Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
gotreg 8.8.2007 14:20  8932
tady o tom máš víc a už se neptej!
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 8.8.2007 14:12  8931
odstřelte ho někdo!!!!!!!!!
UTFG!!!!!!!!!!
keosan 8.8.2007 13:57  8930
Nie, ale v poslednej dobe bolo pocut v relaciach o vareni casto slovo "catni". Tak ma zaujima, ci je to urcity specificky recept, PRESNE dany, ci vseobecne pomenovanie omacok.

Napr. je rozdiel medzi
- paradajkovy pretlak a kecup,
- majoneza a tatarska omacka,
Alebo ci je rozdiel napr.
- ze omacka moze byt tepla, studena. A dresink je napr. iba studeny /alebo je tam este iny rozdiel/.

Chcel by som mat vo vytvoroch jasno :-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 8.8.2007 13:44  8929
keosanŽeby v pomenovaní? :) Hráme sa o slovíčka? Táto moja zaváraninová je skôr ako pikantná marmeláda.
keosan 8.8.2007 13:38  8928
Prepacte moju nevzdelanost, ale aky je rozdiel medzi catni a omackou ?
renda Renda 8.8.2007 10:25  8927
To zni dobre. Du shanet mirabelky:)
nula nula všetko je tak, ako má byť 8.8.2007 08:24  8926
Mirabelkovo-jablkové čatní:Dávkujem to všetko od oka.
Kokosovú múčku zalejeme cca vodou a necháme odstáť 15 minút. Potom ju scedíme cez čistú utierku, dobre vytlačíme a kokosovú šťavu vlejeme do hrnca. (ak nemáme kokos, toto môžeme celé vynechať)
Do kokosovej vody pridáme odkôstkované mirabelky (cca 1kg?) očistené, na drobné kocky nakrájané jablká, cukor, ocot, horčicové zrnká, so¾ a pri miernej teplote varíme asi pol až jednu hodinu. Ak sú tam ešte väčšie kúsky mirabeliek, tak to rozmixujem ponorným mixérom. Nakoniec pridáme chilli papričky a čerstvý strúhaný zázvor a ešte chví¾ku povarím. Naplním do pohárov ako marmeládu uzavriem a hotovo. Je to výborná príloha nielen k indickým jedlám a mäsu. Robím aj iné obmeny aj s podielom zeleniny (napr. cukina, baklažán)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.8.2007 17:28  8925
No to muselo být mňam! Málem jsem uslintla na klávesnici:-)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 6.8.2007 16:51  8924
Tak jsme si dnes k obědu udělali takovou variaci na Ceasar salát.
Naškubal jsem 2 hlávky ledového salátu(pozor na vrchní listy, můžou být hořké). Osmahnul jsem plátky kuřecích prsíček na olivovém oleji, plátky byly jen osolené a opepřené. Zálivku jsem udělal z velkého smetanového bílého jogurtu(nic nízkotučného!), do kterého jsem rozdrtil 2 stroužky česneku, přidal pepř, oregano, trochu bazalky, pár kapek olivého oleje a "výpek" z těch prsíček. Ještě před kuřetem jsem na pánvi osmahnul krutony(malé čtverečky z bílého pečiva) společně s jedním nakrájeným stroužkem česneku(pozor ať nezhořkne). Výsledek byl vynikající, doporučuji s opečeným toustovým chlebem :-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 5.8.2007 09:21  8923
zabte ji
tygricka Tygricka někdy dravá Tygřice... 5.8.2007 03:29  8922
Mizim odsud- kdyby byl sraz, napište mi... :-)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 2.8.2007 05:38  8921
http://ona.idnes.cz/milena-grenfell-baines-rikaji-ji-lady-remoska-fnn-/ona_pribehy.asp?c=A070730_152732_ona_pribehy_ves
kokos kokos 31.7.2007 19:11  8920
muflonek [8916]: Hezky jsi to napsala, sám bych to líp nesvedl.
keosan [8915]: To opravdu nebyl vtip. A opravdu jsi znovu dokázal, že nejsi při smyslech. Pokud se někdo baví o remosce tak má jistě na mysli jen remosku a neelektrické pánve nebo hrnce. Ale ten rozdíl ti pravděpodobně nic neříká, jinak by jsi už dávno přestal plácat.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 31.7.2007 10:45  8919
Jasně, měla jsem napsat Remoska ne remoska.-)))
keosan 31.7.2007 09:01  8918
muflonekTo sedi od ludi, co sa tak vyjadruju...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt