Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
keosan 10.8.2007 13:31  8957
muflonek 8956Obed urobim aj na ohniku v otvorenom priestore. Nie, ze by som to zase preferoval... Pre niekoho, je ale ten objem Remosky maly. To je fakt. Niekomu sa to moze zdat dostatocne, alebo velke, pre niekoho je to zase malicke, neprakticke. Napr. keby som mal robit rizoto. Pouzijem bezne 1 cele kurca alebo este par kusov stehien, plus 1kg surovej ryze + 1.5L vody. A to by sa uz do Remosky nezmestilo.

Ako pisala KVITKO. Do garsonky, pri kempovani /pripadne na mini-mini-mini chaticku, alebo pre MENSI pocet ludi /ci jednotlivcov/ je to uplne idealne /a tam mozno ostane kuchynske vymozenosti, zase stracaju na atraktivite/.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 10.8.2007 13:10  8956
keosan [8954]:

Mamka tam upeče celého králíka
Klidně i oběd pro čtyři členy domácnosti

keosan 10.8.2007 12:57  8955
kvitko 8952Tak sa zda, ze sme tu vyhodu rovnako vystihli.

Apropo, co hovoris napr. na toto - nie je to Remoska, ale ako trosku podobny ekvivalent urceny na specificke ucely - pomale, setrne varenie. Mala spotreba. To by bolo celkom vhodne na niektore druhy, hlavne zeleninovych pokrmov pre zachovanie ich co najvyssej vyzivnej hodnoty. Vraj v Cine sa najcastejsie, napr. ryza pripravuje na niecom podobnom /parnom/.

http://www.hej.sk/biela-technika/obchod/332003/bionare/bionaire/
keosan 10.8.2007 12:51  8954
Royal To sme na tom rovnako. Remosku mame, ale nepouzivali sme ju desiatky rokov. Ked som sa doma opytal na Remosku, tak som bol zvozeny, ze co vymyslam, ze v takom malom nepodarku sa neda rozumne piect. To by clovek musel robit na 3-4 krat jedlo :-)

kvitko:
Verim tomu, ze je oblubena. Ale taktiez je oblubeny velmi aj Trabant, alebo Fiat-chrobak, kde maju aj svoje kluby. Ale osobne nikoho takeho nepoznam :-)
Na Remoske, sa mi paci iba to - ze je prenosna a da sa s nou na cestach nieco ukuchtit. Ekonomicka /slusna spotreba/. Pre bezne pecenie v domacnostiach, kde su plnynove truby, ci elektricke, alebo truby s keramickym povrchom, ci keramicke indukcne varenie, mikrovlnky - tak je pre nu dost malo vyuzitia.
Mozno este tak, pre jednotlivcov - ci par ludi s velmi malym apetitom - moze byt pouzitelna. Ale pre skupinu ludi /dobrych jedakov/, pripadne, ked sa nevari kazdy den, ale uvari sa pekna zasoba na viac dni - je varenie v Remoske dost nepohodlne. Kebyze byvam sam v malej garsonke, tak by sa mi mozno zdala velmi prakticka /lepsia, nez nejaky sporak/. Ale takto... Hold, vsetko ma svojich priaznivcov. A cez to, nemusi byt niekto z daneho produktu vzdy nadseny.

Napr. tak ako som sa informoval na domace pekarnicky a podlahol ich kuzlu, teraz s viac skusenostami mam proti nim urcite vyhrady /k technickemu vyhotovoeniu/. Ale to sa clovek nedozvie, pokial to nevyskusa. A z reakcii dalsich ludi mozem povedat, ze to co 95 percent ludi vychvaluje, este nemusi byt to prave /pretoze sa mozu casto uspokojit s menej prisnejsim hodnotenim/.

KVITKO - mimochodom, ked si sa pytala na Remosku, ako casto v nej varite, peciete,... a ako casto pouzivate napr. trubu na pecenie ? Pokial sa tu nezacalo hovorit o Remoske, myslel som si, ze ta je dneska uz pase... Ale mozno som sa mylil.

Shelle:
na chatu ? Ako kde. Mame malu drevenu chatku a mame tam normalny sporak. A to v okoli su chaty ako male palace... Dnes chce kazdy vsetko velke. Velke auto, velky dochodok :-)))
shelle Shelle - Good Service 10.8.2007 12:37  8953
Nebo na chatu.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.8.2007 12:37  8952
royalNo, ona je dobrá spíš když troubu, gril, pánve nemáš:-) Třeba v naší garsonce bysme neměli kam dát troubu, tak ji nahrazuje právě remoska. Upeču, umeju, šoupnu do skříně. Nebo nádobu s jídlem do ledničky:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.8.2007 12:34  8951
keosan"Osobne som sa este nestretol s nikym, kto by vychvaloval pecenie napr. kolacov v tak malinkom priestore, ako ma Remoske"

Remoska má mnoho příznivců (proč by si ji jinak pořizovali). Dokonce i v zahraničí, třeba v Anglii.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.8.2007 12:30  8950
kokosJá to nezpochybňuju. Právě že nevím, zda ještě něco podobného remosce existuje. Proto jsem se keosana zastal, že mi připadalo užitečné podiskutovat o nářadí modernějším než remoska.


Tak mi napadá, že nějakou máme a já ji za 28 let ještě nikdy nevyndal z krabice. Budu se tomu muset trošku zavěnovat, třeba to může být užitečná věc i vedle pánví, trouby a grilu.
keosan 10.8.2007 11:44  8949
ShellePre mna je kazdy nazor dobry, ktory potvrdi, alebo vyvrati urcite skutocnosti. Rad sa poducim.

Ina vec je, ak niekto nema padne argumenty a navaza sa bezdovodne do cloveka /pripadne s nejakymi osobnymi problemami/.
keosan 10.8.2007 11:38  8948
Royal 8940Pre niekoho su 5L kotliky, len taky malicky zaklad pre par ludi, ked pripravuje jedlo s vacsimi porciami, pripadne na par dni :-)

Nenufer:
to uz ani nechapem, preco su reakcie, take ake su. Pretoze, pre niekoho je tema vybavena a niekto chce nieco spoznat podrobnejsie ? Alebo, ze niekomu sa niekto nepacil /kvoli nazorom/ v inom klube a i po rokoch ma k nemu averziu ?
shelle Shelle - Good Service 10.8.2007 11:35  8947
rozumny clovek akceptuje aj ine nazory

Ze to rikas zrovna ty.
keosan 10.8.2007 11:32  8946
V obchodoch je Remoska ako samostatny produk /original/, ale vseobecne sa to niekde chape ako hrniec na pecenie... http://www.hej.sk/biela-technika/shop/740/hrnce-na-pecenie/

Osobne som sa este nestretol s nikym, kto by vychvaloval pecenie napr. kolacov v tak malinkom priestore, ako ma Remoske /s okruhlym tvarom/. Co sa mi paci na Remoske jedine, ze je to taka nudzovka pri peceni a este ta spotreba el. energie v porovnani s pecenim je slusna.
Niekomu sa moze zdat lepsi /cisto bez ekonomickych dovodov/ napr. tento Tefal: http://www.hej.sk/biela-technika/obchod/308429/tefal/tefal-7854532/
Pripadne ETA http://www.hej.sk/biela-technika/obchod/320862/eta/eta-7160-90000/

KOKOS:
rozumny clovek akceptuje aj ine nazory. Kazdy clovek je iny a pre nieco existuje vzdy viac variacii. Tak sa netreba rozculovat, ked si niekto vybral variaciu inu a o dalsich nevie, alebo mu menej vyhovuju...
kokos kokos 10.8.2007 10:44  8945
Royal [8944]: Víš pořád je rozdíl v tom, že remoska jako jediná svého druhu ohřívá zezhora. Všechno ostatní jsou klasické pánve. Remoska je čistě český vynález. Jedině bravoska je snad uzpůsobena tomu, že se dá převrátit a vlastně tak může nahradit remosku. Já měl dojem, že to rozumný člověk pochopí.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.8.2007 09:20  8944
kvitkoNojo, já vím, špatně jsem to vyjádřil. Jakože mělo být něco jako "když socialistický podnik přestal vyrábět..."
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.8.2007 09:06  8943
pardon, někam mi utekl začátek odkazu. Remoska

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt