Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 24.7.2007 16:12  8872
Jo cukeťák, tak to znám. Vy na slovensku říkáte bramboráku podelsník?
keosan 24.7.2007 16:10  8871
FoxkaNastruhana tekvica /pripadne cuketa/ + nastruhane zemiaky + vajcika + hruba muka, sol + cesnak. Urobi sa cesto a vyprazi sa na oleji na panvici.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 24.7.2007 16:01  8870
Co jsou tekvicové podlesníky?

Jinak já minulý týden na dovolené "vařila" nejvíc saláty - ledový salát + okurka + mrkev/rajče/kukuřice + (na střídačku) vejce natvrdo, různé sýry, tuňák + lehká jogurtová zálivka (hotová, ve skle, nevím výrobce)/hořčice a jogurt/(ke konci týdne, když vše ostatní došlo) jen sůl
keosan 24.7.2007 15:41  8869
Mozno trosicku pletiem. Uz neviem, ci to bolo v tomto klube, ci v nejakom inom o jedle - kde par ludi chcelo ist v SK na Oravu a pytali sa na jedlo, ceny v SK.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 24.7.2007 15:25  8868
keosan .. nepleteš si lehce kluby?
keosan 24.7.2007 15:19  8867
Toho jedla bolo viac. Prevladali cuketove vyrobky. Cukety v trojobale, cuketovo-paradajkove salaty, cuketove omelety, tekvicove podlesniky, cuketove leco.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 24.7.2007 15:14  8866
To jako keosan vypocitava vsechno, co na dovolene sezral?
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 24.7.2007 14:57  8865
Tyjo, teď jsem chvíli docela znejistěl, do jakého klubu mě to hodilo, když čtu zážitky z přehrady a příhody s logajícími rybími papulami...
keosan 24.7.2007 14:49  8864
Tak kto to bol na tej dovolenke na Oravskej priehrade ? Ako ste sa mali ?

Prave vcera som sa vratil. Bolo take teplo, ze rybam trcal chrbat z vody, ako sa papulou snazili logat vodu so vzduchom pri hladine. Nedaleko plavala kacka a za nou 4 male kaciatka. Asi 10 m od nas si zase pochutnaval na oriesku /alebo hube ?/ vevericiak a na kvetoch sa niekolko dni chodili hostit - parik motylov Babocky pavookej. Na nedalekom ranci pustali kone vonku radsej az podvecer http://www.rancuedyho.sk/

2 hodiny pred odchodom som videl gurmanske stravovanie, ani nie 1 meter odo mna. Na dvore pred chatkou zacal skakat 1m do vysky Skokan hnedy. A za nim had - uzovka. Dosiel potom k nemu asi na 20 cm a zabiak sa ani nehol. Ked sa trochu pohol, had zautocil a zakusol sa mu za hlavu. Potom ho zacal pozierat. Hlava, ramena, trup, dolne konctatiny, celeho... Znamy mal mobil s fotakom, tak som si ho pozical a porobil par fotiek. Kabel k tomu nema, tak dufam, ze tie fotky z toho dostane :-)

V takom teple sa zo zaciatku nechcelo moc varit, tak sme par dni skusali cestoviny. Neskor ribezlovu bublaninu, ktora sa v novej elektr. rure, pekne podarila.
nula nula všetko je tak, ako má byť 21.7.2007 15:06  8863
makovecPodobně jako manka ho nejraději opékám na pánvi.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 21.7.2007 11:12  8862
heh - ty překlepy...
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 21.7.2007 11:11  8861
makovecVyzkoušená platí. :-) Osobně mi lilek chutná stejně jako nule, opékám ho na pánvi. A nejoblíbenější recept na něj je ten skoro nejjednodušší - nakrájet, posolit, nechat vyplakat, omýt, osušit, opéct na olivoleji a pokapat jogurtem ochuceným solí, pepřem, česnekem a citronem.
Druhá variante (pokud tam mermomocí chceš zapojit tu troubu, tak po opečení posypat nějakým grilovacím kořením, přihodit trochu strouhaného sýra a zapéct.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 21.7.2007 10:53  8860
hele a grilu nemaje.. jak je to s casem peceni v horkovzdusny troube.. mate nekdo zkusenost ?
nula nula všetko je tak, ako má byť 21.7.2007 10:50  8859
makovec Já lilek ani moc nemarinuju, příliš nasákne olejem. Já ho nasolím, nechám tak štvrť hoďky pustit šťávu, pak ho ubrouskem osuším a ďelám ho jen pokapaný olivovým olejem a s česnekem přesně jak jsi naznačil, případně takovým grilovacím kořením na zeleninu, ale možná má někdo recept na marinovaný.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 21.7.2007 10:43  8858
poradte lidi nakou dobrou marinadu na nalozeni lilku (idealne s nejakym mnozstvim cesneku a papricek .o) .. a jak dlouho se tak ma v ty marinade machat ? recepty na netu se v tomhle dost lisej

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt