Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.7.2007 08:35  8773
zblunceSušený rajčata maj všude, třeba v Delvitě, my je kupujem v Makru.
keosan 13.7.2007 08:35  8772
Ad - zemiaky: co sa tyka ich znacky, nikdy som si ich nevsimal. Ale co som si vsimol a co mi potvrdilo par ludi tiez - zemiaky su najlepsie pestovane v horskych oblastiach. Tie su pekne zlte, chutne, nerozvaraju sa a na druhy den su v kastroliku z ladnicky, skor take vysusenejsie.

Posledne sme v Metre kupovali nejake zemiaky z juhu. Po uvareni su blede /niektore podobne druhy sa dost rozvarali/. Niektore z nich maju taku divnu, skoro umelu chut. V ladnicke na druhy den su casto akoby este nasiaknute vodou a mavaju slizkejsi povlak.

Problem je, ze po roznych dovozch a lacnych zemiakoch, sa tie severske uz prestavaju pestovat a predavat. Takze casto ich maju len ludia, co si ich dopestuju sami...
keosan 13.7.2007 08:30  8771
sigiTiez som mal z toho taky pocit. Ale volakedy v mladosti mi to chutievalo, potom prestalo. Je moze, ze to zavisi aj od sposobu pripravy. Ale odvtedy, co to robili, tak mi to uz tusim nikdy nechutilo. Tiez je mozne, ze sa to musi konzumovat este kym je to teple a nevyschne to. Vraj sa to hodi k masovym omackam - ako je napr. perkelt.

Mozno napr. takyto recept. Pouzit bravcovu alebo kacaciu, husaciu MAST, nie olej.
http://www.gurmania.sk/cook/recipes.cgi?recipe=35
otecandrej 13.7.2007 01:16  8770
A co nějaký labužnický recept na couse-couse?
sigi 13.7.2007 00:42  8769
keosanJá těstovinovou rýži už párkrát jedla a nic moc - na těstovinu je to špatný tvar, nenasákne chutí, neudrží omáčku jako třeba mé milované penne. Vypadá to jak rýže a nechutná to nijak.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 12.7.2007 21:09 - Oblíbené kluby (09:54) 8768
Dotazynejak jsem v Italii zapomnela koupit susena rajcata, neporadite mi, kde by se daly v Praze sehnat za rozumnou cenu? (resp. zapomnela a pak nesehnala nebo mi 4EUR za 100g prislo moc)

a druhy dotaz - chutna mi v restauracich ten zelny salat, ktery davaji jako prilohu (z cerstveho zeli). Mate tip, jak se dela? A taky, jak co nejlepe rucne nakrajet zeli?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.7.2007 12:25  8767
Italské rizotoZapoměl jsem dodat, že musí být použita kulatozrná rýže, kvůli nasákavosti. Poměr je totíř zhruba 2,5 objemu vývaru k rýži. Plus ještě víno. recept jsem našel třeba tady: http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=27083
keosan 12.7.2007 11:40  8765
Marmelady, dzem uz sme nevarili poriadne dlho. Mali sme velke urody sliviek, malin i ribezli pred rokmi, narobili kopec lekvaru a zistili, ze tolko lekvaru nema u nas kto jest :-). Tak mame este kopec starsich zasob. Nove nadielky ovocia sa snazime jest surove /ale velmi toho neubuda/ a do kolacov, torty /napr. taka ribezlova bublanina/.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 12.7.2007 10:50  8764
kvítkoNo jasně.
Kalkulace je ještě příznivější, protože vařím DIA verze z domácích zdrojů a DIA džemy jsou drahé jako čert :-))))))))))).
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.7.2007 10:23  8763
Jinak, začíná sezona, vaříte marmelády? (Jako třeba pan Macek)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.7.2007 09:51  8762
Někde určitě najdeš recept. Recepty se často docela liší, my už to děláme od oka.
keosan 12.7.2007 09:46  8761
vinyl Kolko vina a kolko vyvaru do tej ryze ide ? Mne sa pri postupe C osvedcilo asi 1,25 objemu vody k ryzi.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.7.2007 09:40  8760
RýžeRýži děláme téměř výhradně ve formě italského rizota. Osmahnout cibulku a česnek, osamhnout rejži až zesklovatí, přidat bílé víno, až se vsákne přidávat vývar (ne z kostky) dokud rýže není hotová, na závěr přimíchat nastrouhaný parmazán. možné jsou různé obměny: použít červené víno, ve vývaru rozpustit šafrán, přidat tymián, rozmarýn... podle toho jestli bude použita jako hlavní jídlo (třeba s houbama a slaninou) nebo jako příloha (krevety, osobuco..)
keosan 12.7.2007 09:30  8759
Pozeram, ze aj u Labuznika maju recept na tarhonu http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=13013

Vanda:
hmm, v trube tak robim ryzu. Mozno rovnaky postup.

Mimochodom, vzdy ma zaujimalo, ako pripravujete ryzu najcastejsie.

A/ Niekde som cital, ze do osolenej vody /velke mnozstvo/, nechaju varit ryzu a potom ju precedia.
B/ alebo da sa iba urcite mnozstvo vody - napr. 1,5 nasobok - 2 nasobok a ryza sa vari, az nevsiakne vsetku vodu,
C/ 1,5 nasobok vody, sol, olej, pripadne cibulka, potom 3-4 minuty povarit od bodu varu a 20 minut v trube /pouzivam roky tento postup.
D/ este vraj je postup, na oleji poprazit ryzu, pridat sol, vodu, podusit /alebo miesto vody vyvar/.

Aky sposob pripravy ryze pouzivate ? Alebo nejaky iny /aky/.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.7.2007 09:24  8758
keosan - dělá ji nějak v troubě

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt