Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 11.7.2007 12:29  8716
no jako klobasky z nutrie nebyly chutove uplne nejhorsi. sem jednou smaknul a slo to
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 11.7.2007 12:29  8715
nutrii na chleba :o))

Ne - vážně jsem jedla vynikající šunku z nutrie a králíka. Jen neznám recept :(
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 11.7.2007 12:27  8714
A teď probereme tu nutrii ;-)))).
scalex Scalex 11.7.2007 12:26  8713
Chrumkavá kôrčička? Veď je to iba spálená múka!
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 11.7.2007 12:23  8712
K chlebu bych se snad už nevracela, ten máme úspěšně za sebou.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 11.7.2007 12:18  8711
Nezapomeň, že na chlebu je nejlepší křupavá kůrčička. Obzvlášť, pokud je právě čerstvě upečen! :-)
scalex Scalex 11.7.2007 11:42  8710
keosan [8705]: jakou chuť chceš najít v chlebu? Je tam taky jen mouka, voda, trocha soli a smradlavé kvasnice. Podle tvého popisu těstovin by tedy chleba musel být něco absolutně hnusného.
kokos kokos 11.7.2007 11:42  8709
keosan [8705]: Tak pokud srovnáváš chuť vína a octu, tak prosím laskavě, nekomentuj nic co má do činění s chutí. Neb tvé chuťové buňky jaksi buď odumřeli, nebo jsou ještě ve vývoji.
A to jestli si abstinent na to opravdu nemá vliv.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 11.7.2007 11:28  8708
keosanAno, těstoviny jsou chuťově výrazné. Samozřejmě ne tak jako třeba hovězí steak ale jsou. Pro tvoji informaci - nejen na mouce záleží kvalita těstovin. Kvalitní mouka je samnozřejmě základ dávám italskou dvounulku půl na půl se semolou. Pak kvalitní vejce, nejlépe z chovu na podestýlce, maj i lepší barvu. Nakonec kvalitní olivový olej. Jak vidíš, je toho trochu víc, takže než zase začneš vyprávět něco o těstovinách a jejich chuti, možná by nebylo od věci nějaké těstoviny ochutnat.

Když si abstinent, tak se o víně nevyjadřuj.
keosan 11.7.2007 11:03  8707
Mondy Zdroj http://recepty.centrum.cz/diskuse/diskuse.phtml?id=15

Klasické řízky děláme také, jsou opravdu výborné. Skvělé je i maso předem naložené v marinádě, dále máme rádi guláš, pečenou nutrii na zelenině k bramborům nebo jen tak na cibulce k zelí, výborná je i zapečená s brambory a smetaně, připravujeme i moc dobrou čínu,....... jen pořád nevím, jak chutně připravit játra, aby nebyla cítit.
Nesmím ještě zapomenout na uzenou nutrii. Vyudili jsme jich víc a hned se po nich zaprášilo - je to přímo lahůdka.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 11.7.2007 10:59  8706
nutrieNějaký osvědčený recept jak ji připravit? Kromě toho, že ji normálně upeču.
keosan 11.7.2007 10:49  8705
vinylNejak si to pleties.... Na maso som nic nehovoril, ziadne pravidla neporusil. Ak sa Ti niekoho prispevok nepaci, tak ho necitaj. Avsak co tak ban pre Teba za urazlive napadanie ;-)

O vine som pisal, ze je pre mna nechutne ako ocot. Som ABSTINENT. :-)
A ano, "samotne cestoviny SU chutovo nevyrazne" - na tom trvam.
Prezentujes sa tu ako kulinarsky guru a chces hadam povedat, ze SAMOTNE cestoviny su chutovo vyrazne ? To snad nie. Naco by sa robili tolko variant omacok a ochucovadiel.... ;-)

Povedz mi, ake chute, okrem muky, tam chces najst ? Samotne cestoviny su len doplnok k omackam a pokial mas iba samostatne cestoviny bez nicoho, su neutralne, nevyrazne. Ina vec je, ak su nejake special s prisadami /cesto s obsahom mleteho masa, syrom, atd atd/, plnkami atd.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 11.7.2007 10:29  8704
prašť jako uhoď
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 11.7.2007 10:23  8703
maso je hnus psal granvin
vinyl vinyl - ...jen si hraju 11.7.2007 10:21  8702
Nechce dát správce už keosanovi ban? Ty žvásty se fakt nedaj číst. Nejdřív píše že maso je hnus, ted zas "vino stejne chutove hodnotné jak ocet" nebo "samotné těstoviny chuťově nevýrazné". A na závěr si dovolí o někom napsat, že "Nedokazali ocenit kvalitne domace jedlo". informační přínos nula.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

TOPlist (c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt