Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
keosan 24.7.2007 16:25  8873
FoxkaOn to nie je bramborak, kedze je tam iba par zemiakov a hlavne cukety.

V SK sa hovori bramboraku - niekde podlesnik, zemiakova placka, harula,....

Ale pozeram, ze okrem SK
http://recepty.dovrecka.sk/recept/gazdovské-podlesníky
http://zabava.joj.sk/recepty/2005-11-25-podlesniky/

i v CZ su podlesniky.....
http://www.jihlavanka.cz/index.php?id=7&sub=73&recept=36.
Vraj je aj recept na podlesniky pecene na kapustovom liste /tie som este nejedol/ - tie su vraj delikatesa...
Recept http://tacos.cz/list.php?kodr=KG-0028&start=28

Su este medzi nimi rozdiely. Napr. niektore sa robia na panvici, vyprazene na oleji. Osobne skor oblubujem vyprazane na sucho na liatinovej suchej platni. Na sucho sa tiez robi zemiakova pomucena placka - nieco ako arabsky chleba, ale zo zemiakoveho cesta, len hrubsie.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 24.7.2007 16:12  8872
Jo cukeťák, tak to znám. Vy na slovensku říkáte bramboráku podelsník?
keosan 24.7.2007 16:10  8871
FoxkaNastruhana tekvica /pripadne cuketa/ + nastruhane zemiaky + vajcika + hruba muka, sol + cesnak. Urobi sa cesto a vyprazi sa na oleji na panvici.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 24.7.2007 16:01  8870
Co jsou tekvicové podlesníky?

Jinak já minulý týden na dovolené "vařila" nejvíc saláty - ledový salát + okurka + mrkev/rajče/kukuřice + (na střídačku) vejce natvrdo, různé sýry, tuňák + lehká jogurtová zálivka (hotová, ve skle, nevím výrobce)/hořčice a jogurt/(ke konci týdne, když vše ostatní došlo) jen sůl
keosan 24.7.2007 15:41  8869
Mozno trosicku pletiem. Uz neviem, ci to bolo v tomto klube, ci v nejakom inom o jedle - kde par ludi chcelo ist v SK na Oravu a pytali sa na jedlo, ceny v SK.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 24.7.2007 15:25  8868
keosan .. nepleteš si lehce kluby?
keosan 24.7.2007 15:19  8867
Toho jedla bolo viac. Prevladali cuketove vyrobky. Cukety v trojobale, cuketovo-paradajkove salaty, cuketove omelety, tekvicove podlesniky, cuketove leco.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 24.7.2007 15:14  8866
To jako keosan vypocitava vsechno, co na dovolene sezral?
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 24.7.2007 14:57  8865
Tyjo, teď jsem chvíli docela znejistěl, do jakého klubu mě to hodilo, když čtu zážitky z přehrady a příhody s logajícími rybími papulami...
keosan 24.7.2007 14:49  8864
Tak kto to bol na tej dovolenke na Oravskej priehrade ? Ako ste sa mali ?

Prave vcera som sa vratil. Bolo take teplo, ze rybam trcal chrbat z vody, ako sa papulou snazili logat vodu so vzduchom pri hladine. Nedaleko plavala kacka a za nou 4 male kaciatka. Asi 10 m od nas si zase pochutnaval na oriesku /alebo hube ?/ vevericiak a na kvetoch sa niekolko dni chodili hostit - parik motylov Babocky pavookej. Na nedalekom ranci pustali kone vonku radsej az podvecer http://www.rancuedyho.sk/

2 hodiny pred odchodom som videl gurmanske stravovanie, ani nie 1 meter odo mna. Na dvore pred chatkou zacal skakat 1m do vysky Skokan hnedy. A za nim had - uzovka. Dosiel potom k nemu asi na 20 cm a zabiak sa ani nehol. Ked sa trochu pohol, had zautocil a zakusol sa mu za hlavu. Potom ho zacal pozierat. Hlava, ramena, trup, dolne konctatiny, celeho... Znamy mal mobil s fotakom, tak som si ho pozical a porobil par fotiek. Kabel k tomu nema, tak dufam, ze tie fotky z toho dostane :-)

V takom teple sa zo zaciatku nechcelo moc varit, tak sme par dni skusali cestoviny. Neskor ribezlovu bublaninu, ktora sa v novej elektr. rure, pekne podarila.
nula nula všetko je tak, ako má byť 21.7.2007 15:06  8863
makovecPodobně jako manka ho nejraději opékám na pánvi.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 21.7.2007 11:12  8862
heh - ty překlepy...
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 21.7.2007 11:11  8861
makovecVyzkoušená platí. :-) Osobně mi lilek chutná stejně jako nule, opékám ho na pánvi. A nejoblíbenější recept na něj je ten skoro nejjednodušší - nakrájet, posolit, nechat vyplakat, omýt, osušit, opéct na olivoleji a pokapat jogurtem ochuceným solí, pepřem, česnekem a citronem.
Druhá variante (pokud tam mermomocí chceš zapojit tu troubu, tak po opečení posypat nějakým grilovacím kořením, přihodit trochu strouhaného sýra a zapéct.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 21.7.2007 10:53  8860
hele a grilu nemaje.. jak je to s casem peceni v horkovzdusny troube.. mate nekdo zkusenost ?
nula nula všetko je tak, ako má byť 21.7.2007 10:50  8859
makovec Já lilek ani moc nemarinuju, příliš nasákne olejem. Já ho nasolím, nechám tak štvrť hoďky pustit šťávu, pak ho ubrouskem osuším a ďelám ho jen pokapaný olivovým olejem a s česnekem přesně jak jsi naznačil, případně takovým grilovacím kořením na zeleninu, ale možná má někdo recept na marinovaný.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt