Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.7.2007 10:54  8881
Očekávám, že mi vysolí deset odkazů na recepty pro remosku:-)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 30.7.2007 10:47  8880
tak ted jsem zvedavy jestli ma Keosan remosku
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.7.2007 10:18  8879
RemoskaPečete někdo v remosce? Stále nemůžu přijít na ten správnej recept, na ten správnej poměr na obyčejnou bublaninu nebo koláč s ovocem, kterej by byl mňam. Zkouším různý recepty a pořád to není ono, není to tak správně kyproučký ..
leontina 25.7.2007 15:58  8878
kdo mi dá recepis na sladší čalamádu, díííky
keosan 25.7.2007 09:03  8877
Ako hovorime o jedle, uz sa mi zbiehaju slinky aj na trdelniky.
http://www.trdelnik.sk/
http://www.trdelniky.cz/

Recept
http://dadala.hyperlinx.cz/hypsladkuch/ost/ostr0025.html
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=15120
keosan 25.7.2007 08:57  8876
Lokse, na to som si nevedel spomenut :-). Este je nieco podobne, ale z kysnuteho cesta, vyprazane na oleji - langose.
nula nula všetko je tak, ako má byť 25.7.2007 07:44  8875
keosanTie na spôsob arabského chleba sa volajú lokše.
keosan 24.7.2007 16:30  8874
Teras som si spomenul. Ten na sposob arabskeho chleba sa robi z varenych zemiakov v supke /cesto/. Ostatne podlesniky su zo surovych zemiakov.
keosan 24.7.2007 16:25  8873
FoxkaOn to nie je bramborak, kedze je tam iba par zemiakov a hlavne cukety.

V SK sa hovori bramboraku - niekde podlesnik, zemiakova placka, harula,....

Ale pozeram, ze okrem SK
http://recepty.dovrecka.sk/recept/gazdovské-podlesníky
http://zabava.joj.sk/recepty/2005-11-25-podlesniky/

i v CZ su podlesniky.....
http://www.jihlavanka.cz/index.php?id=7&sub=73&recept=36.
Vraj je aj recept na podlesniky pecene na kapustovom liste /tie som este nejedol/ - tie su vraj delikatesa...
Recept http://tacos.cz/list.php?kodr=KG-0028&start=28

Su este medzi nimi rozdiely. Napr. niektore sa robia na panvici, vyprazene na oleji. Osobne skor oblubujem vyprazane na sucho na liatinovej suchej platni. Na sucho sa tiez robi zemiakova pomucena placka - nieco ako arabsky chleba, ale zo zemiakoveho cesta, len hrubsie.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 24.7.2007 16:12  8872
Jo cukeťák, tak to znám. Vy na slovensku říkáte bramboráku podelsník?
keosan 24.7.2007 16:10  8871
FoxkaNastruhana tekvica /pripadne cuketa/ + nastruhane zemiaky + vajcika + hruba muka, sol + cesnak. Urobi sa cesto a vyprazi sa na oleji na panvici.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 24.7.2007 16:01  8870
Co jsou tekvicové podlesníky?

Jinak já minulý týden na dovolené "vařila" nejvíc saláty - ledový salát + okurka + mrkev/rajče/kukuřice + (na střídačku) vejce natvrdo, různé sýry, tuňák + lehká jogurtová zálivka (hotová, ve skle, nevím výrobce)/hořčice a jogurt/(ke konci týdne, když vše ostatní došlo) jen sůl
keosan 24.7.2007 15:41  8869
Mozno trosicku pletiem. Uz neviem, ci to bolo v tomto klube, ci v nejakom inom o jedle - kde par ludi chcelo ist v SK na Oravu a pytali sa na jedlo, ceny v SK.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 24.7.2007 15:25  8868
keosan .. nepleteš si lehce kluby?
keosan 24.7.2007 15:19  8867
Toho jedla bolo viac. Prevladali cuketove vyrobky. Cukety v trojobale, cuketovo-paradajkove salaty, cuketove omelety, tekvicove podlesniky, cuketove leco.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt