Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 6.8.2007 16:51  8924
Tak jsme si dnes k obědu udělali takovou variaci na Ceasar salát.
Naškubal jsem 2 hlávky ledového salátu(pozor na vrchní listy, můžou být hořké). Osmahnul jsem plátky kuřecích prsíček na olivovém oleji, plátky byly jen osolené a opepřené. Zálivku jsem udělal z velkého smetanového bílého jogurtu(nic nízkotučného!), do kterého jsem rozdrtil 2 stroužky česneku, přidal pepř, oregano, trochu bazalky, pár kapek olivého oleje a "výpek" z těch prsíček. Ještě před kuřetem jsem na pánvi osmahnul krutony(malé čtverečky z bílého pečiva) společně s jedním nakrájeným stroužkem česneku(pozor ať nezhořkne). Výsledek byl vynikající, doporučuji s opečeným toustovým chlebem :-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 5.8.2007 09:21  8923
zabte ji
tygricka Tygricka někdy dravá Tygřice... 5.8.2007 03:29  8922
Mizim odsud- kdyby byl sraz, napište mi... :-)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 2.8.2007 05:38  8921
http://ona.idnes.cz/milena-grenfell-baines-rikaji-ji-lady-remoska-fnn-/ona_pribehy.asp?c=A070730_152732_ona_pribehy_ves
kokos kokos 31.7.2007 19:11  8920
muflonek [8916]: Hezky jsi to napsala, sám bych to líp nesvedl.
keosan [8915]: To opravdu nebyl vtip. A opravdu jsi znovu dokázal, že nejsi při smyslech. Pokud se někdo baví o remosce tak má jistě na mysli jen remosku a neelektrické pánve nebo hrnce. Ale ten rozdíl ti pravděpodobně nic neříká, jinak by jsi už dávno přestal plácat.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 31.7.2007 10:45  8919
Jasně, měla jsem napsat Remoska ne remoska.-)))
keosan 31.7.2007 09:01  8918
muflonekTo sedi od ludi, co sa tak vyjadruju...
keosan 31.7.2007 09:00  8917
ALLA co priprava jedal v mikrovlnkach ? Skusali ste niekto v mirkovlnkach /ale nie tie s funkciami grilu/ pripravy napr. masa, zeleniny atd ?

Alebo co vyzera dost zaujimavo /obdoba remosky, len na varenie, dusenie/ nemate skusenosti s niecim takymto - Bionaire Hrnec pomalý 6,5 l Rival?
http://www.hej.sk/biela-technika/obchod/332003/bionare/

Zaujalo ma to kvoli nizkej spotrebe energie a pomalemu, setrnemu sposobu pripravy jedla.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 31.7.2007 08:54  8916
keosan [8915]:

boha jeho cokoliv napíšeš je perla... uvědom si, že tu ze sebe jen děláš debila (mimochodem - jde ti to skvěle)
keosan 31.7.2007 08:51  8915
kokos 8911To nebolo vtipne...

Niekto si pod pojmom Remoska predstavi original remosku. Niekto ine druhy podobnych hrncov/pekacov. Bral som to ako druhu moznost, vseobecny pojem. Netreba to tu hadam dalej rozpitvavat, ani sa certit, kvoli nejakej nepochopenej malickosti. Skodi to zdraviu ;-)
renda Renda 30.7.2007 22:36  8914
Bravosku mam a zatim spokojenost. Ale je fakt, ze babovku sem v ni pekla jen jednou a jedla byla:) Jen recept uz nekam zapadnul.
alchymista 30.7.2007 21:07  8913
jo Bravoska je přesně to co mám. Horkovzdška je určitě lepší, ale imo srovnatelná konkurence :)
kokos kokos 30.7.2007 21:01  8912
Jinak tu kůrku právě lépe uděláte v remosce, protože peče jen zvrchu a stále na plno. Ale zase ten výkon není tak velký jako u těch pečících pánví. Jinak Bravo dělá tzv. Bravosku. To je jediné co se dá srovnávat s Remoskou a mít regulaci teploty.
kokos kokos 30.7.2007 20:54  8911
keosan [8900]: Právě jsi se projevil jako obyčejný trouba. Pokud nevíš co je remoska tak si své kydy sbal a táhni. Začínám tě mít celkem plné zuby. Jednou dvakrát je to vtipné. Ale už toho bylo dost.
Ostatním se omlouvám, ale už mne to opravdu nadzvedlo.
alchymista 30.7.2007 20:47  8910
Foxka [8909]: mám tam osm stupňů regulace, přičemž ta třetí je nejvyšší, kterou jsem kdy použil... 3-4 odpovídá mýmu vyjádření "dát kotel". To platí u mého přístroje, u každého to patrně bude chtít odzkoušet zvlášť.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt