8647
Case [8646]:
http://www.recepty.sk/recept.ltc?ID=1185&k=15 - i bez toho zapékání je to mnam.o)
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 10.7.2007 18:45  8646
Těstoviny se zelím? To zní zajímavě!
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 10.7.2007 18:01  8645
keosan [8642]:
já mám domácí brambory - letos jsem si je i sama na poli nasázela - dvě odrůdy, ale která je která nevím.o) To ví děda a babička.o) beztak je naházíme zase všechny dohromady.o)
keosan 10.7.2007 18:01  8644
MuflonekPardon, ze pouzivanie muzskeho rodu. Nevsimol som si...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt