Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kokos kokos 10.8.2007 15:09  8966
Nenufer [8965]: Zbytečná snaha (IMHO) :-))
nenufer 10.8.2007 15:08  8965
Keosanešte raz Šumava je v Čechách to čo na slovensku klasické R-ko, je to teraz už pre teba jasnejšie alebo mam vymysliet este polopatistickejsi priklad?
kokos kokos 10.8.2007 14:38  8964
keosan [8962]: To ale tu pekárnu máte tak jedině pro srandu králikům. A to už vůbec nechápu tu kůrku, než ji vůbec spatříte tak je chleba pryč.
kokos kokos 10.8.2007 14:35  8963
Royal ještě se divíš?

Už ho někdo odstřihněte. Holt komu není rozumu dáno, v apatyce nekoupí.
keosan 10.8.2007 14:33  8962
Dokonca pred tyzdnom sme kupili /ale na zavaranie/ - 29L hrniec s termostatom Bielmeier :-)
http://www.vitalshop.cz/zavarovaci-hrnec-bhg695127/d-69006/
keosan 10.8.2007 14:23  8961
kvitkoTeraz priznam sa si ma dostala - neviem. Ale podla objemu tej Remosky su 4L modely ponukana maximalne. Neviem, ci nepouzivame ako MINIMUM 5L hrnce. Casto tak 10L, obcas i 15L.

Nenufer:
viem, ze nic neviem. Ale ak niekto poviem A /a je to pravda/, este povedat B, nezaskodi, ked viem, ze ta pravda ma svoje vynimky z pravdila /ktore vsak mozu byt pre niekoho zasadne/...

Nenufer 8960:
toto je pre mna novinka. Myslel som, ze povodne je Sumava chlieb cesky. Mozno mavame iny nazov, ale nazov Sumava som zatial videl u CZ chlebov. Avsak zlozenim by mal byt podobny ci rovnaky pre CZ,SK, ale tusim aj Nemecko, ci Polsko. Ak sa pletiem, prosim opravte ma.
nenufer 10.8.2007 14:12  8960
este dodatokŠumava je slovenský klasický rascový chlieb v podstate, čiže ten na ktorom byvalo vyrazene "R"
nenufer 10.8.2007 14:11  8959
Keosan: tie reakcie su len na teba ake su tak nad sebou popremyslaj ale to ti pisat je pravdepodobne uplne zbytocne lebo ty si predsa dokonaly a vsetko vies najlepsie.
Potrebu remosky chapem rovnako ako aj vyhody domacej piecky na chleba. To prve je pre mensie priestory kde sa proste sporak nezmesti, ked som este byvala v jednoizbovom byte tak by som tiez mala radsej viac priestoru na pripravu jedal ako obrovitansky 4-platnickovy sporak ktory zaberal tretinu plochu linky a za 6 rokov som vyuzila vsetky 4 platnicky naraz asi 2x.
Co sa tyka piecky tak vidim jej caro v tom ze si pripravim chleba na aky mam chut a nemam nutnost bezat do obchodu pre nejaky, hlavne kedze zijem na dedine tak tu navyse moc ani na vyber nemam. Susedny kram berie len Sumavu a rohliky. Keby soms a ale rozhodla si piecku kupit tak si k nej kupim aj chlebovu muku aby to co budem piect nebol kolac ale chlieb. Kazdy kraj a kazde pouzitie ma svojske mletie muky a preto je v tom velky rozdiel. Piect z kolacovej muky chleba mi pripomina istu francuzsku kralovnu, ved ked nemaju chleba tak nech jedia kolace :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.8.2007 13:37  8958
keosanNo jestli máte remosku tu nejmenší, to se nedivím. Ta největší je dost velká, srovnatelná s pekáčem, ne-li větší, kterej strkáš do normální trouby.
keosan 10.8.2007 13:31  8957
muflonek 8956Obed urobim aj na ohniku v otvorenom priestore. Nie, ze by som to zase preferoval... Pre niekoho, je ale ten objem Remosky maly. To je fakt. Niekomu sa to moze zdat dostatocne, alebo velke, pre niekoho je to zase malicke, neprakticke. Napr. keby som mal robit rizoto. Pouzijem bezne 1 cele kurca alebo este par kusov stehien, plus 1kg surovej ryze + 1.5L vody. A to by sa uz do Remosky nezmestilo.

Ako pisala KVITKO. Do garsonky, pri kempovani /pripadne na mini-mini-mini chaticku, alebo pre MENSI pocet ludi /ci jednotlivcov/ je to uplne idealne /a tam mozno ostane kuchynske vymozenosti, zase stracaju na atraktivite/.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 10.8.2007 13:10  8956
keosan [8954]:

Mamka tam upeče celého králíka
Klidně i oběd pro čtyři členy domácnosti

keosan 10.8.2007 12:57  8955
kvitko 8952Tak sa zda, ze sme tu vyhodu rovnako vystihli.

Apropo, co hovoris napr. na toto - nie je to Remoska, ale ako trosku podobny ekvivalent urceny na specificke ucely - pomale, setrne varenie. Mala spotreba. To by bolo celkom vhodne na niektore druhy, hlavne zeleninovych pokrmov pre zachovanie ich co najvyssej vyzivnej hodnoty. Vraj v Cine sa najcastejsie, napr. ryza pripravuje na niecom podobnom /parnom/.

http://www.hej.sk/biela-technika/obchod/332003/bionare/bionaire/
keosan 10.8.2007 12:51  8954
Royal To sme na tom rovnako. Remosku mame, ale nepouzivali sme ju desiatky rokov. Ked som sa doma opytal na Remosku, tak som bol zvozeny, ze co vymyslam, ze v takom malom nepodarku sa neda rozumne piect. To by clovek musel robit na 3-4 krat jedlo :-)

kvitko:
Verim tomu, ze je oblubena. Ale taktiez je oblubeny velmi aj Trabant, alebo Fiat-chrobak, kde maju aj svoje kluby. Ale osobne nikoho takeho nepoznam :-)
Na Remoske, sa mi paci iba to - ze je prenosna a da sa s nou na cestach nieco ukuchtit. Ekonomicka /slusna spotreba/. Pre bezne pecenie v domacnostiach, kde su plnynove truby, ci elektricke, alebo truby s keramickym povrchom, ci keramicke indukcne varenie, mikrovlnky - tak je pre nu dost malo vyuzitia.
Mozno este tak, pre jednotlivcov - ci par ludi s velmi malym apetitom - moze byt pouzitelna. Ale pre skupinu ludi /dobrych jedakov/, pripadne, ked sa nevari kazdy den, ale uvari sa pekna zasoba na viac dni - je varenie v Remoske dost nepohodlne. Kebyze byvam sam v malej garsonke, tak by sa mi mozno zdala velmi prakticka /lepsia, nez nejaky sporak/. Ale takto... Hold, vsetko ma svojich priaznivcov. A cez to, nemusi byt niekto z daneho produktu vzdy nadseny.

Napr. tak ako som sa informoval na domace pekarnicky a podlahol ich kuzlu, teraz s viac skusenostami mam proti nim urcite vyhrady /k technickemu vyhotovoeniu/. Ale to sa clovek nedozvie, pokial to nevyskusa. A z reakcii dalsich ludi mozem povedat, ze to co 95 percent ludi vychvaluje, este nemusi byt to prave /pretoze sa mozu casto uspokojit s menej prisnejsim hodnotenim/.

KVITKO - mimochodom, ked si sa pytala na Remosku, ako casto v nej varite, peciete,... a ako casto pouzivate napr. trubu na pecenie ? Pokial sa tu nezacalo hovorit o Remoske, myslel som si, ze ta je dneska uz pase... Ale mozno som sa mylil.

Shelle:
na chatu ? Ako kde. Mame malu drevenu chatku a mame tam normalny sporak. A to v okoli su chaty ako male palace... Dnes chce kazdy vsetko velke. Velke auto, velky dochodok :-)))
shelle Shelle - Good Service 10.8.2007 12:37  8953
Nebo na chatu.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.8.2007 12:37  8952
royalNo, ona je dobrá spíš když troubu, gril, pánve nemáš:-) Třeba v naší garsonce bysme neměli kam dát troubu, tak ji nahrazuje právě remoska. Upeču, umeju, šoupnu do skříně. Nebo nádobu s jídlem do ledničky:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt