Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
keosan 10.8.2007 12:51  8954
Royal To sme na tom rovnako. Remosku mame, ale nepouzivali sme ju desiatky rokov. Ked som sa doma opytal na Remosku, tak som bol zvozeny, ze co vymyslam, ze v takom malom nepodarku sa neda rozumne piect. To by clovek musel robit na 3-4 krat jedlo :-)

kvitko:
Verim tomu, ze je oblubena. Ale taktiez je oblubeny velmi aj Trabant, alebo Fiat-chrobak, kde maju aj svoje kluby. Ale osobne nikoho takeho nepoznam :-)
Na Remoske, sa mi paci iba to - ze je prenosna a da sa s nou na cestach nieco ukuchtit. Ekonomicka /slusna spotreba/. Pre bezne pecenie v domacnostiach, kde su plnynove truby, ci elektricke, alebo truby s keramickym povrchom, ci keramicke indukcne varenie, mikrovlnky - tak je pre nu dost malo vyuzitia.
Mozno este tak, pre jednotlivcov - ci par ludi s velmi malym apetitom - moze byt pouzitelna. Ale pre skupinu ludi /dobrych jedakov/, pripadne, ked sa nevari kazdy den, ale uvari sa pekna zasoba na viac dni - je varenie v Remoske dost nepohodlne. Kebyze byvam sam v malej garsonke, tak by sa mi mozno zdala velmi prakticka /lepsia, nez nejaky sporak/. Ale takto... Hold, vsetko ma svojich priaznivcov. A cez to, nemusi byt niekto z daneho produktu vzdy nadseny.

Napr. tak ako som sa informoval na domace pekarnicky a podlahol ich kuzlu, teraz s viac skusenostami mam proti nim urcite vyhrady /k technickemu vyhotovoeniu/. Ale to sa clovek nedozvie, pokial to nevyskusa. A z reakcii dalsich ludi mozem povedat, ze to co 95 percent ludi vychvaluje, este nemusi byt to prave /pretoze sa mozu casto uspokojit s menej prisnejsim hodnotenim/.

KVITKO - mimochodom, ked si sa pytala na Remosku, ako casto v nej varite, peciete,... a ako casto pouzivate napr. trubu na pecenie ? Pokial sa tu nezacalo hovorit o Remoske, myslel som si, ze ta je dneska uz pase... Ale mozno som sa mylil.

Shelle:
na chatu ? Ako kde. Mame malu drevenu chatku a mame tam normalny sporak. A to v okoli su chaty ako male palace... Dnes chce kazdy vsetko velke. Velke auto, velky dochodok :-)))
shelle Shelle - Good Service 10.8.2007 12:37  8953
Nebo na chatu.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.8.2007 12:37  8952
royalNo, ona je dobrá spíš když troubu, gril, pánve nemáš:-) Třeba v naší garsonce bysme neměli kam dát troubu, tak ji nahrazuje právě remoska. Upeču, umeju, šoupnu do skříně. Nebo nádobu s jídlem do ledničky:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.8.2007 12:34  8951
keosan"Osobne som sa este nestretol s nikym, kto by vychvaloval pecenie napr. kolacov v tak malinkom priestore, ako ma Remoske"

Remoska má mnoho příznivců (proč by si ji jinak pořizovali). Dokonce i v zahraničí, třeba v Anglii.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.8.2007 12:30  8950
kokosJá to nezpochybňuju. Právě že nevím, zda ještě něco podobného remosce existuje. Proto jsem se keosana zastal, že mi připadalo užitečné podiskutovat o nářadí modernějším než remoska.


Tak mi napadá, že nějakou máme a já ji za 28 let ještě nikdy nevyndal z krabice. Budu se tomu muset trošku zavěnovat, třeba to může být užitečná věc i vedle pánví, trouby a grilu.
keosan 10.8.2007 11:44  8949
ShellePre mna je kazdy nazor dobry, ktory potvrdi, alebo vyvrati urcite skutocnosti. Rad sa poducim.

Ina vec je, ak niekto nema padne argumenty a navaza sa bezdovodne do cloveka /pripadne s nejakymi osobnymi problemami/.
keosan 10.8.2007 11:38  8948
Royal 8940Pre niekoho su 5L kotliky, len taky malicky zaklad pre par ludi, ked pripravuje jedlo s vacsimi porciami, pripadne na par dni :-)

Nenufer:
to uz ani nechapem, preco su reakcie, take ake su. Pretoze, pre niekoho je tema vybavena a niekto chce nieco spoznat podrobnejsie ? Alebo, ze niekomu sa niekto nepacil /kvoli nazorom/ v inom klube a i po rokoch ma k nemu averziu ?
shelle Shelle - Good Service 10.8.2007 11:35  8947
rozumny clovek akceptuje aj ine nazory

Ze to rikas zrovna ty.
keosan 10.8.2007 11:32  8946
V obchodoch je Remoska ako samostatny produk /original/, ale vseobecne sa to niekde chape ako hrniec na pecenie... http://www.hej.sk/biela-technika/shop/740/hrnce-na-pecenie/

Osobne som sa este nestretol s nikym, kto by vychvaloval pecenie napr. kolacov v tak malinkom priestore, ako ma Remoske /s okruhlym tvarom/. Co sa mi paci na Remoske jedine, ze je to taka nudzovka pri peceni a este ta spotreba el. energie v porovnani s pecenim je slusna.
Niekomu sa moze zdat lepsi /cisto bez ekonomickych dovodov/ napr. tento Tefal: http://www.hej.sk/biela-technika/obchod/308429/tefal/tefal-7854532/
Pripadne ETA http://www.hej.sk/biela-technika/obchod/320862/eta/eta-7160-90000/

KOKOS:
rozumny clovek akceptuje aj ine nazory. Kazdy clovek je iny a pre nieco existuje vzdy viac variacii. Tak sa netreba rozculovat, ked si niekto vybral variaciu inu a o dalsich nevie, alebo mu menej vyhovuju...
kokos kokos 10.8.2007 10:44  8945
Royal [8944]: Víš pořád je rozdíl v tom, že remoska jako jediná svého druhu ohřívá zezhora. Všechno ostatní jsou klasické pánve. Remoska je čistě český vynález. Jedině bravoska je snad uzpůsobena tomu, že se dá převrátit a vlastně tak může nahradit remosku. Já měl dojem, že to rozumný člověk pochopí.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.8.2007 09:20  8944
kvitkoNojo, já vím, špatně jsem to vyjádřil. Jakože mělo být něco jako "když socialistický podnik přestal vyrábět..."
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.8.2007 09:06  8943
pardon, někam mi utekl začátek odkazu. Remoska
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.8.2007 09:04  8942
royalAle Remoska je stále Remoska pořád se vyrábí.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.8.2007 08:35  8941
nenuferTak už to neřežme, stejně je to krátký.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.8.2007 08:35  8940
U kámoše jsem viděl asi deset let starou elektrickou pánev, nizkou, placatou, hranatou cca 40x40 cm se skleněným víkem, obsah cca 5 litrů.
Taková mi připadala úplně úžasná. Dá se v ní udělat jídlo tak pro deset lidí...
Jen teď takovou nikde nevidím.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt