Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 11.8.2007 16:37  8974
a takové rizoto zapečené v remosce - mnam.o)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 11.8.2007 16:29  8973
babča v remosce v klidu udělá plněný papriky por celou rodinu... šest až osm pořádnejch naducanejch kapií a k tomu spousta rajský omáčky. Imho to zas tak malej přístroječek není...

Mimochodem, u nás se osvědčila klidně i vedle trouby a sporáku. Na některý jídla. babča ji používá docela často. A nebo když třeba v létě zavařuje + peče, tak jsou sporák a trouba poměrně vytížené a v remosce se v klidu udělá pořádný oběd. Hlavně dřív, když nás ještě bylo v domě šest a bybča občas vařila pro všechny, tak se to sakra vyplatilo. :)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 10.8.2007 21:31  8972
keosanProbůh, pro kolik lidí běžně vaříte?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.8.2007 18:02  8971
keosan10-15litrové hrnce na pečení nebo vaření? Udělej si v tom jasno:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.8.2007 18:00  8970
Nejsem si jistá, jestli zrovna v klubu Léčba stravou poradí:-)
keosan 10.8.2007 16:51  8969
MarcelaMozno poradia ...http://www.lopuch.cz/klub.php?klub=lecba_stravou
keosan 10.8.2007 16:38  8968
Nenufer 8965Dobre, teraz je to jasnejsie. Myslel som, ze hovorime o povode repeceptu na Sumavu. Povodne som myslel, ci R- rascovy, nie je nejaky biely chlieb plus rasca. Uz som ho dlho nejedol a recept nan som nemal. Takze aspon viem, ze R-ko mi velmi nechutilo. V okoli mali ludia radsej zemiakovy chlebik. Inac, netreba sa rozculovat, skodi to zdraviu :-)

kokos 8964:
ta je pre vacsinou len pre mna. Upiec, nakrajat, zmrazit, vyjedat.
K ostatnym Tvojim dvom prispevkom sa radsej nebudem vyjadrovat...
marcela 10.8.2007 15:16  8967
Tak nevím, jestli mě odtud nepoženete, ale chci se zeptat, jestli nemáte nějaké zkušenosti s pankreatickou dietou volnou. Konkrétně by mě zajímalo, jaké koření je povoleno. Vím o kmínu, bobkovém listě, petrželce, ale to se mi zdá dost málo. Co třeba tymián, provensálské koření atd.? Nevíte někdo?
kokos kokos 10.8.2007 15:09  8966
Nenufer [8965]: Zbytečná snaha (IMHO) :-))
nenufer 10.8.2007 15:08  8965
Keosanešte raz Šumava je v Čechách to čo na slovensku klasické R-ko, je to teraz už pre teba jasnejšie alebo mam vymysliet este polopatistickejsi priklad?
kokos kokos 10.8.2007 14:38  8964
keosan [8962]: To ale tu pekárnu máte tak jedině pro srandu králikům. A to už vůbec nechápu tu kůrku, než ji vůbec spatříte tak je chleba pryč.
kokos kokos 10.8.2007 14:35  8963
Royal ještě se divíš?

Už ho někdo odstřihněte. Holt komu není rozumu dáno, v apatyce nekoupí.
keosan 10.8.2007 14:33  8962
Dokonca pred tyzdnom sme kupili /ale na zavaranie/ - 29L hrniec s termostatom Bielmeier :-)
http://www.vitalshop.cz/zavarovaci-hrnec-bhg695127/d-69006/
keosan 10.8.2007 14:23  8961
kvitkoTeraz priznam sa si ma dostala - neviem. Ale podla objemu tej Remosky su 4L modely ponukana maximalne. Neviem, ci nepouzivame ako MINIMUM 5L hrnce. Casto tak 10L, obcas i 15L.

Nenufer:
viem, ze nic neviem. Ale ak niekto poviem A /a je to pravda/, este povedat B, nezaskodi, ked viem, ze ta pravda ma svoje vynimky z pravdila /ktore vsak mozu byt pre niekoho zasadne/...

Nenufer 8960:
toto je pre mna novinka. Myslel som, ze povodne je Sumava chlieb cesky. Mozno mavame iny nazov, ale nazov Sumava som zatial videl u CZ chlebov. Avsak zlozenim by mal byt podobny ci rovnaky pre CZ,SK, ale tusim aj Nemecko, ci Polsko. Ak sa pletiem, prosim opravte ma.
nenufer 10.8.2007 14:12  8960
este dodatokŠumava je slovenský klasický rascový chlieb v podstate, čiže ten na ktorom byvalo vyrazene "R"

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt