Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 11.7.2007 10:21  8702
Nechce dát správce už keosanovi ban? Ty žvásty se fakt nedaj číst. Nejdřív píše že maso je hnus, ted zas "vino stejne chutove hodnotné jak ocet" nebo "samotné těstoviny chuťově nevýrazné". A na závěr si dovolí o někom napsat, že "Nedokazali ocenit kvalitne domace jedlo". informační přínos nula.
scalex Scalex 11.7.2007 09:20  8701
keosan [8700]: já tam dávám krátké široké nudle (jako na šunkafleky) nebo už mnou mnohokrát zmiňované farfalle. Ale určitě by šly i mušličky, kolínka a podobná drobná žoužel...
keosan 11.7.2007 08:30  8700
Zda sa, ze ta Orava zacina byt nejak popularna. Po dlhej dobe sa na buduci tyzden tam tiez chystam :-)

Scalex 8688 a Foxka 8698:
kolozvarska kapusta, pokial ma pamat neklame sa robila s ryzou, alebo zemiakmi. O cestovinach som este nepocul. Ake cestoviny tam davate - spagety, makarony, kolienka,...?


CASE:
ad cuketa. Pravda, cuketa nie je moc vyrazna. Ako vynikajuce vsak mozem odporucit vyprazanu cuketu v trojobale /muka, vajicko, struhanka/.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 10.7.2007 23:36  8698
8688Já mám kološvárské zelí zafixováno s bramborami, případně s bramborami a rýží. Obojí miluju. Ale s těstovianmi to určitě je taky moc dobrý.
sigi 10.7.2007 23:11  8697
TeketapaUrčitě minimálně sýry nakoupím a poreferuju... Můj vývoj započal v Řecku, kde se nedal k mé velké bolesti koupit eidam na špagety.:)))
alchymista 10.7.2007 23:09  8696
Kromě receptů si právě pamatuju věcí celkem dost, rád bych si vzpomněl na pečení potrefené husy :)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 10.7.2007 22:59  8695
sigi: Já o něm vím od začátku, denně chodím několikrát kolem, ale nikdy jsem nezašla... hned jak se vrátím, taky napravím... Můžeš podat reference, jestli Cuketka nekecal a zda je kvalita stále stejná...
sigi 10.7.2007 22:56  8694
Alchymista: Jak tak skáčeš mezi dvěma kluby, už si nepamatuješ co ti kdo psal a co komu píšeš...:)

Tedy ten brněnský pochutinový obchod oblažím svými penězi hned v pátek, nádhera...
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 10.7.2007 22:53  8693
Ty jo, já na ně dostala chuť. Už vím co budu zítra vařit k obědu. :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.7.2007 22:49  8692
A jsme zpátky u nudlí:)))))
scalex Scalex 10.7.2007 22:43  8691
A pokud to dělám z "motýlků" Panzani Farfalle, tak vařím o porci těstovin víc, protože jednu porci těstovin sežeru "holou" hned po uvaření. 8^)
scalex Scalex 10.7.2007 22:41  8690
Case [8689]: Jo a nepřežeň to s olejem - klobása si většinou dostatek tuku pustí sama. Já to dělám tak, že na trošičce oleje osmahnu tu klobásu, když už je osmažená, tak ji zapráším mojí oblíbenou uzenou paprikou (není nutné) a pak tam hned kydnu zelí, prohřeju ho, přimíchám těstoviny, přisolím (v závislosti na slanosti klobásy je lepší solit opatrně a spíš asi až na talíři) a okořením drceným kmínem (tím v tomhle jídle nešetřím, fakt tomu hodně prospěje). Lemtám k tomu ledově vychlazený dia pivo (úlitba mé dietě) a jsem spokojenej. 8^)
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 10.7.2007 22:38  8689
Scalex: Jo, něco takového jsem si zhruba pod těstovinami se zelím představoval. Někdy to zkusím.
scalex Scalex 10.7.2007 22:25  8688
Case [8646]: s kysaným zelím miluju kološvárské (někdy bývá uváděno jako koložvárské) zelí, což je kysané zelí, těstoviny a na kostičky nakrájená pikantní klobása (čabajka, dunajská klobása nebo něco podobného), hojně kořeněno drceným kmínem. Velmi rychlé, velmi dobré. A zajímavé je, že se těstoviny dají v pohodě nahradit rýží. Dělám to, když mi zbydou těstoviny nebo rýže a nemám pro ně žádné uplatnění - nějakou klobásu mám pro každý případ v záloze a kysané zelí mi ve sklepě nechybí nikdy.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 10.7.2007 22:21  8687
jasně, já vám rozumím...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt