Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.8.2007 18:02  8971
keosan10-15litrové hrnce na pečení nebo vaření? Udělej si v tom jasno:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.8.2007 18:00  8970
Nejsem si jistá, jestli zrovna v klubu Léčba stravou poradí:-)
keosan 10.8.2007 16:51  8969
MarcelaMozno poradia ...http://www.lopuch.cz/klub.php?klub=lecba_stravou
keosan 10.8.2007 16:38  8968
Nenufer 8965Dobre, teraz je to jasnejsie. Myslel som, ze hovorime o povode repeceptu na Sumavu. Povodne som myslel, ci R- rascovy, nie je nejaky biely chlieb plus rasca. Uz som ho dlho nejedol a recept nan som nemal. Takze aspon viem, ze R-ko mi velmi nechutilo. V okoli mali ludia radsej zemiakovy chlebik. Inac, netreba sa rozculovat, skodi to zdraviu :-)

kokos 8964:
ta je pre vacsinou len pre mna. Upiec, nakrajat, zmrazit, vyjedat.
K ostatnym Tvojim dvom prispevkom sa radsej nebudem vyjadrovat...
marcela 10.8.2007 15:16  8967
Tak nevím, jestli mě odtud nepoženete, ale chci se zeptat, jestli nemáte nějaké zkušenosti s pankreatickou dietou volnou. Konkrétně by mě zajímalo, jaké koření je povoleno. Vím o kmínu, bobkovém listě, petrželce, ale to se mi zdá dost málo. Co třeba tymián, provensálské koření atd.? Nevíte někdo?
kokos kokos 10.8.2007 15:09  8966
Nenufer [8965]: Zbytečná snaha (IMHO) :-))
nenufer 10.8.2007 15:08  8965
Keosanešte raz Šumava je v Čechách to čo na slovensku klasické R-ko, je to teraz už pre teba jasnejšie alebo mam vymysliet este polopatistickejsi priklad?
kokos kokos 10.8.2007 14:38  8964
keosan [8962]: To ale tu pekárnu máte tak jedině pro srandu králikům. A to už vůbec nechápu tu kůrku, než ji vůbec spatříte tak je chleba pryč.
kokos kokos 10.8.2007 14:35  8963
Royal ještě se divíš?

Už ho někdo odstřihněte. Holt komu není rozumu dáno, v apatyce nekoupí.
keosan 10.8.2007 14:33  8962
Dokonca pred tyzdnom sme kupili /ale na zavaranie/ - 29L hrniec s termostatom Bielmeier :-)
http://www.vitalshop.cz/zavarovaci-hrnec-bhg695127/d-69006/
keosan 10.8.2007 14:23  8961
kvitkoTeraz priznam sa si ma dostala - neviem. Ale podla objemu tej Remosky su 4L modely ponukana maximalne. Neviem, ci nepouzivame ako MINIMUM 5L hrnce. Casto tak 10L, obcas i 15L.

Nenufer:
viem, ze nic neviem. Ale ak niekto poviem A /a je to pravda/, este povedat B, nezaskodi, ked viem, ze ta pravda ma svoje vynimky z pravdila /ktore vsak mozu byt pre niekoho zasadne/...

Nenufer 8960:
toto je pre mna novinka. Myslel som, ze povodne je Sumava chlieb cesky. Mozno mavame iny nazov, ale nazov Sumava som zatial videl u CZ chlebov. Avsak zlozenim by mal byt podobny ci rovnaky pre CZ,SK, ale tusim aj Nemecko, ci Polsko. Ak sa pletiem, prosim opravte ma.
nenufer 10.8.2007 14:12  8960
este dodatokŠumava je slovenský klasický rascový chlieb v podstate, čiže ten na ktorom byvalo vyrazene "R"
nenufer 10.8.2007 14:11  8959
Keosan: tie reakcie su len na teba ake su tak nad sebou popremyslaj ale to ti pisat je pravdepodobne uplne zbytocne lebo ty si predsa dokonaly a vsetko vies najlepsie.
Potrebu remosky chapem rovnako ako aj vyhody domacej piecky na chleba. To prve je pre mensie priestory kde sa proste sporak nezmesti, ked som este byvala v jednoizbovom byte tak by som tiez mala radsej viac priestoru na pripravu jedal ako obrovitansky 4-platnickovy sporak ktory zaberal tretinu plochu linky a za 6 rokov som vyuzila vsetky 4 platnicky naraz asi 2x.
Co sa tyka piecky tak vidim jej caro v tom ze si pripravim chleba na aky mam chut a nemam nutnost bezat do obchodu pre nejaky, hlavne kedze zijem na dedine tak tu navyse moc ani na vyber nemam. Susedny kram berie len Sumavu a rohliky. Keby soms a ale rozhodla si piecku kupit tak si k nej kupim aj chlebovu muku aby to co budem piect nebol kolac ale chlieb. Kazdy kraj a kazde pouzitie ma svojske mletie muky a preto je v tom velky rozdiel. Piect z kolacovej muky chleba mi pripomina istu francuzsku kralovnu, ved ked nemaju chleba tak nech jedia kolace :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.8.2007 13:37  8958
keosanNo jestli máte remosku tu nejmenší, to se nedivím. Ta největší je dost velká, srovnatelná s pekáčem, ne-li větší, kterej strkáš do normální trouby.
keosan 10.8.2007 13:31  8957
muflonek 8956Obed urobim aj na ohniku v otvorenom priestore. Nie, ze by som to zase preferoval... Pre niekoho, je ale ten objem Remosky maly. To je fakt. Niekomu sa to moze zdat dostatocne, alebo velke, pre niekoho je to zase malicke, neprakticke. Napr. keby som mal robit rizoto. Pouzijem bezne 1 cele kurca alebo este par kusov stehien, plus 1kg surovej ryze + 1.5L vody. A to by sa uz do Remosky nezmestilo.

Ako pisala KVITKO. Do garsonky, pri kempovani /pripadne na mini-mini-mini chaticku, alebo pre MENSI pocet ludi /ci jednotlivcov/ je to uplne idealne /a tam mozno ostane kuchynske vymozenosti, zase stracaju na atraktivite/.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt