Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 11.7.2007 22:42  8744
Já snad půjdu a někde ji splaším. Nutrie choval taťka, když jsem byla malá. Je to dávno, ale pamatuju, že mi tehdy strašně chutnala...
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 11.7.2007 22:26  8743
Muzu o sobe rict, ze jsem masozrout a nutrie je na vrcholu vseho... bohuzel ji mame jen tak 2x do roka.. ja ji mam nejradeji pecenou, ale treba je z ni i vyborna cina, z blany super polivka. doporucuju zkusit tem kdo maji obavy...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 11.7.2007 17:08  8742
nulaJá to právě znám (z hromadného stravování) tak, že se brambor dávají jako další mezivstvrstva a pak už tedy bez přílohy - a mám to moc ráda.
keosan 11.7.2007 15:41  8741
Vacsinou sa pecena jaternica podava s kyslou kapustou a zemiakovou kasou. Pripadne sa pridava este k tomu kus pecenej klobasy v jedle "Zabijackovy tanier". Tiez sa robi tusim zapekana kolozvarska kapusta s ryzou /masom a klobaskami/ a ako priloha varene zemiaky. Oboje je vynikajuce. Mnam :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 11.7.2007 15:34  8740
nulaJiste, jen jsem zavzpominala na jidelenske kombinace :)
nula nula všetko je tak, ako má byť 11.7.2007 15:27  8739
TigoToto nie je výmysel podnikových vývarovní, je to osvedčený typický maďarsko-slovenský recept. A ako píše keosan keď máš ryžu v jaterniciach, alebo v plnenej paprike s rajskou, tak ti tam zemiaky tiež ako príloha neprekážajú.
keosan 11.7.2007 15:19  8738
Ryza so zemiakmi je OK - ak je napr. ta ryza v jelitkovej pecenej kasi a k tomu zemiaky a kapusta.

Ale cestoviny a zemiaky ala granadiersky pochod - to uz chuti podstatne menej ludom.
nenufer 11.7.2007 15:17  8737
Toto náhodou je dobrá kombinácia ale musí sa to ochutiť :-) Údená cervená paprika by tomu podla mna nmohla dat este vacsi šmrnc :-))))
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 11.7.2007 15:15  8736
Ovsem v podnikovych vyvarovnach casto vznikaji neskutecne kombinace. :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 11.7.2007 15:14  8735
Musim nekdy prubnout :)
nula nula všetko je tak, ako má byť 11.7.2007 15:12  8734
TigoJe to celkom dobré, robia to u nás aj v podnikových jedálňach.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 11.7.2007 15:06  8733
Ryze s bramborami? Zajimave, to jsem jeste nezkousela.
nula nula všetko je tak, ako má byť 11.7.2007 15:04  8732
scalexTiež si ma trocha zaskočil s tou koložvárskou kapustou... je to pôvodom maďarské jedlo v našich končinách ve¾mi obvyklé a nepočula som ešte o verzii s cestovinou...

Taký klasický recept je hoci tento:
Koložvárska kapusta
Suroviny: 400 g bravčového mäsa, 200 ml kyslej smotany, 400 g ryže, 400 g kyslej kapusty, 50 g cibule, cesnak, 60 g masti, rasca, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, so¾.
Postup: Bravčové mäso pomelieme a dáme ho na nakrájanú cibu¾u, ktorú sme spenili na masti s červenou paprikou. Pridáme so¾, roztlačený cesnak, korenie a rascu. Podusíme. Kapustu podlejeme vodou a dusíme. Ryžu opražíme na masti, osolíme, podlejeme vodou a dusíme. Na pekáč uložíme vrstvu kapusty, ryže a mäsa. Navrch dáme vrstvu kapusty a zalejeme kyslou smotanou. Vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme. Podávame s varenými zemiakmi alebo s čiernym chlebom.
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 11.7.2007 14:24  8731
!!!
scalex Scalex 11.7.2007 14:22  8730
To mi připomnělo dialog mého kamaráda ve Zverimexu u bílých laboratorních myšek:

- Jeziskote, to jsou ale mysicky kjásny uoztomilouctý! Kolik stojí jedna?
- Pět korun.
- Tak mi jich dejte kilo.

(kamarád chová hada)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt