Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.7.2007 14:01  8892
No nic, dneska něco zase vyzkouším tak uvidím. Mám v lednici červenej rybíz, než se to zkazí.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 30.7.2007 13:44  8891
jo!
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.7.2007 13:43  8890
keosanU remosky si těžko budu psát teplotu a stejně tak ji regulovat.
keosan 30.7.2007 13:20  8889
To len v pripade kysnuteho cesta a od urcitej nadmorskej vysky... :-D
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 30.7.2007 13:18  8888
A samozřejmě je vhodné si zapsat i tlak a vlhkost vzduchu, v případě elektrické trouby pak ještě jmenovité napětí v síti.
keosan 30.7.2007 13:15  8887
Ono zalezi na tom, co ako komu chuti. Povedal by som, ze postaci zakladny recept na bublaninu. Ak malo nakysne s kypriacim praskom a niekto chce viac, tak nech da viac kypriaceho prasku /+ moze skusit stipku sody bikarbony/. Na pecenie - je odporucany postup /ak je tam regulacia teploty/ - piect zo zaciatku o napr. 10-20 percent vyssou telotou /prvych par minut/. Zozaciatku totiz cesto stupa najviac. A potom, aby to neprihorelo, piect to na mensom stupni, ale zase o trochu dlhsie. Takto by malo byt cesto kypre a suchsie, ale nemalo by zhoriet. Cesto kontrolovat priebezne otvorenim priklopu - nie cez sklo, kde osvetlenei skresluje.

Tento postup, ked funguje na elektricku trubu, by mohol fungovat aj na termosku. Kto chce, moze vyskusat.

Odporucam si zapisovat presne pomery tekutin, vahy a teploty, tak ako bolo pecene. Potom to moze pomoct pri dalsom peceni, kde sa mozu robit uz len mensie korekcie.

Niektore el. truby /a predpokladam aj remosky/ maju v navodoch pisane, ako dlho piect dane cesto. U bublaniny treba hladat konzistenciu pripravy - liate cesto.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.7.2007 13:06  8886
masochista?
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 30.7.2007 13:00  8885
me to naopak mrzi ze ji nema :-)
kokos kokos 30.7.2007 12:36  8884
No to jsme si oddechli.
keosan 30.7.2007 12:24  8883
rychlonoh 8880Remosku mam, ale sa nepouziva uz desiatky rokov :-) Neni dovod.

Posledne sme robili bublaninu na chate v novej elektrickej trube. Pekne sa podarila. Pecenie je vsak asi individualne, podla potreby, mnozstva. Cesto bolo OK - vyzeralo ako piskotove.

Nadychanie cesta vhodnym mnozstvom kypriaceho prasku. Niekto na zjemnenie pridava este stipku sody bikarbony.

Takze receptom z remosky neposluzim.... :-)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 30.7.2007 11:49  8882
ja spis debatu o propecenosti kurcicky v remosce :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.7.2007 10:54  8881
Očekávám, že mi vysolí deset odkazů na recepty pro remosku:-)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 30.7.2007 10:47  8880
tak ted jsem zvedavy jestli ma Keosan remosku
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.7.2007 10:18  8879
RemoskaPečete někdo v remosce? Stále nemůžu přijít na ten správnej recept, na ten správnej poměr na obyčejnou bublaninu nebo koláč s ovocem, kterej by byl mňam. Zkouším různý recepty a pořád to není ono, není to tak správně kyproučký ..
leontina 25.7.2007 15:58  8878
kdo mi dá recepis na sladší čalamádu, díííky

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt