Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 31.7.2007 08:54  8916
keosan [8915]:

boha jeho cokoliv napíšeš je perla... uvědom si, že tu ze sebe jen děláš debila (mimochodem - jde ti to skvěle)
keosan 31.7.2007 08:51  8915
kokos 8911To nebolo vtipne...

Niekto si pod pojmom Remoska predstavi original remosku. Niekto ine druhy podobnych hrncov/pekacov. Bral som to ako druhu moznost, vseobecny pojem. Netreba to tu hadam dalej rozpitvavat, ani sa certit, kvoli nejakej nepochopenej malickosti. Skodi to zdraviu ;-)
renda Renda 30.7.2007 22:36  8914
Bravosku mam a zatim spokojenost. Ale je fakt, ze babovku sem v ni pekla jen jednou a jedla byla:) Jen recept uz nekam zapadnul.
alchymista 30.7.2007 21:07  8913
jo Bravoska je přesně to co mám. Horkovzdška je určitě lepší, ale imo srovnatelná konkurence :)
kokos kokos 30.7.2007 21:01  8912
Jinak tu kůrku právě lépe uděláte v remosce, protože peče jen zvrchu a stále na plno. Ale zase ten výkon není tak velký jako u těch pečících pánví. Jinak Bravo dělá tzv. Bravosku. To je jediné co se dá srovnávat s Remoskou a mít regulaci teploty.
kokos kokos 30.7.2007 20:54  8911
keosan [8900]: Právě jsi se projevil jako obyčejný trouba. Pokud nevíš co je remoska tak si své kydy sbal a táhni. Začínám tě mít celkem plné zuby. Jednou dvakrát je to vtipné. Ale už toho bylo dost.
Ostatním se omlouvám, ale už mne to opravdu nadzvedlo.
alchymista 30.7.2007 20:47  8910
Foxka [8909]: mám tam osm stupňů regulace, přičemž ta třetí je nejvyšší, kterou jsem kdy použil... 3-4 odpovídá mýmu vyjádření "dát kotel". To platí u mého přístroje, u každého to patrně bude chtít odzkoušet zvlášť.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 30.7.2007 20:35  8909
AlchymistaAle můžeš tam regolovat teplotu, ne?
alchymista 30.7.2007 20:28  8908
Foxka [8906]: dyk vím ne? :) Říkám, že peču taky v něčem podobným (stejným) jako je remoska...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.7.2007 20:07  8907
keosanJo, ale v těch tvých odkazech, to není remoska. Remoska je značka, jeden typ, ne každej hrnec se šňůrou.

Taky mám problém s kůrčičkou. Teď s novou remoskou je to mnohem lepší než s tou starou zohejbanou co jsem měla předtím. V té staré jsem zase udělala krásnej piškot podle jednoho receptu, v nové už ho neudělám, pač se připálí a zároveň nedopeče. A regulovat teplotu vypínáním-zapínáním ještě neumím:-) Jo, remosky, to je alchymie.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 30.7.2007 19:44  8906
AlchymistaV troubě kůrku taky udělám, ale babička ho právě pekla v remosce!
alchymista 30.7.2007 19:33  8905
Foxka [8904]: Já třeba na kuřeti kůrku udělám, půlhodinu ho peču mírně a pak mu dám kotel. Taky je určitě důležitej typ tý trouby, třeba pochybuju, že takové horkovzdušné by mohla jakákoliv remoska konkurovat.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 30.7.2007 19:26  8904
Babička pekla v remosce i buchty a taky si pamatuju její výborný dozlatova upečený kuře. My měli remosku na chalupě, ale nikdy se mi tak nepovedlo, spíš bylo dušený. Ale piškoty/bublaniny jsem z ní mívala taky dobrý, dělal jsem je tuším podle sešitku s recepty, který k ní byl přiložený.
alchymista 30.7.2007 19:10  8903
Používám něco jako remosku, mám pečící pánev. Liší se to akorát tvarem a je to imo lepší než trouba. Na bublaniny ovšem kašlu, peču jen maso :)
kill kill pojď stoupat jak dým - až tam... 30.7.2007 18:56  8902
babička dělávala v remosce rýžový nákyp

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt