Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 17.7.2007 13:35  8820
Já to řežu nožem - můžu pak upečené ochutnat dřív, než ho definitivně dodělám a dozdobím... (stará a navíc hladová struktůra... :-))
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 17.7.2007 13:30  8819
mankaJá používám na zakrytí alobal - stará struktúra no :-))).
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 17.7.2007 12:38  8818
Mondy 8809Ono se to používá hodně pokud pečeš ne přímo korpus na dort (který potom rozkrojíš a naplníš), ale spíš pokud předpékáš v dortové/koláčové formě rozválené těsto, do kterého pak vlíváš náplň a v pečení pokračuješ.
Pokud by ti přes okraj "vyběhnul" klasický dort tak není nic snazšího nevzhlednou šošoli ukrojit a nezatěžovat se nějakým alobalem...
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 17.7.2007 12:20  8817
gviA co pár mušliček od moře, taky nemáš? :-)))

Jinak bych si udělala do vyšší sklenice takovou ozdobnou sypaninu - vyrstva, čičky, kukuřice, rýže, koření apod :-)))) a navrch třeba ty fazole, abys je mohla vždycky odsypat na ten pečící papír :-).
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.7.2007 12:16  8816
Nebo když potom tu čočku namočíš, aby změkla a pak navlíkneš na nit a necháš uschnout, vypadá to pěkně:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.7.2007 12:15  8815
Co rejži? Tu doma taky nemáš?
shelle Shelle - Good Service 17.7.2007 12:13  8814
Kup nejakou hyperlevnou v lidlu. Treba pak pujde schovat a pouzit znovu?
gvi 17.7.2007 12:12  8813
příklad Tvarohový koláč s medem Teda já chci dělat jiný, ale princio je stejný... bych tam něco nasypala, ale nemůžu na nic vhodného přijít, asi fakt koupim čočku (a myslíte, že pak aspon ještě bude k užití, když se bude 10 minut péct?)
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 17.7.2007 12:12  8812
zblunceNemyslím si, pokud jsem kdy pekla korpusy nikdy nepřesahovaly ven přes formu :-). Bylo by to i neforemné, kdyby korpus na dort měl nahoře čepičku přeteklou přes formu :-)).
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 17.7.2007 12:08  8811
Mondy [8809]: a nebude mit to testo takovou silu, ze ten alobal zvedne nebo praskne?
gvi 17.7.2007 12:00  8810
no on ten korpus je asi do půl formy, pak se tam doplňuje další část, ale ten alobal by asi šel... (já se už raděj ptám, protože vlastní nápady bývají někdy i nebezpečné).
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 17.7.2007 11:57  8809
Nebo zakrýt alobalem a ten půjde kolem formy umačkat.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 17.7.2007 11:57  8808
gviVařečky přes hrany dortové formy?
gvi 17.7.2007 11:52  8807
Už asi ve dvou receptech jsem našla, že při pečení korpusu koláče/dortu se těsto zakryje pečícím papírem, na který se pro zatížení nasypou luštěniny (čočka). Recepty bych chtěla zkusit, ale nechce se mi jen kvůli tomu kupovat čočku, kterou poté nijak nevyužiji, nevíte čím těsto zatížit? (chápu, že zatížit se musí)
shelle Shelle - Good Service 17.7.2007 10:58  8806
V makru maji krabice s hotovymi, jen das rozpect, 50ks.

Pak v makru, ale i v hyper, maji chlazene testo, takova rulicka. Maji takhle listove, na pizzu a na croissanty, ale to jsem nezkousela.

Doporucila bych tu krabici z makra. Kdysi ji tu chvalil vinyl / phanny.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt