Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 15.7.2007 19:42  8786
meruňkyDostala jsem dneska meruňky a část je ve stavu přezrálém, doslova tečícím. Ale jsou dobré. Co jiného než na jídlo, buchtu nebo marmeládu (kterou dělat nebudu, protože mám ještě plno z loňka) se s nimi dá udělat? Nedokáži je sníst a vyhodit je mi je líto, protože je miluju. Nešly by třeba rozmixovat s mlékem nebo tak něco jako jahody? Teda asi by to šlo, ale aby to nebylo hnusné, třeba.
Nemáte někdo nějaký tip?
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 14.7.2007 00:04  8785
kokos [8784]: No jo, naivka já jsem od přírody... :-)
kokos kokos 13.7.2007 23:57  8784
Teketapa [8783]: A ty si myslíš, že má cenu to vysvětlovat? Naivko :-))
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 13.7.2007 23:21  8783
keosan [8772]: To nebude tím, kde se pěstují, ale odrůdou.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 13.7.2007 23:16  8782
rajcatanemyslela jsem nakladana v oleji, ale jen susena a v pytliku :-)))
diky
keosan 13.7.2007 16:32  8781
Som, taky zemiakovy :-). Pecene, varene zemiaciky. Trochu masa a vela zemiakov. Ale aj na ryzu. Cestoviny - uz mavam menej casto.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.7.2007 14:54  8780
keosanTy jsi brambor?.-)
keosan 13.7.2007 14:11  8779
sigiSkor, ci to nie je aj zlozenim pody, ze mi robi lepsie horske podnebie.

Male info o zemiakoch
http://domacnost.sme.sk/c/3337290/Tovaroznalectvo-vyznate-sa-v-zemiakoch-03.html
sigi 13.7.2007 12:51  8778
keosanBrambor je už tolik odrůd... Každá se hodí na něco jiného. Pokud ty "horské" skutečně chutnají lépe, může to být i jen tím, že tam pěstují jen nějaké typy, co jim místní podmínky dělají dobře.
shelle Shelle - Good Service 13.7.2007 10:14  8777
v Albertu maji i ta efko, ted jsem je kupovala, asi do 50kc.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 13.7.2007 10:08  8776
zblunceJá jsem zrovna včera otevírala (takovou tu šestihrannou skleničku, výrobce vcelku známý, ale nevzpomenu si) se suš. rajčaty, stála pokud se pamatuju kolem těch padesáti korun a pevný obsah měla cca 20 dkg. Zakoupeno v Albertu. V Globusu spatřena suš. rajčata v boxu s čerstvými potravinami - byla chlazená a bez nálevu, cenu nevím.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.7.2007 09:47  8775
vandaNejsem si jist, ale myslím, že normální české snad efko? Stojí určitě míň jak 50.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 13.7.2007 09:27  8774
vinylMůžu se zeptat na cenu/značku v Makru co třeba kupuješ ty? Občas je koupím v normál obchodě a cena za malou skleničku je cca 50 Kč. Jen tak pro info - já do Makra nejezdím, ale moje sestra jo, že bych ji teda zaúkolovala :o))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.7.2007 08:35  8773
zblunceSušený rajčata maj všude, třeba v Delvitě, my je kupujem v Makru.
keosan 13.7.2007 08:35  8772
Ad - zemiaky: co sa tyka ich znacky, nikdy som si ich nevsimal. Ale co som si vsimol a co mi potvrdilo par ludi tiez - zemiaky su najlepsie pestovane v horskych oblastiach. Tie su pekne zlte, chutne, nerozvaraju sa a na druhy den su v kastroliku z ladnicky, skor take vysusenejsie.

Posledne sme v Metre kupovali nejake zemiaky z juhu. Po uvareni su blede /niektore podobne druhy sa dost rozvarali/. Niektore z nich maju taku divnu, skoro umelu chut. V ladnicke na druhy den su casto akoby este nasiaknute vodou a mavaju slizkejsi povlak.

Problem je, ze po roznych dovozch a lacnych zemiakoch, sa tie severske uz prestavaju pestovat a predavat. Takze casto ich maju len ludia, co si ich dopestuju sami...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt