Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.8.2007 09:06  8943
pardon, někam mi utekl začátek odkazu. Remoska
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.8.2007 09:04  8942
royalAle Remoska je stále Remoska pořád se vyrábí.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.8.2007 08:35  8941
nenuferTak už to neřežme, stejně je to krátký.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.8.2007 08:35  8940
U kámoše jsem viděl asi deset let starou elektrickou pánev, nizkou, placatou, hranatou cca 40x40 cm se skleněným víkem, obsah cca 5 litrů.
Taková mi připadala úplně úžasná. Dá se v ní udělat jídlo tak pro deset lidí...
Jen teď takovou nikde nevidím.
nenufer 10.8.2007 08:30  8939
RoyalKeby si si pozrel archov tak by si vedelpreco na Keosana su reakcie ake su, navyse on to tazko bude p..., skor k... vzhladom k jeho pohlaviu :-)))))
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.8.2007 08:16  8938
Taxemizdá, že tu keosana jebete zbytečně. Já VÍM, co je remoska, i jak vypadá a k čemu je dobrá. Ale klidně bych byl ochoten uznat, že po ukončení výroby socialistické remosky budou remosky jiné, podobné i méně podobnější. Klidně bych tuto debatu vedl a dozvídal se v ní, který z novodobých výrobků se remosce podobá a který je k čemu dobrý.

Takhle jsem se jen dozvěděl, že keosan je píča a že má táhnout, nebože ho máme zabít.
nula nula všetko je tak, ako má byť 9.8.2007 08:16  8937
keosanChápe sa to ako sa chce. Vždy to bude len na tebe. :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 8.8.2007 18:17  8936
Bych chtěla ty výklady vidět:-)
keosan 8.8.2007 16:45  8935
Dakujem za tipy. Chcel som si len ujasnit pojmy /co je a co uz nie je catni/, ako sa to chape, ked clovek cita viac vykladov.
nula nula všetko je tak, ako má byť 8.8.2007 14:29  8934
Pri čítaní wikipedie mi napadlo, že do môjho receptu môže prísť aj cibu¾a a cesnak, ale mám skúsenosť, že s nimi sa to akosi rýchlejšie kazí.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 8.8.2007 14:21  8933
Dala jsem si práci a vyhledala ti to na českých serverech:

čatní

protlak nebo kečup?

IMHO tatarské omáčky ještě patří cibule a kyselý okurek... Majonéza je surovinou pro tatarskou omáčku.



Omáčka na salát se jmenuje dressing - což je ano trošku zkreslující, ale nám obyčejným smrtelníkům to stačí - my nemusíme pátrat po nesmrtelnosti brouka....
dressing
gotreg 8.8.2007 14:20  8932
tady o tom máš víc a už se neptej!
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 8.8.2007 14:12  8931
odstřelte ho někdo!!!!!!!!!
UTFG!!!!!!!!!!
keosan 8.8.2007 13:57  8930
Nie, ale v poslednej dobe bolo pocut v relaciach o vareni casto slovo "catni". Tak ma zaujima, ci je to urcity specificky recept, PRESNE dany, ci vseobecne pomenovanie omacok.

Napr. je rozdiel medzi
- paradajkovy pretlak a kecup,
- majoneza a tatarska omacka,
Alebo ci je rozdiel napr.
- ze omacka moze byt tepla, studena. A dresink je napr. iba studeny /alebo je tam este iny rozdiel/.

Chcel by som mat vo vytvoroch jasno :-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 8.8.2007 13:44  8929
keosanŽeby v pomenovaní? :) Hráme sa o slovíčka? Táto moja zaváraninová je skôr ako pikantná marmeláda.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt