Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.8.2007 08:35  8940
U kámoše jsem viděl asi deset let starou elektrickou pánev, nizkou, placatou, hranatou cca 40x40 cm se skleněným víkem, obsah cca 5 litrů.
Taková mi připadala úplně úžasná. Dá se v ní udělat jídlo tak pro deset lidí...
Jen teď takovou nikde nevidím.
nenufer 10.8.2007 08:30  8939
RoyalKeby si si pozrel archov tak by si vedelpreco na Keosana su reakcie ake su, navyse on to tazko bude p..., skor k... vzhladom k jeho pohlaviu :-)))))
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.8.2007 08:16  8938
Taxemizdá, že tu keosana jebete zbytečně. Já VÍM, co je remoska, i jak vypadá a k čemu je dobrá. Ale klidně bych byl ochoten uznat, že po ukončení výroby socialistické remosky budou remosky jiné, podobné i méně podobnější. Klidně bych tuto debatu vedl a dozvídal se v ní, který z novodobých výrobků se remosce podobá a který je k čemu dobrý.

Takhle jsem se jen dozvěděl, že keosan je píča a že má táhnout, nebože ho máme zabít.
nula nula všetko je tak, ako má byť 9.8.2007 08:16  8937
keosanChápe sa to ako sa chce. Vždy to bude len na tebe. :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 8.8.2007 18:17  8936
Bych chtěla ty výklady vidět:-)
keosan 8.8.2007 16:45  8935
Dakujem za tipy. Chcel som si len ujasnit pojmy /co je a co uz nie je catni/, ako sa to chape, ked clovek cita viac vykladov.
nula nula všetko je tak, ako má byť 8.8.2007 14:29  8934
Pri čítaní wikipedie mi napadlo, že do môjho receptu môže prísť aj cibu¾a a cesnak, ale mám skúsenosť, že s nimi sa to akosi rýchlejšie kazí.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 8.8.2007 14:21  8933
Dala jsem si práci a vyhledala ti to na českých serverech:

čatní

protlak nebo kečup?

IMHO tatarské omáčky ještě patří cibule a kyselý okurek... Majonéza je surovinou pro tatarskou omáčku.



Omáčka na salát se jmenuje dressing - což je ano trošku zkreslující, ale nám obyčejným smrtelníkům to stačí - my nemusíme pátrat po nesmrtelnosti brouka....
dressing
gotreg 8.8.2007 14:20  8932
tady o tom máš víc a už se neptej!
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 8.8.2007 14:12  8931
odstřelte ho někdo!!!!!!!!!
UTFG!!!!!!!!!!
keosan 8.8.2007 13:57  8930
Nie, ale v poslednej dobe bolo pocut v relaciach o vareni casto slovo "catni". Tak ma zaujima, ci je to urcity specificky recept, PRESNE dany, ci vseobecne pomenovanie omacok.

Napr. je rozdiel medzi
- paradajkovy pretlak a kecup,
- majoneza a tatarska omacka,
Alebo ci je rozdiel napr.
- ze omacka moze byt tepla, studena. A dresink je napr. iba studeny /alebo je tam este iny rozdiel/.

Chcel by som mat vo vytvoroch jasno :-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 8.8.2007 13:44  8929
keosanŽeby v pomenovaní? :) Hráme sa o slovíčka? Táto moja zaváraninová je skôr ako pikantná marmeláda.
keosan 8.8.2007 13:38  8928
Prepacte moju nevzdelanost, ale aky je rozdiel medzi catni a omackou ?
renda Renda 8.8.2007 10:25  8927
To zni dobre. Du shanet mirabelky:)
nula nula všetko je tak, ako má byť 8.8.2007 08:24  8926
Mirabelkovo-jablkové čatní:Dávkujem to všetko od oka.
Kokosovú múčku zalejeme cca vodou a necháme odstáť 15 minút. Potom ju scedíme cez čistú utierku, dobre vytlačíme a kokosovú šťavu vlejeme do hrnca. (ak nemáme kokos, toto môžeme celé vynechať)
Do kokosovej vody pridáme odkôstkované mirabelky (cca 1kg?) očistené, na drobné kocky nakrájané jablká, cukor, ocot, horčicové zrnká, so¾ a pri miernej teplote varíme asi pol až jednu hodinu. Ak sú tam ešte väčšie kúsky mirabeliek, tak to rozmixujem ponorným mixérom. Nakoniec pridáme chilli papričky a čerstvý strúhaný zázvor a ešte chví¾ku povarím. Naplním do pohárov ako marmeládu uzavriem a hotovo. Je to výborná príloha nielen k indickým jedlám a mäsu. Robím aj iné obmeny aj s podielom zeleniny (napr. cukina, baklažán)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt