Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 16.7.2007 14:25  8797
a timto take zadam toho,kdo ty housticky vyfotil,aby mi tu fotku poslal,pls! DIKY!;-)
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 16.7.2007 14:18  8796
spaldove housticky s bylinkama250g polohrube mouky
250g spaldove mouky
1/4l mleka
30g drozdi
1 vejce
cerstve, nasekane bylinky (napr. rozmaryn,salvej,oregano,dobromysl...)
1 bilek
Kmin
Hruba sul (plus spetka obycejne)

Z trochy mleka a mouky a drozdi udelame kvasek.
Pote pridame vejce, mouku, vlazne mleko, trochu soli a koreni(bylinky) a zadelame testo. To nechame vykynout.
Z testa pote spletame housticky.
Ja delala tak na mensi dlan velke, vzdy jsem udobla polevkovou (mensi) lzici testa. Z kazdeho takovehoto bobku uvalela valecky, idealne uprostred silnejsi. Ze tri valecku pletla housky - jako copanek.
Housky na plechu potrela bilkem a posypala kminem (a/popr. hrubou soli)
V horke troube se to pece cca 15 minut.
keosan 16.7.2007 10:18  8795
Pripadne aj marhulova pena. Rozmixovat na jemno marhule a rozmixovat to potom s vajecnym bielkom na marhulovu penu/sneh. Pripadne ako "marhulove pyte" - rozmixovana vrstva na kolac, posypane cukrom. Alebo ako cast plnky /spojit zelatinou/ - urobit zele do napr. velkonocnej slahackovej torty.
beruthiel beruthiel Wibbly Wobbly, Timey Wimey. 16.7.2007 10:01  8794
Evelyna co ty meruňky rozmixovat s jogurtem, nebo kefírem, v obchodech se tahle kombinace běžně prodává .
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.7.2007 09:01  8793
zblunceV pytlíku jsem rajčata nikdy neviděl. Ale není nic snadnějšího, než si je usušit sama v troubě. Labužníci je prý suší na slunci :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 16.7.2007 08:10  8792
Hm, z meruněk dřeň? To může být dobrý:-)
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 15.7.2007 20:03  8791
Meruňková tříšť. Taky mě napadla.. až pak. Dík.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.7.2007 19:55  8790
Meruňky, mixér a nějakou nádobu na zmražení. Víc fakt nepotřebuješ.
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 15.7.2007 19:54  8789
Můžu se zeptat jak?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.7.2007 19:51  8788
Třeba my to děláme běžně. Teda bez mlíka. Ale to ještě nic neznamená.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.7.2007 19:50  8787
Každý má jinou představu o tom, co je hnusné...
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 15.7.2007 19:42  8786
meruňkyDostala jsem dneska meruňky a část je ve stavu přezrálém, doslova tečícím. Ale jsou dobré. Co jiného než na jídlo, buchtu nebo marmeládu (kterou dělat nebudu, protože mám ještě plno z loňka) se s nimi dá udělat? Nedokáži je sníst a vyhodit je mi je líto, protože je miluju. Nešly by třeba rozmixovat s mlékem nebo tak něco jako jahody? Teda asi by to šlo, ale aby to nebylo hnusné, třeba.
Nemáte někdo nějaký tip?
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 14.7.2007 00:04  8785
kokos [8784]: No jo, naivka já jsem od přírody... :-)
kokos kokos 13.7.2007 23:57  8784
Teketapa [8783]: A ty si myslíš, že má cenu to vysvětlovat? Naivko :-))
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 13.7.2007 23:21  8783
keosan [8772]: To nebude tím, kde se pěstují, ale odrůdou.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt