Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.7.2007 21:36  8672
Těstoviny jsme probrali horem dolem, co třeba změnit téma? Přeci nejsme v Keosanově moci.

Poměrně sympatický obchůdek kousek od Flory (Praha;))
alchymista 10.7.2007 21:28  8671
Podle mě jsou naopak dneska lidi moc rozežraný, všechno by si nejradši mastili sádlem nebo máslem :)

muflonek- syrový brambory při smažení cmundy, ale už nastrouhaný a smíchaný s kořením, zvládám v pohodě taky :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.7.2007 21:15  8670
Kdyby se udělal seznam, co kdo nebrat, o čem nemluvit, to by pak byly zajímavý recepty:-)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 10.7.2007 21:13  8669
já jsem divná jím i syrové brambory.o)))
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.7.2007 21:12  8668
Cuketu nebrat.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.7.2007 21:09  8667
Jo, to je docela dobrý přirovnání, taky mi připomíná zasyrova syrovej brambor, akorát nemá tak "silnou" chuť:-) Ale ta omáčka je potom taková jako šťavnatá.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 10.7.2007 21:09  8666
A je to tady zas :o)) - slova "cuketa" "sójové maso" "tofu" "domácí chlebík" a možná i "cestoviny" by se měla zabanovat :o))
alchymista 10.7.2007 21:09  8665
hm, já jsem snad ani jinou než nakládanou cuketu nejed a ta má imo chuť mdlou a nepříjemnou.
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 10.7.2007 21:06  8663
Cuketa mi vždycky přišla jako taková alternativa tofu - nemá to žádnou chuť, umí se to vydávat v podstatě za cokoliv a pomůže to zaplácnout žaludek ;)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.7.2007 20:59  8662
Taky je sezona cuket, do těstovin taky dobrý:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.7.2007 20:58  8661
Přeliješ ho vařící vodou a chvíli ho v ní necháš ležet. Pak ho nasekáš a zpracuješ, např. zamícháš do těstovin s česnekem, oliváčem, kuřecíma kouskama osmahnutýma třeba ještě s cibulí, paprikou, rajčetem. Prostě fantazie, receptů je spousta.
sigi 10.7.2007 20:48  8660
To by mě taky zajímalo, jak se upraví špenát se smetanou, čerstvý.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 10.7.2007 20:44  8659
kvitko [8658]:
jak ten špenát upravuješ? babičce roste na zahradě a tuhle mi ho nabízela, tak, že bych si ho po dovolené odvezla.o))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.7.2007 20:39  8658
Do těstovin jsem si teď oblíbila dávat čerstvý špenát. Zelináři ho mívají krásný a je to mňami.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 10.7.2007 20:15  8657
Case [8656]:
no tak s kysaným se to dá také.o)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt