Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 12.8.2007 14:01  8985
zatim jeste stale zijeme v duchovnim svazku. snazim se mu vysvetlit jake pohnutky me vedly k tomu ze jsem mu sezral k snidani bratra
scalex Scalex 12.8.2007 13:54  8984
Tak si ho třeba sežer, krkno!
renda Renda 12.8.2007 12:57  8983
Sem si myslela, ze mi to neprojde. Tak to ho asi teda budes muset samou laskou sezrat:)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 12.8.2007 12:42  8982
to bych mu neudelal.. od vcerejska, co sem ho prines domu, se z nas stali pratele. miluju ho, primo k sezrani
renda Renda 12.8.2007 12:41  8981
Hele, makovce, a nechces si toho uzenace vylepsit tim, ze mi ho venujes? Pravda, nepochutnas si, ale zase by te mohlo hrat na dusi, ze si mi udelal radost...
:-PPP
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 12.8.2007 11:58  8980
lidi, mam dva uzenace.. jeden je uz skoro sezranej, druhej se na me jeste furt tesi.. ale rad bych si tohoi druhyho uzenace nejak zastudena vylepsil... nakej tip ? na pomazanku ? na natrhani a smichani s necim zeleninovym ? nebo posypani nakym uzasnym korenim ?
renda Renda 12.8.2007 11:50  8979
gotregSouhlas:)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 11.8.2007 22:33  8978
Remoska je tak velká, jak velkou si ji pořídíte. Viděla jsem malou, téměř cestovní, klasickou a moje babička měla takovou nějakou obr, ve které uvařila zabijačkový guláš pro cekiz famíliji.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 11.8.2007 19:52  8977
Tak se mi zdá, že naši milou, asi nikdy nepoužitou remosku vyhrabu z hlubin zapomnění a pokusím se ji zprovoznit a naučím se v ní vařit. Do Brna by se mi moc hodila...
gotreg 11.8.2007 18:59  8976
asi se tady všichni shodneme na tom, že remoska je druhý nejlepší vynález od atomové bomby
(alespoň ti, kteří dokáží remosku zadefinovat)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 11.8.2007 18:11  8975
a co takovej kotel zemlbaby.. z jedny remoskaporce se nacpe pocetna familie a jesze zbyde na veceri .o)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 11.8.2007 16:37  8974
a takové rizoto zapečené v remosce - mnam.o)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 11.8.2007 16:29  8973
babča v remosce v klidu udělá plněný papriky por celou rodinu... šest až osm pořádnejch naducanejch kapií a k tomu spousta rajský omáčky. Imho to zas tak malej přístroječek není...

Mimochodem, u nás se osvědčila klidně i vedle trouby a sporáku. Na některý jídla. babča ji používá docela často. A nebo když třeba v létě zavařuje + peče, tak jsou sporák a trouba poměrně vytížené a v remosce se v klidu udělá pořádný oběd. Hlavně dřív, když nás ještě bylo v domě šest a bybča občas vařila pro všechny, tak se to sakra vyplatilo. :)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 10.8.2007 21:31  8972
keosanProbůh, pro kolik lidí běžně vaříte?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.8.2007 18:02  8971
keosan10-15litrové hrnce na pečení nebo vaření? Udělej si v tom jasno:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt