Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 17.7.2007 12:12  8812
zblunceNemyslím si, pokud jsem kdy pekla korpusy nikdy nepřesahovaly ven přes formu :-). Bylo by to i neforemné, kdyby korpus na dort měl nahoře čepičku přeteklou přes formu :-)).
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 17.7.2007 12:08  8811
Mondy [8809]: a nebude mit to testo takovou silu, ze ten alobal zvedne nebo praskne?
gvi 17.7.2007 12:00  8810
no on ten korpus je asi do půl formy, pak se tam doplňuje další část, ale ten alobal by asi šel... (já se už raděj ptám, protože vlastní nápady bývají někdy i nebezpečné).
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 17.7.2007 11:57  8809
Nebo zakrýt alobalem a ten půjde kolem formy umačkat.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 17.7.2007 11:57  8808
gviVařečky přes hrany dortové formy?
gvi 17.7.2007 11:52  8807
Už asi ve dvou receptech jsem našla, že při pečení korpusu koláče/dortu se těsto zakryje pečícím papírem, na který se pro zatížení nasypou luštěniny (čočka). Recepty bych chtěla zkusit, ale nechce se mi jen kvůli tomu kupovat čočku, kterou poté nijak nevyužiji, nevíte čím těsto zatížit? (chápu, že zatížit se musí)
shelle Shelle - Good Service 17.7.2007 10:58  8806
V makru maji krabice s hotovymi, jen das rozpect, 50ks.

Pak v makru, ale i v hyper, maji chlazene testo, takova rulicka. Maji takhle listove, na pizzu a na croissanty, ale to jsem nezkousela.

Doporucila bych tu krabici z makra. Kdysi ji tu chvalil vinyl / phanny.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 17.7.2007 10:56  8805
Dotaz: Nevíte kde se dá sehnat mražené těsto na croissanty?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.7.2007 10:39  8804
Do těstovin, spolu s rajčetem, olivama, trochu česneku nebo mldé cibulky. Záleží na chuti.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.7.2007 09:09  8803
Pošli posly
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 17.7.2007 08:57  8802
nebo pirohy s rybi naplni?
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 17.7.2007 08:56  8801
dej ji na pizzu
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 17.7.2007 08:56  8800
jedine, co me napada, je jist tu pomazanku se zavrenyma ocima :-)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 17.7.2007 08:39  8799
Nemáte někdo tip jak zužitkovat rybičky v oleji? Je jich hodně a pomazánku nechci ani vidět.
keosan 16.7.2007 14:34  8798
Nieco podobne som jedol v sobotu na navsteve v CZ. Bolo to vynikajuce - mali vsak trochu iny sposob spracovania cesta. Taka mini osie hniezda, ploche, velkostou ako vajicko. Vyvalkalo sa cesto, potom sa zrolovalo ako koberec a nakrajali sa z neho asi 0.5cm kolieska. Tie sa potom vyprazili /alebo upliekli. Do toho sa este pridali napr. zrniecka slnecnice, alebo potrete cesnakom. Kuzlos mnamozus.

Najskor som myslel, ake to je pracne, zakrutit take male osie hniezda, ale potom mi doslo, ze to museli robit zakrutenim a narezanim cesta. Potrete to bolo asi maslom, alebo bielkom /a zapecene aj s nejakou tou ochutinou/.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt